torstai 17. maaliskuuta 2011

"Kaiten zushi".

Aamulla oli pikku pakkanen ja aurinko paistoi ihanasti. Lähdimme reippaalle metsälenkille, ennen kuin polut auringossa pehmenisivät.

Nälkäisinä lähdimme Itäkeskukseen täydentämään siemen- ja pähkinävarastojamme Punnitse ja Säästä kauppaan. Säästöt tosin taas hupenivat kevyesti, kun osuimme sushiradalle.

Siinä niitä herkkuja kiertää asiakkaille.

Lainasin tämän selonteon Masabin omalta sivulta.

"Masabi Itäkeskuksen erikoisuutena on sushirata, jossa liukuhihnalla kiertää sushiannoksia erivärisillä lautasilla. Asiakas istuu pöytään ja ottaa itselleen radalta mieleisensä annokset. Lasku tulee syötyjen lautasten värin ja määrän mukaan. Japanissa rataa kutsutaan nimellä kaiten zushi."


Tässä muutamia valintojamme.


Tämä lohen värinen herkkupala on marinoitua inkivääriä, otetaan pikkuinen pala aina ruokalajien välillä. Se puhdistaa ruokailun kestäessä makunystyröitä vastaanottamaan taas uusia makuelämyksiä.

Minua häiritsi näiden lautasten räikeät värit, varsinkin tuo pinkki vie herkkupaloilta värit. Eihän näistä saa tyylikkäitä kuviakaan. :(

Pikkuisessa kalavadissa on soijakastiketta, sitä sai kaataa itselleen lisää pöydässä olevasta kannusta.

Tuo kauniin vihreä pikkuinen nokare on Wasabitahnaa. Se on melko väkevää, mutta maku haihtuu suusta ihmeen nopeasti, ei siis häiritse muita makuelämyksiä.

Siinä ihaillessani kauniita pieniä sushipaloja, niin ajatukset välillä siistyivät sinne kauas Japaniin, josta sushi on kotoisin. Siellä tämä kauneuden tajuinen kansa on taas joutunut kokemaan suuren tuhon ja surun. Voimia ja kestävyyttä heille toivon.

15 kommenttia:

 1. Tuo sushirata on mainio, varsinainen herkkupaikka, kiva että kävitte siellä. Ovathan nuo lautaset räikeitä, jotkut, mutta helppo laskea aterian hinta kirkkaammista väreistä.

  VastaaPoista
 2. Niin, eihän se lautasen väri mitään saisi merkitä, mutta minä nyt vaan katson asioita omalla tavallani. Ruoka se kuitenkin tärkeintä on, tai pitäisi olla.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että tämmöisiä näkee edes blogissa, muuten en mitään tietäisikään näin kätevistä ratkaisuista, kiitos vaan. Herkulliselta näyttää ja väritkin voi ottaa piristeenä.

  VastaaPoista
 4. Räikeistä lautasista huolimatta olet onnistunut saamaan hyvät kuvat! Ajatellaan vaikka niin, että vähän villimpiä ruokakuvia tällä kertaa ;)

  Vai on Itikseen tullut tuollainen, ihan kiva. Tuollaisia näki runsaasti Tokiossa ja olivat oikein suosittuja siellä tietenkin. Itse en koskaan sellaisessa ole syönyt, koska olen ruokarajoitteinen.

  Ajatukset tosiaan ovat Japanissa ja sen asukkaissa, lempimaani! :(

  VastaaPoista
 5. Nami nami,tykkään sushitsta ja muutenkin raa'asta kalasta.Ja tuota inkivääriä on minullakin purkissa jääkaapissa...Kivan värikkäät kuvat!

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että Itiksessä on tällainen vaihtoehto! Tosin en tiedä, uskaltaisinko itse sinne linjastolle.
  Kivat kuvat vaikka lautasten väri voimakas.

  Kauhistuttaa tuo Japanin tilanne, paha tilanne vain näyttää pahenevan. Katastrofirahasto on meidän tapamme osallistua, mutta riittääkö se?

  VastaaPoista
 7. Ompas siellä hieno ja erikoinenkin paikka näin maalaiselle.
  Mutta varmaan aika kätevä siellä, missä ihmisiä on paljon, niin on helppoa siittä ite ottaa ja maksu suoritetaan lautasten värien mukaan.
  Ja todellakin siellä Japanissa nyt on tosi kamalat oltavat monilla!
  Ei auta, kuin rukoilla heidän puolestaan...

  VastaaPoista
 8. Siis nyt ahistaa, :(
  Kirjoitin pitkät litaniat kaikille vastaukseksi ja Bloggeri ilmoitti pahoittelujen kera, että emme voi toteuttaa lähetystä.
  En jaksa enää miettiä vastauksia uudelleen.

  VastaaPoista
 9. Näyttää herkulliselta liukuhihnalta. Mielelläni nauttisin tuosta minäkin. Olimme tänään Helsingissä ja Espoon Emmassa. Soimme siellä lounaan kierroksen päätteeksi.

  VastaaPoista
 10. No kaikkea ne keksiikin, en ole ennen nähnytkään tällaista rataa.
  Hyvä idea.

  VastaaPoista
 11. Oho, olisi siinä maalaismummelilla ihmettelemistä, kun tuollaisen radan varteen askel veisi. En kyllä syödä uskaltaisi niitä sushia, kun en muutenkaan paljon kalaa syö. Saatika raakana. Mutta idea on toki hyvä tuollaisessa paikassa, missä väkeä liikkuu, ei ehdi pilaantua.
  Onkin jo aikaa, kun viimeksi itäkeskuksessa olen käynyt, ainakin 5 vuotta

  VastaaPoista
 12. (en näe sitä säilöttyä ikkivääriä tos, nam)

  VastaaPoista
 13. ja pinkin lautasen olisin heti valinnut :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.