perjantai 25. maaliskuuta 2011

Savuporokeitto


Tiistaina ennenkuin olin valmis nousemaan bussiin ja Siljalla nostettiin ankkurit ylös, niin oli varmistettava kotiin jäävän taatan ruokatalous.

Valitsin savuporokeiton, koska se on nopea, helppo ja herkullinen ruoka, myös lämmitettynä. Keittoon voi laittaa kasviksia montaa sortimenttia, mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Tässä keitossa on kukkakaalia, sipulia, lanttua, porkkanaa, perunaa ja herneen versoja. Savuporo oli jo valmiiksi murustettuna muovipakkauksessa, helppo hölväyttää puolivalmiin keiton sekaan. Koristeena auringonkukan versoja, sakeuttajaksi jääkaapista löytyi Koskenlaskijaa, viherpippurilla maustettua.

Tämä kuva on testilautasesta, jolla vahvistin itseäni matkaa varten. En kuitenkaan ehtinyt postausta laittamaan. Näin hyvää keittoa kannattaa kuitenkin mainostaa jälkeenpäinkin. ;-)

7 kommenttia:

 1. Kiitos ruokavinkistä. Juuri tuossa mietin mitä saisi nopeasti valmiiksi lounaalle ja siinähän se.. Makoisaa päivää sinne.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista, valkoinen rakennus kauniine ikkunoineen oli hieno.
  Reissussa on aina virkistävä käydä. Kauniita ostoksia löysit.
  Savuporokeitto kuulosti niin hyvältä, että laitan korvan taakse ja teen sitä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Minttuli,
  tuo viherpippurijuusto on melko ärhäkkää, keittoon ehkä sopisi jokin miedompi versio. Meillä nyt vaan ei jääkaapissa muuta ollut.

  SusuPetal,
  hyvää oli.

  arleena,
  olen oikein tyytyväinen reissuun.
  Tuo keitto oli hyvää, mutta ehkä seuraavalla kerralla valitsen toisen juuston, tosin se poron hieno aromi tuli esiin tuon viherpippurijuuston kanssakin.

  VastaaPoista
 4. Hyvän näköistä ja varmaan myös makuista!

  VastaaPoista
 5. Terveellistä, ah niin terveellistä! Maistuis kyllä hyvälle. Pakko kokeilla savuporoa. Herneenversot ovat jo niin pitkällä, että napsit niitä keiton koristeeksi?

  VastaaPoista
 6. sylvi,
  hyvin oli soppa maistunut täällä kotona.

  anja,
  kannattaa kokeilla, mutta suosittelisin miedompaa juustoa saostamiseen.
  Versot ovat kasvaneet ja tulleet jo syödyksikin. Uusia siemeniä on taas kylvettävä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.