sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Mammamaista välineurheilua.


Urheilu kyllä kuulostaa kohdallani vähän liian hienolta, sovin paremminkin kuntoilun piikkiin.

Nykyään minulla on kaksi mielilajia, sauvakävelen ja uin, uintiin liittyy myös vesijuoksua.

Kuntourheiluunkin tarvitaan nykyään kaikenlaista rekvisiittaa, enää eivät riitä pelkät Suomi-verkkarit ja tennarit. Ei herra paratkoon.

Aikanaan minäkin rohkaisin mieleni ja menin urheiluliikkeeseen ostamaan lenkkareita. Nuori reipas myyjähenkilö kyseli lenkkarieni käyttötarkoitusta, juoksenko vai kävelenkö. Täh, pitääkö olla kahdet? No, ostaisin kävelylenkkarit, kun minä tuota kävelyä harrastan enemmän. Nousin sukkasillani sellaiseen laitteeseen, joka sitten valitsi minulle jalkoihini sopivat lenkkarit, tietenkin talon kaikkein kalleimmat. Myönnettävä on, että ne lenkkarit kestivät monta vuotta ja tekivät kanssani monta ulkomaan matkaakin.

Pian sitten kävi selväksi, että myös kävelysauvat ovat aivan ehdoton juttu, kun kerran Mietaakin niitä suositteli. Ja minä kun en rahaa sauvoihin tuhlaa, vanhat suksisauvat saavat kelvata, tuumailin. Ei haitannut, vaikka joku vääräleuka naapuri huutelikin perääni, että mihin sukset jätin? Niitä suksisauvoja ei sitten voinut ottaa lentokoneeseen mukaan, oli ostettava oikein Exellit, sellaiset kokoon taittuvat teleskoopit.

Tänä kesänä ostin Teksasista itselleni uudet lenkkarit ja nyt ostin myös uudet sauvat, kun ne Exelit painuivat lyttyyn ihan yllättäen ja pyytämättä. Tuossa yläkuvassa näkyvät uudet lenkkarit ja nuo hassut sauvat. Oli ihan pakko ostaa nuo pinkit, kun sopivat niin noihin alennusmyynnistä löytyneisiin menojalkineisiin, myös hintansa puolesta.

Nyt minulle on uimisestakin tullut välinekuntoilua. Uimapukujakin on moneen lähtöön, kun tuolla uimahallilla simpparit menettävät elastisuutensa yhden talven aikana. Mieli uimapukunikin mahtuisi nykyään kaksimetriselle amatsoonille. Tallinnasta löysin sellaisen söpön uimapuvun, jossa on pikkuisen punttiakin, ei se sentään mikään rantapyjama ole, mutta kuitenkin, pienet lahkeet ovat somat.

Tuo juoksuvyö on verraton apuri, tykkään uida sen kanssa, tai siis juosta. Uiminen sen kanssa ei oikein onnistu, kun se nostaa pyllyn pintaan ja nenä painuu vettä kohti. Tuo vyö on tällaiselle vanhalle lyylille hyvä siinäkin tapauksessa, jos jokin kohtaus yllättäisi, niin naaraajien ei tarvitsi lammen pohjia koluta, vaan pinnalta löytyisi.

Narulla roikkuvat viimeisimmät urheiluhankintani. Talviuintiin tarkoitetut sukat ja käsineet. Tänään jo niitä testasin, mukavat olivat kahdeksanasteisessa vedessä. Sukista vaan oli saksittava varsia lyhyemmiksi, kun olivat liian tiukat säärestä. On vähän eri paria nuo käytäväiset ja sääret. Sukka on s, mutta varren pitäisi olla l. Eipä ole meikäläiselle suotu säihkysääriä, ei.

Kohtuullisesti meikäläisen varusteisiin kuitenkin rahaa on mennyt. Eikä ole kovin trendikäs tuo lajivalikoimakaan, mutta mukavasti on kunto pysynyt kohdallaan tälläkin äheltämisellä.

Tämäkin uimakopin avain, johon liitin roikkumaan tämän pikkuisen iloisen keijun, on jo maksanut kympin. Tuota keijua katsoessani tulen aina hyvälle tuulelle. Se onkin oikea mielentila lähteä patikoimaan syyskylmälle järvelle.
Posted by Picasa

17 kommenttia:

 1. Unelma,olet ihanasti aktiivinen:) Ja hyvä esimerkki,mitä tulee ruokavalioon ja liikkumiseen:)

  VastaaPoista
 2. Yaelian,
  tuo maaliskuussa aloittamani uusi ruokavalio on antanut elämääni puhtia ja ryhtiä. En koskaan haluaisi enää palata entiseen. Onneksi vielä pystyn itse päättämään mitä suuhuni laitan.

  VastaaPoista
 3. Onnea ja menestystä valitsemiisi urheilulajeihin ja ruokavalioon.
  Tunsin pienen kateuden piston oman laiskuuteni takia.

  VastaaPoista
 4. Hyvät on välineesi! Noista lenkkarien ostosta, tarkkaa puuhaa. Omat Haglöfsit ostin aikoinani partioliikkeestä ja oikeat monitoimikengät ovat, kelpaa niillä ravata koiran kanssa täällä ja vuoripolkuja siellä etelämmässä. Osaavalle henkilökunnalle kiitokset.
  Väkisinkin tulee hyvälle tuulelle tuosta avaimenperästä! Mukavaa päivää ♥

  VastaaPoista
 5. Simpukka,
  huomaan nyt, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uusia asioita. Tai oikeastaan, on aloitettava ennenkuin on liian myöhäistä.

  Minttuli,
  Kyllähän se niin on, että laadusta kannattaa vähän maksaakin. Saa nyt nähdä miten nuo jenkkilästä tuodut tossut kestävät. ;-)

  VastaaPoista
 6. Olet oikein mallikas kuntoilija, Unelma!<3

  Kiitos väline-esittelystä, ja mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.:D

  VastaaPoista
 7. Se on sitä välinekuntoilua, mutta ilman uimahanskoja ja tossuja ei viileään ja viilenevään veteen mene "Erkkikään". Ja miten ihanat kävelysauvat sinulla on! Miten sitä jossakin renkussa lauletaan niistä vanhoista sauvoista: "porkat, porkat, siansorkat" tai jotenkin sinne päin!

  Olet tahtonainen, yllättäjä. Mutta niinkuin sanoit, entiseen ei ole paluuta. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 8. Aili-mummo,
  ei auta jäädä sohvalle löhöämään, siihen voi jumittua loppuiäksi.

  anja,
  täällä minua valistivat vanhat konkarit näistä uimasukista ja käsineistä. Ikinä en ollut kuullutkaan aikaisemmin. Tuolla käsineellä on mukavampi tarttua metaliseen uimaportaan kaiteeseen. Siinä avannolla sitten onkin puiset portaat.

  VastaaPoista
 9. Tuollaista "reppua" en ole nähnytkään :)
  On sulla terveelliset harrastukset :)

  VastaaPoista
 10. Olet todella urhea kun käyt vielä uimassa.
  Hienot välineet sinulla on ja se on hyvä, näin täytyykin olla.
  Oikein ihania liikuntapäiviä sinulle!♥

  VastaaPoista
 11. Todella reipasta menoa, tottakai pitää olla kunnon välineet, huonoilla tulee vain raihnaisemmaksi. Muistelisin, että minun lapsuudessani ei ollut vielä lenkkaria keksitty, tennarit taisi olla uusinta uutta. Nykyään satsaan vain kunnon jalkineisiin, ne säästää monelta muultakin vaivalta.
  Ei tuosta esityksestäsi oikeastaan puuttunut kuin uimalakki..

  VastaaPoista
 12. Anneli,
  tuo reppu on ihan tavallinen, olen siihen vaan ripustanut kyytiläiseksi vesijuoksuvyöni. Sitä en voi käsissä kantaa. kun on nuo pinkit sauvat.

  sylvi,
  tuosta urheudesta nyt en tiedä, tuo uiminen nyt vaan on niin mukavaa.
  Lämpimiä päiviä säätiedotkin ovat lupailleet.

  Sirokko,
  sinäpä sen huomasit. Uimalakkina on tuolla järvessä kuvassa näkyvä Henkan ja Maukan lätsä. Ilmojen viilennyttyä siirryn käyttämään pipoa. Uimahallilla on käytössä muovihuppu, sellainen rypytetty.

  VastaaPoista
 13. Kyllä sinulla on hienot harrastuksen,uimaanen kyllä enään menisi,hyviä lenkkeily päiviä<3

  VastaaPoista
 14. Hyvät ja terveelliset harrastukset. Kunto säilyy ja nivelet pysyvät kunnossa, kun saavat sopivasti liikettä.
  Pitäisi minunkin jotain tehdä, tosin nyt tulee muutaman viikon punttimaista harjoittelua ikäänkuin itsekseen.

  Hyvät kengät tai lenkkarit ovat aina hintansa arvoiset.

  VastaaPoista
 15. ritva,
  kylmään veteen tottuu, ei se ole kamalaa ollenkaan.

  arleena,
  sinulla onkin tiedossa rankkoja päiviä. Onnea kuitenkin uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 16. No tuota uimavyöreppua minäkin ihmettelin mutta selitys löytyikin kommentista:-)

  VastaaPoista
 17. Tapsu,
  onhan tuo vyö tuolla repun jatkeena vähän hassun näköinen, mutta hyvin se siinä kulkee mukana, kevyttä tavaraahan se on. Pian tuleekin jo niin kylmät ilmat, että vyö on jätettävä kotiin. Eipä siellä vedessä kannata enää pitkiä aikoja juoksennella, niin, se vyö voisi märkänä kotimatkalla jäätyäkin.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.