sunnuntai 21. elokuuta 2011

"Sielukirja"Leena Lumin blogissa on kirja-arvonta, täällä.

Arvonnan ehtona on pieni tehtävä, joka ei sitten ihan helppo ollutkaan. Lainasin tähän yhden Leenan ajatuksen:
"Kirjallisesti uteliaana luonteena, asetan tälle arvonnalle pienen tehtävän, joka toki on vapaaehtoinen. Pyydän kertomaan 1-3 SIELUkirjaanne."

Pitkän elämän aikana sielukirjat ovat tulleet ja menneet, jokaisella vuosikymmenellä on ollut omat lukukokemuksensa, jotka ovat koskettaneet. Ylitse muiden muistojen on kuitenkin aina tämä kuvassa oleva ensimmäinen ikioma kirjani.

Luulin sen jo kadottaneeni ja olen hankkinut Huutonetista uudemman kappaleen itselleni. Tämä aito ihanuus löytyi edellisellä mökkireissullani isosta kirjaläjästä. Mökille kirja oli kulkeutunut lapsilleni kesälukemiseksi. En tosiaankaan tiedä pääsivätkö he koskaan tätä Anni Swanin Arnellin perhettä tapaamaan Austraaliaan. Minulle tarina oli iso asia, silloinhan ei vielä ollut televisiotakaan, josta kaikki maailman ihmeet olisi tuotu lapsille olohuoneeseen ihmeteltäväksi.

Sain kirjan vuonna 1950 partiolaisten joulujuhlassa, joku pienistä partiolaisista oli paketoinut oman kirjansa "kiertoon". Kirjasta oli jo silloin takaselkä revennyt irti, mutta lukemista se ei haitannut. Tuskin maltoin odottaa juhlan päättymistä, että pääsin kotiin omaa kirjaani lukemaan.

Loput sielukirjani paljastan Leenan blogissa. Viime vuonna ja ensi vuonna lista voisi olla toisenlainen, mutta Arnellin perhe on minuun juurtunut syvälle.
Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Voi, tuota Arnellin perhettä kaipaan. Meillä oli se, mutta en tiedä mihin se on joutunut. Pitääkin kysyä siskolta onko hän sen vienyt aikoinaan.

  VastaaPoista
 2. Minä en ole tuota kirjaa koskaan lukenut,vaikka muuten olen kyllä tainnut Anni Swanin tuotantoa lukea lapsena.Ihanaa,kun lapsuudenmuistosi on säilynyt!

  VastaaPoista
 3. Tuota kirjaa en ole lukenut. Mutta varmaan kannattaisi :)

  VastaaPoista
 4. Eipä meidän kansakoulun kirjastossa ollut tuota Anni Swannin kirjaa, monia muita kylläkin..;)

  Oikein mukavaa viikon alkua sinulle, Unelma<3

  VastaaPoista
 5. Minttuli,
  toivottavasti teidänkin kirjanne vielä löytyy.

  Yaelian,
  olin tosi iloinen, kun kirjani olikin vielä tallella.

  Anneli,
  vanhahan tuo kirja on ja vähän toisenlainen kuin nykyiset lastenkirjat.

  Aili-mummo,
  aikanaan luin kaikki käsiini saamani Anni Swanin kirjat.
  Viikostani onkin tulossa jännittävä.

  VastaaPoista
 6. Miten hurmaava kuva ja koko postaus. Minä laitan tästä nyt linkin Saralle, joka on kiinnostunut tyttökirjoista yms.

  VastaaPoista
 7. Anni Swanin kirjoja minäkin luin lapsena, Iirisrukka ja monet muut. Ne olivat kirjaston kirjoja. Vanhimmalle tyttärelleni ostin muutaman oman Anni Swanin kirjan, hänkin ahmi kirjat ja on monesti kiitellen muistanut niitä. Ne ovat nyt hännen hyllyssään.

  VastaaPoista
 8. Äiti, kaikki mahdolliset kirjat on aina pyritty säilyttämään ja tiedät paikan minne.
  Omistani olen laittanut osan maailmalle, kirjaston eteiseen ilmaishyllylle, että pääsevät nopeasti tuottamaan uutta elämää.
  Mutta on siellä kotona niin rakkaita tallessa monta. Melkein koko elämä.
  Muutama elämä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.