keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Ronja kertoilee kuulumisiaan.

Mamma kertoi, että eräs blogiystävä oli pyytänyt minua vähän päivittämään tämän hetken tilannettani.

Talvi on mennyt kohtalaisen hyvin, pientä sairasteluakin oli, mutta antibiootit auttoivat. Nyt olen taas ihan pirtsakassa kevätkondiksessa. Olen tällä välin täyttänyt jo kuusitoista vuotta ja painonikin kehtaan ilmoittaa, se on kolme ja puoli kiloa.

Maanantaina tulin tänne, kun isäntäni meni seuraavana aamuna sairaalaan, saa sitten emäntä käydä rauhassa potilasta tapaamassa, kun mamma hössöttää täällä minun kanssani.

Mammakin on tullut hajamieliseksi, yritti tarjota minulle broileria kahdella aterialla peräkkäin. Ymmärsi hän sitten vaihtaa "menuuta", kun selvästi ilmaisin paheksuntani. Onneksi taata oli varannut kaupasta aladopia, broileria, maksalaatikkoa ja jauhelihaa. On noita pieniä papujakin, mutta ne ovat hammaskalustolleni hieman kovia, en niitä mielelläni paljoa rouskuttele.

Illalla mamman paistamasta jauhelihasta levisi keittiöön niin ihana tuoksu, että istuin varmuuden vuoksi siinä vieressä valvomassa, ettei mamma vaan unohda pannua levylle.


Harmillista, että on niin huonot ulkoilukelit. Tuollaisessa sateessa ja rapakunnossa olevilla lenkkipoluilla ei voi kulkea, kuin sen tarpeellisen pissikierroksen. Inhoan tassujen kastumista näin kylmällä ilmalla. Onneksi mamma ja taata ymmärtävät, he antavat minun itse valita reitin ja ulkoiluajan.

Täällä sisällä sohvan selkänojalla on mukavaa seurata ikkunasta sinitiaisen pesintäpuuhia. On siinä ollut pöhinää pöntössä, varsinkin aamuisin. Tänäänkin kuhertelivat siellä pöntön katolla. :)

Minulla taitaa olla kuulo vähän huonontunut, kun eilen missasin taatan kotiin tulon. Heräsin vasta siihen, kun taata tuli silittelemään ja kyselemään miten päivä on sujunut. Tänään olin skarppina ja otin taatan vastaan asiaan kuuluvin menoin, tehän tiedätte, nolotti niin se eilinen.

Eilinen oli muutoinkin erityinen päivä, huomasin mamman jännittävän minun isäntäni leikkausta ( he ovat sukua). Mamma kävi vähän väliä tutkimassa puhelintaan ja postiaan, olisiko jo jotain tietoa. Helpotti minuakin, kun mamma vihdoin kertoi kaiken menneen hyvin.

Hyvää kevättä vaan kaikille hauveli-ihmisille ja kissaihmisille myös, kunhan vaan eivät osu liian lähelle, ne kissat nimittäin. Tarinoidaan sitten taas ensi kerralla. Vuf....

27 kommenttia:

 1. Voi Ronjuska, taidat olla aika hemmoteltu, ihan elävästi näen, miten killität mammaa paheksuvasti silmiin, silleen vuoroon ihmetellen broilerikuppia ja mammaa ja varmaan välillä taataakin, että eikö hänkään huomannut mitään omituista. :D
  Mukavaa, että isännälläsikin jo menee hyvin, kohta varmaan pääset kotiin sinäkin, vaikka mikäs siellä mammalassakaan on lekotellessa, nyt kun ymmärsivät menuunkin merkityksen.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, Ronja, terve!

  Mammaa pitää vähän koulia ja muistuttaa noiden ruokajuttujen kanssa, kyllä se oppii vielä.

  Isäntäsi pääsee kohta kotiin, usko vaan!

  Kurjaa, että kuulo on mennyt, mutta onneksi kirjoittaminen vielä sujuu :)

  VastaaPoista
 3. Voi Ronja, miten kivaa kun sinulla onhyvä lomahotelli käytössäsi ja siellä palveleva henkilökunta. Minulla, Himmulla on ikkioma tupapalvelija ja sitä minäkin sitten katson moittivasti, jos aikoo vääränlaista sapuskaa tarjoilla. onhan meillä pienillä hauvoilla sentään suurien koirien tavat. oikein hyvää kevättä sinulle ja pidä vain taata ja mamma kurissa. En tykkää minäkään lätäköissä kävellä, kun sitten tuo tupaplvelija häärää heti pesuun viemässä minua. Kurjaa sellainen.

  VastaaPoista
 4. Ihana Ronja, sinulla on jo kunnioitettavat vuodet, hyvät vuodet varmasti olleet ;)
  Kiva kun kävit esittäytymässä, olet todella kaunis koiruus ja oikea lellikki, niin se pitääkin ♥

  VastaaPoista
 5. Terve Ronja! Kiva että olet varamamman hoivissa ja taatan myös. Minä poika tykkään kans ihan kuin hullu puurosta olla siellä aina silloin, kun vaan pääsen, vaikka vähäksikin aikaa. Sorry, että olen leikkinyt sinun tavaroillasi, olen vissiin purrut jotakin ihan rikki asti. On mulla ollut omiakin mukana, mutta sinun tavarasi ovat kiinnostavampia, omiahan saa heitellä kotonakin.
  Muuten siitä sohvan nojalta on kiva katsella ulos, nythän tintit jo pesäpuuhissaan lentelevät ihan lähellä. Joo, älä kuraa tassujasi, minäkään en tykkää märistä käpälistä. Niin, minä nukuin vähän myös sinun sängyssäsi, mutta minulla oli kyllä oma peitto allani. Lipaisu kirsun päähän sinulle terveisinä. Toivoo Simo Sallinpoika Hurtta

  VastaaPoista
 6. Sirokko,
  Katseet kertovat paljon.

  SusuPetal,
  kommenttisi toi hyvän mielen. ;-)

  Mummelin Himmu,
  oli mukava tarinoida.

  seijastiina,
  onnellinen koira olen ollut, vaikka kaukaa USA:sta minut nyrkinkokoisena tänne Suomeen lennätettiin.

  anja,
  heippa vaan Simo! Huomasin heti, että poika oli nukkunut sängyssäni. Saat ihan luvan kanssa leikkiä leluillani, minä en enää niin innokas olekaan leikkimään. Oli kiva kommentti sinulta. Vuff....

  VastaaPoista
 7. Kaunis pieni koiruli, Ronja: oikein hyvää vointia sinulle sinne varakotiin<3

  VastaaPoista
 8. Vuff, kiva oli lukea nämäkin kuulumiset. Ja söpö kuin mikä ja taidat olla jo aika vanhus, mutta Pirteä ja tarkka asioistasi. (En koirien ikään ole perehtynyt.)

  VastaaPoista
 9. Suloinen Ronja<3 Meidän Ninni 13 v on myös sairastellut viime aikoina ja olen siitä huolissani. Ninni syö nyt vain riisiä ja lihaa toistaiseksi, että allergia helpottaisi. Mukavia päiviä Ronjalle <3

  VastaaPoista
 10. Aili-mummo,
  kiitos.

  KristiinaS,
  Ronja siinä sataa vuotta mentäisiin, jos ihmisen ikään verrataan.

  MaMMeli,
  terveiset vaan Ninnille. Mukavia vanhuudenpäiviä myös Ninnille.

  VastaaPoista
 11. Voi Ronja miten suloinen olet!Ja niin nuorekas,kuvan perusteella luulin sinua ensin nuoreksi neidoksi.Hienosti sinua hemmotellaan siellä mamman luona;hyviä herkkuja olet saanut. Ja toivottavasti ne säätkin paranevat,joten pääset vähän enemmän ulkoilemaan.Ja toivottavasti isäntäsi leikkaus sujuu hyvin!

  VastaaPoista
 12. Hienoa kuulla, että olet korkeesta iästä huolimatta skarpissa kunnossa. Ei se nyt mikää suuri moka olet, että nukuit kun taata tuli kotiin. Kun on turvallinen olo, niin mikäs siinä on ottaessa kunnon päikkärit.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Ronjalle ajatuksista.
  Mukavasti kerroit, oli ilo lukea.

  VastaaPoista
 14. Hienoja kuulumisia! Lomapaikassasi on nähtävästi varsin hyvä palvelu! Pientä kouluttamista nyt tahtoo aina väliin palvelusväen kanssa tulla vastaan - jo ihan kotonakin. Ja hyvä, että leikkauskin on mennyt hyvin ja saa nyt rauhassa viettää lomaa!

  VastaaPoista
 15. Mukava kuulla, että olet noin pirtsakassa kunnossa, vaikka ikää on jo kertynyt kunnioitettava määrä vuosia!
  Oikei hyvää kevättä ja kesää sinulle Ronja!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Ronjan hoidosta! Leikkaus meni hyvin ja potilaskin jäi henkiin. Huomenna nähdään.

  VastaaPoista
 17. Yaelian,
  kaikki on mennyt hyvin.

  Amalia,
  ihmeen hyväkuntoinen hauveli Ronja on.

  arleena,
  oli mukava tarinoida.

  Minz,
  Ronja on täällä sulostuttanut meidän elämäämme.

  Famu falsetissa,
  kiitos vaan ja hyvää kevättä sinne myös.

  onlyjokinglasse,
  ilo oli meidän puolellamme. Nähdään.

  VastaaPoista
 18. Onpa hienosti harmaantunut leidi ja vaikuttaa erittäin pirtsakkaalta! Menin ihan sanattomaksi tätä lukiessani, ihanasti kirjoitettu :))

  VastaaPoista
 19. Elegia,
  pikkuinen ikäneito lähtee taas huomenna omaan kotiinsa.
  Toivottavasti Ronja vielä jatkaa pitkään koirulin elämäänsä ja saamme vielä hänet tänne vieraaksemme.

  VastaaPoista
 20. Voi sua ihana Ronja, olet sä kuule aika vekkuli, siinä vahdit mamman hommia, ettei vaan pala jauheliha pohjaan, ja eihän se mitään hyvää olisikkaan, jos palaneelta maistuisi!
  Kuule, sä olet sitten niin nätti koira, että oikein sua ihaillen katselin sua pitkäänkin.
  Sä olet vähän samanlainen koiruli noitten ruokiesi suhteen, ei ihan mikä tahansa kelpaa meidän Otto-herrallekkaan.
  Muuten,se lähettää sulle oikein paljon terkkuja!

  VastaaPoista
 21. Hyvä, että kirjoitit viimeisimmät kuulumiset. Onhan se kiva huomata, että noin pirtsakassa kunnossa vielä olet. Oletko harkinnut kuulolaitetta? Terveisin Pantteri ja Kisu

  VastaaPoista
 22. Voi Unelma;-) Sinä olet ylittämätön Koiran Ääni. Miten osaatkin! Meidän Lumieskään ei ikinä unohda, kun luin Simon oleskelut teillä päivittäin ääneen.

  Ronja on vanha, mutta pienet koiruudet ovat sitkeitä. Olga on vasta kaksitoista kuten naapurin irlanninsetterikin ja kumpikin ovat jo kuuroja. Eläinlääkäri totesi vain, että 'se kuuluu tähän ikään'.

  Mukavia eläkepäiviä sinulle, Ronja!

  VastaaPoista
 23. Hihii, eipä vaan meillä päin ole moista sattunut, että koira ei kuppinsa sisältöä kelpuuttaisi. =D

  VastaaPoista
 24. Hannele mummun paratiisi,
  veimme juuri Ronjan omaan kotiinsa. Hyvää kevättä sinnekin.

  tanssiva harmaa pantteri,
  nyt on mamman vastattava, kun Ronja on jo omassa kodissaan. ;-)
  Eipä ole Ronja vielä kuulolaitetta tilannut. Haudskasti kirjoitit. Kiitos, Pantteri ja Kisu.

  Leena Lumi,
  Kiitos Leena. Ronjan äänenä on niin mukava olla. Me ymmärrämme niin hyvin toisiamme, ei tarvita sanoja.
  Terveiset ja rapsutukset Olgalle.

  KärppäNeiti,
  niinpä, eihän sitä nyt samaa ruokaa kahta kertaa peräkkäin pikkuiselle ikäneidolle. Ruoka-annoksetkin ovat niin pieniä. Sulo vetäisi koko annoksen yhdellä kielen lipaisulla massuunsa.

  VastaaPoista
 25. Kyllä sinun kelpaa, Ronja, on sinulla varsinaiset koiran päivät! Ruokalistasikin oli esimerkillisen vaihteleva. Taata taisi ostaa vähän kauppalistan ulkopuoleltakin, niinkuin miehet tapaavat tehdä. Oli hyvä, että sitä pannua vahdit, kun mamma paistoi jauhelihaa. Jos olisit tuossa lähellä, sinua mielelläni rapsuttaisin. Olet sinä niin hurmaava koiruliini.

  VastaaPoista
 26. Delilah,
  ihana kommentti, kiitos.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.