lauantai 23. huhtikuuta 2011

Saariretkellä, tie

Merkitsenkin nyt muistiin ensimmäiseksi saariretkemme bussiosuuden. Kuvissa on vähän sanomista, kun ne viimeistä kuvaa lukuunottamatta ovat ikkunan läpi kuvattuja.

Näkymät ovat mahtavat kapea tie mutkittelee ylös vuorille.

Yllättäviä tilanteitakin voi sattua. Paimen oli siirtämässä lampaitaan toiselle laitumelle. Onneksi osuimme tiukkaan mutkaan, niin minäkin onnistuin nappaamaan kuvan hämmästyneistä laumalaisista, ne eivät oikein tietäneet mitä nyt pitäisi tehdä. Paimen ohjasi katraansa tiensivuun ja bussi sai jatkaa matkaansa.

Kylän kohdalla tuli vastaan yksinäinen surullisen näköinen aasi (klikkaa kuvaa). Yritin keksiä syytä aasin kävelyretkelle. Oliko hän kyllästynyt isäntäänsä ja päättänyt ottaa kaviot alleen ja häipyä? Voisiko hänellä olla ystävä toisessa kylässä ja nyt oli päättänyt lähteä treffeille? Ehkä aasi oli tehnyt päivän urakan valmiiksi, eli päivä jo pulkassa ja isäntä lähettänyt hänet kotiin lepäämään. Asian todellista laitaa tuskin saan koskaan tietää, eikä se ole niin tarpeenkaan.

Matkaopas kuulutti, että tässä on kohta jännää tulossa. Siellä näkyi kapea silta rotkon yli. Tiukka mutka vasempaan ja heti käännös oikeaan. Nappasin kuvan ja laitoin silmät kiinni, luulen että niin teki myös kuljettaja. ;-)

Mahtui se iso bussi tuon sillan ylittämään. Kaunis paikka.

Vuoren rinteellä tuli toinen bussi vastaan. Molemmilla kuljettajilla oli oltava kieli keskellä suuta, taustapeilitkin vedettiin sisään.

Sääntönä on, että pienempi ajoneuvo on väistämisvelvollinen. Tuo on ratkaiseva syy sen ajatuksen hylkäämiseen, että vuokraisin tuolla auton. En ikinä uskaltaisi peruutella tuolla vuoren syrjällä edelliselle kohtauspaikalle.

Täällä kylällä olivat ohitustilanteet yhtä vaikeita. Näissä maisemissa jätän ajotehtävät suosiolla ammatti-ihmisille.

Kuljettajamme oli hyvin taitava. Vuorilta alas tullessamme, hän täpärissä mutkissa joutui nostamaan auton koria ylös päin. Muutoin olisi käännöksessä auton perä iskenyt kipinää asfalttiin tai perä osa jäänyt sinne tielle. En ole aikaisemmin edes tietänyt, että linja-auton koria voi nostaa ja laskea.

Tämä pikkuinen oli tullut tuolla ylhäällä kurviin liian kovaa vauhtia ja katkaissut turvakaiteen. Taas on sinne mutkaan tulossa uusi soma kappeli muistutukseksi matkustavaisille varovaisuudesta liikenteessä.

Tässä kylässä kohtasimme kiertävän torikauppiaan. Tuo vaaka (vasemmalla) on hauskan näköinen ja näytti olevan suosittu malli Kreetalla.

Tuollainen torikauppias olisi mieluisa vieras meidänkin kyllällä, ainakin kesäaikaan.

11 kommenttia:

 1. Komeita maisemia,tulee pohjoinen Israel hieman mieleen noista kuvista.Olisi kiva joskus matkustaa jollekin Kreikan saarelle.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat maisemat!

  Kiitos retkestä, Unelma<3

  VastaaPoista
 3. Ihania maisemia. Jos itse olisin kuski, laittaisin kyllä mutkissa silmät kiinni.
  Onneksi ei ole ajokorttia!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia maisemia! Kesällä olis kyllä mukava tuollainen liikkuva tori!

  Kiitos vierailusta blogissani! Olen varmaan joskus aikaisemmin käynytkin lukemassa sinun kirjoituksia steviasta. Minulta saa kopsata reseptejä ja mielelläni kuulen mielipiteitä niistä, vaikka eihän ne kaikki ole omiani...

  VastaaPoista
 5. Yaelian,
  suosittelen Kreikkaa. Olen käynyt monella saarella ja aina voinut hyvin. Johtuneeko ilmastosta tai hyvästä terveellisestä ruoasta.

  Aili-mummo,
  ole hyvä vaan. Kiva, kun lähdit mukaan.

  SusuPetal,
  tuolla kuvan sillalla minullakin oli silmät kiinni. Valokuva suorastaan lyhentää noita sillan tukikaaria. Todellisuus huimasi.

  sylvi,
  ole hyvä vaan.

  ♥ Hannelen paratiisi,
  siinä sitä meni, kun turvavyöt olivat kiinni. ;-)

  Marjukka,
  liikkuvaa toria minäkin kannatan. ;-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, oli mukava kulkea bussimatkalla mukanasi. Kapeita teitä ja kiemuraisia mutkia, mutta kuljettajat ovat niin tottuneita niihin.

  VastaaPoista
 7. arleena,
  kuljettajan ammattitaitoa kaikki ihailimme, miehetkin antoivat ansaitun tunnustuksen.

  VastaaPoista
 8. Olipa mukava lukea; lauantaina Haniaan ja Agii apostoliin.

  VastaaPoista
 9. Lii,
  oikein mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.