lauantai 25. kesäkuuta 2011

Ruissalon Kansanpuiston uimaranta

Pikku-Pukinpromenaadilta katsottuna. Jos joku näistä kuvista tuntuu kiinnostavalta, niin kannattaa klikata isommaksi, tällä minun kamerallani näihin maisemakuviin tulee mukaan melkein koko eteläinen valtakunta.

Suunnilleen tästä kohdasta, jossa Venla on havainnut jotain kiinnostavaa, alkoi pitkä silta jota pitkin kuljettiin uimalaitokselle. Siellä uivat nuoret ja hyvän uimataidon omaavat kävijät. Uintikilpailutkin järjestettiin uimalaitoksella. Minulla ei sinne ollut asiaa, oli vaan polskuteltava tuossa matalassa hiekkarannassa. Koskahan tuo uimalaitoskin on purettu? Muistelen rantaviivan olleen suora tuonne taustalla näkyvälle niemelle.

Tällä kentällä järjestetään taas suuret festarit, Ruisrockit. Väkeä tulee tuhatmäärin. Näitä riehoja ei vielä minun lapsuudessani järjestetty. Tosin jo tuossa tuumailin, että pitäisiköhän nyt osallistua, kun Provinssirockiinkin oli osallistunut satayksivuotias mummeli ja esiintyjä Katri Helenakaan ei nyt enää mikään untuvikko ole.

Saattaisi tuo olla liian rajua meikämammalle.

Tässä on näkymä Pikisaareen, kuvattuna Kansanpuiston pikkuiselta niemeltä. Keskellä kuvaa valkoisessa talossa (punaisen väylämerkin kohdalla) asui luotsi, siitä hän laivan ilmestyttyä redille lähti moottoriveneellä luotsaamaan aluksia satamaan. (Otkantin nokalle.)

Samalta niemeltä rannan suuntaan katsottuna näkee tällaista maalaisidylliä.

Kuvan nappasin suunnilleen siltä paikalta missä aikoinaan oli uimareille ja rannassa vieraileville retkeilijöille tarkoitettu puucee. Muistelen sen mukavuuslaitoksen olleen melkoinen hirvitys. Graffiteja ei silloin vielä oltu keksitty, mutta kirkkovene oli jo silloin se pääasiallisin kuvallinen anti, mitä puuceen seinille oli rusnattu.

Tämä kaunis rakennus on nykyään ravintola, ja on toiminnassa ympäri vuoden. Kuva on otettu meren suunnasta.

Uimalaitos näkyy taustalla. Valitettavasti parempaa vanhaa kuvaa ei minulla ole olemassa. Olen ajellut Kansanpuistoon yleistäkäytävää pitkin polkupyörällä n. 13-14 vuotiaana.


Tämä kuva onkin jo promenaadilta. Kaunis uimakoppi, valitettavasti en päässyt kuvaamaan "julkisivua", joka näyttää parhaan puolensa merelle päin.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja muistelmia ruissalosta
  ja myös kylpylän kuvat kauniita.
  Mukavaa juhnnuspäivää!

  VastaaPoista
 2. Onko tietoa kummitteleeko Ruissalon kansanpuistossa?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi,
  ei ole tietoa, en ole koskaan kuullut kummituksista.
  Olisi sinänsä kiehtova ajatus.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.