torstai 25. elokuuta 2011

Texas, AustinTervehdys taalta helteisesta Texasista. Paivalla on ollut yli 40 astetta ja yollakin 32 astetta.

Tassa kummityton lapparissa ei ole kaikkia aakkosia, kuvitelkaa a- ja o-pilkut paikoilleen.

Pitka 9,5 tunnin lentomatka Chicagoon sujui yllattavan hyvin, vaikka jouduimme perilla kovan ukonilman takia viela istumassa koneessa odottelemassa terminaalipaikkaakin n. puoli tuntia. Olimme juuri laskeutumassa kentalle kun hurja ukonmyrsky alkoi ihan yllattaen. Koneet eivat voineet nousta kentalta, siita johtuen meille ei loytynyt paikkaa terminaalilla. Onneksi ehdimme alas maan pinnalle ennen rajua ukkoskuuroa.

Kuvat Grönlannin yläpuolelta.

Upeat näkymät.

Lähestymme Chicagon kenttää.Ukonilmalla näkyvyys oli olematon.


Meilla oli reilu kaksi tuntia aikaa vaihtaa Austinin koneeseen, mutta se ei riittanyt. Juutuimme maahantulojonoon. Juuri ennen meita oli laskeutunut suuri kone jostakin lahi-idasta, poikien paidoista luin ArabEmiraat, tai jotain sinne pain, mukana oli myos taysin kielitaidottomia intailaisittain pukeutuneita ihmisia. Ensimmaiseen puoleentuntiin serpentiinijonomme ei liikahtanut mihinkaan. Lahes kaksi tuntia siesoimme jonossa, siina vaiheessa veljeni jo oli sita mielta, etta suunnitelmamme jatkolennon suhteen saattavat muuttua.

Tulihan se sitten meidankin vuoromme paasta iiris- ja sormenjalkikuvaukseen. Meidan kahden maahantulotarkastus sujui kuin tipulin tanssi, ei mitaan ongelmia, kohdallamme jono eteni nopeasti.

Kiiruhdimme junalla seuraavaan terminaaliin jalleen turvatarkastukseen, kengat pois ja "lapivalaisuun", jotta Mr Murphyn laki varmasti toteutuisi, niin Austinin kone lahti valtavan kolmosterminaalin aarimmaisesta laidasta. Yritimme kiiruhtaa, mutta emme ehtineet meille varattuun lahtoon, vaikka meita oli jonkun aikaa odotettukin. Ystavallinen virkailija hoiti meille uuden lennon, paasimme jatkamaan matkaa kolmen tunnin odottelun jalkeen. Olin aivan hammastynyt, miten helposti uusi lento meille jarjestettiin, ilman mitaan lisakuluja. Virkailija tiesi jo meidan tuloterminaalimme suuresta ruuhkasta, siella taisi olla jotain hamminkia ja virkailijoitakin oli liian vahan. Mukavasti kolmetuntinen siella kentalla sujui. Istuimme kahvilassa ja katselimme ohi kulkevia ihmisia.

Pienta hardellia aiheutti yksinainen laukku maahantulijoiden jonossa, kukaan ei nayttanyt sita laukkua tyontavan eteenpain. Onneksi yksi meidan koneemme naisista oli huomannut sen laukun kuuluvan yhdelle aidille, joka liikkui jonossa lapsensa kanssa. Han ei jaksanut laukkua raahata, vaan jatti laukun serpenttiinijonoon ja suunnitteli ottavansa sen taas mukaansa, kun jono etenee sille kohdalle uudelleen. Virkailija auttoi aidin laukkuineen ja lapsineen pyoratuolijonoon, siella heilla oli mahdollisuus istua odottamassa vuoroaan.

Pienista ongelmista huolimatta matkamme sujui yllattavan hyvin. Austinin lentokentalla meita oli puolenyon jalkeen vastassa kummityttoni aviomies. Suloisen lammin saa oli silloin yolla, mutta autossa on hyva ilmastointi. Lammin oli vastaanotto perillakin, vauva oli jo nukkumassa. Hanet saimme syliimme vasta seuraavana aamuna. Ihana iloinen ja aurinkoinen pieni poika. Koiratkin olivat innokkaina ovella vastassa ja Oskar siina tohinassa ehti livahtaa omille retkilleen, onneksi han loytyi melko nopeasti.

Veljen kanssa on helppoa matkustaa, han on niin rauhallinen ja turvallinen matkakumppani, aivan kuin taatakin.

Tuntui uskomattomalle silloin yolla astua Ameriikan kamaralle, niin kauan olen tallaista matkaa odottanut. Mielellani olisin taman kokemuksen jakanut taatankin kanssa, mutta talla kerralla asiat nyt menivat nain.

Kuvia olen ottanut, mutta en osaa niita taalla blogiin laittaa, lisaan sitten kotona.

Oskar-koiruli on nyt asettunut nokosille minun jalkojeni paalle, olemme ystavystyneet mukavasti.

24 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla matkastasi tähän asti,ja kiva kuulla ,että kaikki meni hyvin,joistakin lentokenttä-ongelmista ja myöhästymisistä huolimatta. Onneksi saitte jatkolennon ilman kamalan pitkää odottamista vaikka on se 3 tuntiakin paljon kun on pitkä matka. Kuumaa siellä näkyy olevan,mutta koska se on kuivaa kuumaa,niin sen vielä sietää,ja onneksi on hyvät ilmastoinnin,ilman niitä olisi tukalaa. Minä muistan myös hyvin nuo pitkät ja aikaa vievät jonot Amerikan lentokentillä ja kerran minut tarkistettiin ihan tarkemminkin,mikä sai minut melkein purskahtamaan itkuun,mutta sitten selitettiin ,että se vain osui minun kohdalleni.Ja kiva,että veljesi on hyvä matkakumppani.Jos hän on hiukankin kuin sinä,niin ymmärrän,että on mukava matkustaa hänen seurassaan:) Ja kiva,että sielläkin on hauvelikavereita:)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin tutulta! Mutta missään mielestäni ihmiset eivät jonota ja odota niin mukavasiti kuin Amerikassa. Olen monena päivänä todennut miehelleni, että siellä se on Unelma Teksasissa.

  Ihanaa lomaa. On kiva ajatella, että samalla mantereella ollaan. Terveisiä isäntäperheellesi!

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei mitään pahempaa matkalla sattunut, nuo koneen vaihdot on vain kovin yleisiä, kun ei ehdi varattuun lentoon. Vietähän rattoisia päiviä siellä. Kaikkea hyvää matkaasi!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla kuulumisia! Kuumaahan siellä on, kesä jatkuu sinulla!!!

  VastaaPoista
 5. Voi teita matkalaisia! Vaan kaikki jarjestyy nakojaan, kunhan vaan jaksaa olla karsivallinen. Oikein mukavia lomapaivia sinne teille.

  VastaaPoista
 6. Oi, onpa hauska lukea matkakertomustasi. Odottelen jatkoa mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvää ja antoisaa oleskelua siellä rapakon takana. Oman veljen kanssa on turvallista kulkea mukavia muistoja keräten.

  VastaaPoista
 8. Onpa mukavaa kuulla tuoreet terveiset sieltä kaukaa länsirannikolta. Hyvin on matka hoitunut pienistä odotuksista huolimatta. Toivon sinulle ja matkakumppanillesi oikein hyvää loman jatkoa.

  VastaaPoista
 9. Mamma, se on Chicago... :-)

  Toivottavsti teil on hauskaa ja Austinhan on sulle tuttu jo vuosien takaa.

  Näsäviisas Poikas

  VastaaPoista
 10. Heips ystäväiseni! Kiva että olet onnellisesti perillä, kun oli ne maanjäristykset ja muut, tosin itärannikolla. Varmasti matka on antoisa pienistä jonotuksista ja ukkosmyrskyistä huolimatta. Lämmin vastaanotto perillä ja pieni suloinen poikavauva varmasti korvasivat matkan hankaluudet. Toivon sinulle kivoja lomapäiviä siellä suurella mantereella, täällä kaikki ennallaan. Nauti täysillä, olet sen ansainnut, ja terkkuja sinne Ameriikkaan.

  VastaaPoista
 11. Ne serpentiinijonot muistan myös New Yorkin Kennedyn kentältä. Tarkat ovat maahantulomenettelyt, mutta se on ihan paikallaan. Tietysti aikaa kuluu.
  Todella hyvä palvelu kentällä kaikesta huolimatta.

  Mukavaa, että kaikki meni hyvin. Nyt saat nauttia ison mantereen tunnelmasta. Mukavaa lomailua.

  VastaaPoista
 12. Hienoa, Unelma, olet jo perillä.;)

  Oikein antoisaa sukuloimista sinulle ja läheisillesi<3

  VastaaPoista
 13. No vihdoinkin pääsit sinne.
  Kiva kun matka sujui mukavasti.
  Tosi lämmitäs sillä on.9
  Oikein mukavaa lomailua sinulle!

  VastaaPoista
 14. on mukava lukea matkakertomustasi. Odottelen jatkoa mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, että kirjoittelet kuulumisia sieltäkin! Hienoa, että matka sujui hyvin, vaikkei ihan ilman kommervenkkejä. Taitavat ne amerikkalaiset olla tottuneet ruuhkiin, odotteluihin ja suunnitelmanmuutoksiin, niin ei tule kellekään liian suurta stressiä. Minä kun en siedä minkäänlaista odottelua...

  Ja ihana mielikuva tuli sinusta koira jalkojesi päällä! =D

  Oikein upeaa jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 16. Voi, että siellähän sä jo oletkin!
  Luin ton edellisen postauksen ensin ja ajattelin sulle laittaa hyvää matkaa, mutta luin kuitenkin sitten tämän postauksen ensin, ja siellä sä sitten jo olitkin.
  Voi sua onnellista, saat tavata sukulaisia siellä pitkän matkan päässä.
  Ja hoitaa vauvaa ja koiriakin, mikä onkin sulle tuttua.
  Pidä oikein kiva lomareissu siellä ja ota paljon kuvia.

  VastaaPoista
 17. Voi, Unelma, sinä siellä! Minä olen kuullut Lumimieheltä noista kenttäongelmista paljon, joten tuntuu, että teillä ei ollut kuitenkaan pahinta. Toki se seisominen, mutta olihan siinä sitä ennen kauan istuttukin.

  Tottakai kaikki koiruudet sinuun heti hullaantuvat;-) Kuvia Oskarista sitten kun tulet takaisin.

  Onkohan veljesi hämäläinen...tuollaiset rauhallsiet miehet ovat joskus aivan välttämättömiä;-)

  Mukavaa ja elämyksellistä jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 18. Voi miten ihanaa, että vihdoin unelmasi toteutui. Olet meilkein naapurissa. Meillä on täällä Kaliforniassakin lämpöaalto, mutta ei taideta ihan Texasin lukemiin yltää. Oikein antoisaa ja ihanaa lomareissua. :))

  VastaaPoista
 19. Voi miten hienoa, olet päässyt toteuttamaan yhtä unelmistasi! Matkat on aina vähän väsyttäviä, jonotusta ja odotusta, mikä ei helteisissä paikoissa aina ole mukavaa, mutta hienostihan tuo meni. Ja kivaa matkaseuraakin. Nautinnollisia hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 20. Mukava lukea matkastasi, joka päättyi hyvin :) Onnellisisa hetkiä teille sinne ulkomaille!!

  VastaaPoista
 21. Tulin uudelleen tänne kun näin kuvan sivupalkissa.Ihana vauveli! Toivottavasti lomasi tuolla on oikein antoisa:) Haleja!

  VastaaPoista
 22. Kiitos kaikille kommenteistanne.

  Kummityttoni lisasi tuon kuvan omalta koneeltaan, itse en osaa kuvia taalla siirtaa.

  Olen taalla aivan onskuna, kaikkea uutta olen nahnyt joka paiva ja vanhoja televisiosta tuttujakin asioita.

  Taas on alkamassa uusi paiva. Aurinko paistaa.

  Mukavaa sunnuntaita kaikille.

  VastaaPoista
 23. Unelman unelma toteutui :))) Tätä oli niin ihastuttava lukea, että tuli ihan matkakuume itsellekin, vaikkei siis serpentiinijonot hirveästi kiinnostakaan ;)

  VastaaPoista
 24. Hyvä kun pääsitte perille ehjin nahoin!! :) Vaikka pieniä ongelmia olikin matkan varrella. Perille pääseminen on aina kaiken vaivan arvoista kun näkee rakasta perhettä! Nauttikaa matkasta!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.