sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Käteviä kotituliaisia.


Aloitin matkalaukun purkamisen. Ihmeen paljon sain mahtumaan tavaraa siihen sallittuun kilomäärään. Yritin tuliaisiksi valita mahdollisimman kevyitä tavaroita.

Tällaiset "hengittävät" kasvistensäilytyspussit vaikuttavat käteviltä. Pesun jälkeen tämän pussin voi käyttää uudelleenkin.

Tämä suomalaisen kelmun ameriikkalainen vastine on minulle tuttu jo ennestään, veljen perheeltä olen saanut näitä tuliaisiksi aikaisemmin ja olen tykännyt.

Minulla tahtoo meikäläinen Elmu mennä sen tuhanteen ryppyyn jo rasiasta repimisen yhteydessä. Ameriikkalainen versio pysyy hyvin suorana, mutta asettuu kuitenkin tiiviisti ruukun ympärille suojaamaan ruokia jääkaapissa. Kukahan tällaista alkaisi valmistaa Suomessa?

Tällaisia värisieppareita taitaa löytyä Suomestakin, mutta minä en ole niitä huomannut.

Jos epäilee pyykkikoneeseen menevän vaatekasan värinpitävyyttä, niin joukkoon heitetään tällainen pikkuinen sieppari, irronnut väri tarttuu liinaan. En ole vielä kokeillut tätä tuotetta.

Näitä silikonivuokia tai yleensäkin näitä silikonituotteita olen vierastanut. Tuntuu omituiselta, että tuollainen muovilta näyttävä vuoka ei sula uunin pohjalle samantien.

Kiinnostavalta näyttää tuo uunin ritilälle laitettava silikonimatto suojaamaan uunin pohjaa likaantumiselta. Jos tämä homma todella toimii, niin olisin erittäin tyytyväinen. Aluksi on kuitenkin yritettävä selvittää noiden käyttöohjeiden sisältöä.

Nytpä onkin ensin puhdistettava uunin pohja kunnolla. Inhoan sitä hommaa. Toivottavasti tämä silikoniliina toimii luvatulla tavalla.

Keittiökaupat Ameriikassa olivat kovin kiinnostavia. Löytyi jos jonniin moista tilpehööriä, kaikille en keksinyt mitään käyttöäkään, mutta mukava oli kuitenkin katsella.
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin!♥
  Mukavia, hyödyllisiä tuliaisia olet tuonut.
  Kiinnostava on tuo värisieppari.Toimiikohan se tehtävässään, kerrohan kun olet kokeillut.
  Oikein ihaan pyhää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tuorekelmu on paholaisen keksintö, ainakin tämä meikäläinen versio -se tekee hulluksi!

  Mielenkiintoisia tuliaisia, mukava kuulla, miten toimivat.

  VastaaPoista
 3. Moi Unelma!

  Tervetuoa kotiin ja kotimaahan..:D

  Aina se kauppojen katselu avartaa silmiä ja kukkaroa..;)

  VastaaPoista
 4. Sinä oletkin tuonut käytännöllisiä tuliaisia Amerikan-matkaltasi:) Tuollaisia värisieppareita juuri näin marketissa täällä,tai sellaisia,jotka vaikuttavat niin,etteivät värit sotkeudu,sama juttu kai.
  Tuo uunin ritilälle laitettava matto kuulostaa hyvältä! Silikonivuokia olen käyttänyt jo pitkään;itse asiassa kaapissa on niitä suurikin kokoelma mutta nyt olen rauhoittunut niiden suhteen;D
  Amrikkalaiset keittiökaupat ovat ihania!!!!

  VastaaPoista
 5. Olipa hauska lukea matkakertomustasi! Mielenkiintoisia ja käytännöllisiä ostoksia olet tehnyt.

  VastaaPoista
 6. No voi himputti, minä en ole noita uuninsuojia edes keksinyt. Täytyy lähteä kaupoille.

  Minä en saa meidän täkäläisillä pyykinpesuaineilla värejä sotkeutumaan sitten millään. Joskus on mennyt vahingossa farkkushortsit valkopyykin joukkoon ja kaikki tulivat koneesta omanvärisinään pois. Suomen matkoilla sitten unohdan näiden pesuaineiden erot, ja koneesta on tullut iloisenkirjavia virityksiä.

  Nyt olen sitten kuulolla, että mitä muuta keksit. Tuo uunimatto on ihan ehdoton!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa kotiin ja tänne. Kivoja ja käytännöllisiä tuomisia. Uunimatto olisi tarpeen täälläkin, uuninpesu on yksi niitä vihonviimeisiä hommia... ja sellaista pesuainetta tai värinsieppaajaa tarvittaisiin meilläkin. Joskus kun tuo isäntä laittaa pyykkiä koneeseen, niin yllätyksiä saattaa tulla..

  VastaaPoista
 8. Tuon värisiepparin halujaisin minäkin. Ja uunin pohjalle silikonit, kestääköhän silikoninen leivonta-alusta uunia. Se minulla olisi.
  Amerikassa on jo melkein kaikki keksitty, mutta hyviä ostoksia nuo kaikki ovat.

  VastaaPoista
 9. Nuo silikonivuoat ovat nyt oikein in. Minullakin sellaiset aivan uudet. Voi tehdä vaikka kantarellimuffineja.

  Elmu kelmu pitäisi lailla kieltää. Se tosiaankin menee aina sotkuun...

  Semmoinen itsepesevä uunikin on nyt myynnissä, mutta se on hinaluokan huippu. Me ohitettiin se näyrästi keittiöremonttia tehdessä.

  Tervetuloa Suomen kauniiseen syyskuuhun!

  VastaaPoista
 10. tervetuloa takaisin tänne Suomen alkavaan syksyyn. Nuo tuomasi tuliaiset on parhaita tuliaisia, niill on todellista käyttöä. Jotenkin minäkin noita silikoni hommia olen vierastanut, mutta ovat kyllä täyttä tavaraa.
  Hyvää kotiutumis viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Tervetuloa takaisin! Käytännöllisiä tuliaisia toit - itse en sellaiseen pysty ;D

  Tuollainen "värisieppari" voisi kyllä olla kätevä. En ole aikaisemmin sellaisesta kuullut.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.