lauantai 26. helmikuuta 2011

Vastauksia Itkupillin haasteeseen. :-)

Sain tämän tunnustuksen Itkupilliltä enkelten kaupunki blogista, sydämellinen kiitos.

Kivitaskun kokoelmaa pihalla viime kesänä.

1. Milloin aloitit blogisi?

Blogimaailman ihmeet ja ihanuudet avautuivat minulle maaliskuun lopulla 2009. Pian siis on blogini 2-vuotis synttärit.

2. Mistä käsittelet blogissasi?

Blogissani ei ole mitään yhtenäistä linjaa tai trendiä. Kirjoittelen mitä sattuu tapahtumaan vaatimattomassa elämässäni. Mielelläni myös lisäilen minun tai taatan ottamia kuvia, nyt on kivaa kuvata, kun blogia varten on hankittu minulle oma kamera.

Joskus haluaisin ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihinkin, varsinkin silloin, kun olen mieleni pahoittanut jostakin ymmärrykseni mukaan väärin hoidetusta asiasta. Melko hyvin olenkin onnistunut hillitsemään urputushaluni. Jos oikein jostain riemastun, niin silloin otan tuolin reunoista kiinni ja lasken kymmeneen. Se on sitten siinä...

3. Mikä tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Erityinen tämä on vain kirjoittajalle itselleen. Olen iloinen, että minulla yleensä on oma blogi ja paljon ihania blogiystäviä. Ei ole ihan tavallista, että ikäiseni mummeli surffailee tietokoneella ympäri maailmaa. Useimmat ikätoverini eivät suostu tietokonetta käyttämään, tähän pitäisi saada korjaus. Ottaisikohan joku kansanedustajaehdokas asian huolekseen. Mummoille ja papoille koneet kotiin ja alkuunpääsyyn opetusta.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin pitämisen?

Aloitin lasteni toivomuksesta kirjoitella muistiin lapsuuteni kokemuksia. Johanna auttoi minua avaamaan blogin ja senjälkeen olen yrittänyt tulla omillani toimeen. Alussa sain paljon apua toisilta bloginpitäjiltä. Kiitos heille! :-)

Ensin sainkin aikaiseksi muutamia muistelmapostauksia, mutta nyt homma on levinnyt käsiin. Joskus sentään saan jotain muistelmia "niinkuin sen muistan" aihelokerikkoon.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Luulen, että minun kykyni ja taitoni rajoittavat suurien muutosten tekoa. Jo nyt yritän tehdä kaiken niin hyvin kuin osaan. En halua kilpailla tai kopioida toisia. Haluaisin pitää blogini omani näköisenä. Toki uusia taitoja olisi mukava oppia, mieli avoinna siis..

Toivoisin, että edelleenkin blogini toisi iloa ja hyvää mieltä lukijoilleni ja kannustaisi ikäihmisiä avaamaan omia blogeja mielensä virkistykseksi. On mahtavaa saada nuoria ystäviä virtuaalimaailmassa, he tuulettavat sopivasti luutuneita ajatuksia.


Tämän palkinnon voisin antaa monellekin blogille, pelkään, että useat ovat jo tämän haasteen täyttäneet.

Jättäisin tämän haasteen Minzille, hän on minun ensimmäisiä nettiystäviäni toiselta palstalta. Minzin blogissa käyn säännöllisesti hakemassa koiraenergiaa. :)

Olen huono valitsemaan haasteen saajia, liian vaikeaa. Olen siinä asiassa onnellisessa asemassa, että ystäviä on niin paljon. Olkaa hyvät ja ottakaa tästä haaste, jos nämä esitetyt kysymykset teitä kiinnostavat. Varmasti tulen lukemaan vastauksenne. :)

15 kommenttia:

 1. Sinulla on hyvät vastaukset böogissasi noihin
  kysymyksiin. ja tuo ikäihmisten koneen käyttö olisi tosi toivottavaa, niin monenmoista asiaa täällä voi hoitaa ja katsoa. luulempa, että itse olen aika korkealla tuolla ikähaitarissa, olenhan jo niin vanha, ominpäin tän homman kaikkineen opetellut.
  Sinun blogisi taustakuva on niin tavattoman kaunis, ihailen sitä joka kerta, kun käyn blogissasi.
  Oikein hyvää viionloppua.

  VastaaPoista
 2. KIva kun sinäkin teit tämän:-) Vastauksesi ovat hyvin kirjoitettu ja tänne blogiisi on aina niin mukava tulla:-)Hieno blogi sinulla ja paljon mielenkiintoisia postauksia täällä:-)

  VastaaPoista
 3. Sulla oli kivat vastaukset haasteseen.
  Tänne sun blogiisi on aina kiva tulla jostain syystä, tämä on sellanen blogi varmaan, mistä kaikki tykkäävät.
  On tavallista asiaa ja joskus vähän erilaistakin.
  Mutta toi, että tietokoneet kaikille iäkkäimmillekkin ja opetus mukaan, oli tosi hyvä ehdotus!
  Se auttaisi monia ihmisiä..yksinäisiäkin.
  Siinä olisi monille tekemistä päiväksi, kun siellä surffailisivat aikansa kuluksi. On paljon vanhuksia, ketkä ovat vielä mieleltään virkeitä, mutteivät ehkä enää pääsekkään liikkumaan paljoakaan.Heillekkin tämä tietsikka olisi hieno juttu.
  Kyllä me naiset laitettaisiin tää maailma paljon paremmaksi, kunhan vaan päästäisiin määräämään asioista, hi hii!
  Hyvää viikonloppua sulle ja Taatalle!

  VastaaPoista
 4. mummeli,
  meidän pitäisi varmaankin aloittaa kampanja, "mummoille ja paapoille tietokoneet".
  Tausta on tällä kerralla itkupillin suunnittelema. Mielelläni joskus vaihtelen pohjia.

  Yaelian,
  kiitos sinulle, kun olet jaksanut käydä blogini vieraana, tai oikeastaan tunnut jo niin tutulta. :)

  Harakka, sinä olet sellainen suurisydäminen ystävällinen sielu.
  Osaat aina niin kauniisti kannustaa toisia blogintekijöitä. Voimia sinulle ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Mukavat vastaukset ja ehdotus on hyvä.
  Blogiisi on mukava tulla käymään ja kuvat ovat aina kauniit.
  Muuten minäkin hommasin tuon kameran vuosi sitten paljolti tämän blogi-innostuksen takia.
  Hyvää helmikuun viimeistä viikonloppua.
  PS. Kurkkasin yrttejä edellisessä postauksessa. Nyt kasvu saakin pian vauhtia.

  VastaaPoista
 6. Minttuli,
  kivaa, kun tulit.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiva on käydä tarinoitasi lukemassa ja kuvissasi silmä lepää.
  Melkein kaksosia ovat blogimme vuosiltaan, huhtikuussa 2009 rohkenin ensimmäiset sanani kirjoittaa. Samaan ikähaitariin taidamme kuulua muutenkin. Yhä minulle monet tietokonetermit ovat ihan hepreaa, mutta yritysten ja erehdysten avulla täällä vain porskutellaan.

  VastaaPoista
 8. Ilman tätä virtuaalimaailmaa emme mekään olisi kohdanneet. Kiitos siis blogisi, joka on todella hyvänmielen blogi. Täynnä aurinkoisuutta.
  Monessa kohtaa ajatukseni sivuavat, mitä kirjoitit.

  VastaaPoista
 9. Olen täysin samaa mieltä siitä, että niille vanhuksille, jotka haluaisivat, pitäisi olla tietokoneen käytön opastusta saatavilla. Monet voisivat kiinnostua, mutta pelkäävät rikkovansa koneen.

  VastaaPoista
 10. Blogisi on tosi sympaattinen, joten on mukava seurata sitä.

  Monelle IT-maailma on vielä vieras asia, jollei työssä ole käyttänyt tietokonetta taikka jollei joku läheinen ole opastanut sitä käyttämään. Ehkä eläkeläisyhdistykset voisivat kirjastojen ja työväenopistojen lisäksi panostaa enemmän ikäihmisten opettamiseen. Ruotsissa senioriyhdistykset järjestävät IT-kursseja ja siellä on myös vapaaehtoista opetusta, eli eräänlaista ystäväpalvelua pienissä ryhmissä.

  VastaaPoista
 11. Simpukka,
  kantapään kautta oppii parhaiten, vaikka joskus erehdykset kirpaisevatkin. Sinnitellään yhdessä eteenpäin. :-)

  aimarii,
  kiitos ystävyydestäsi. Ilman ystäviä tämä blogimaailma olisi aika köyhää. Samoin on elävässä elämässäkin, hyvistä ystävistä kannattaa iloita.

  tarutikki,
  meidän perjantaikerhossa on lähes kaksikymmentä kävijää, vain muutamalla on tietokone käytössä kotonaan.

  olivia,
  tämä IT-asia pitäisi saada jotenkin eläkeläisten tietoisuuteen.
  Täälläkin oli muutaman tunnin perusopetusta kansalaisopistossa. Tiedän muutamia, jotka osallistuivat, mutta homma raukesi siihen, että heillä ei ollut kotona konetta. Eivät ne asiat jää päähän, jos ei heti pääse harjoittelemaan lisää.
  Täytyykin kysyä palvelutalolta, että onko heillä varattu tietokoneita asukkaiden käyttöön.

  Vapaaehtoisuus on avainsana tässäkin tapauksessa. Uskoisin, että meistä bloggaajistakin moni osaisi opettaa tietokoneen alkeita vanhuksille.

  VastaaPoista
 12. Onnea tunnustuksesta, Unelma!

  Minusta on hienoa,että olet omaksunut blogimaailman ja etenkin netin käytön. Minulla on ystäviä, jotka eivät aio edes opetella. Uskon, että meillä on vilkkaampaa vielä vuosienkin päästä;-)

  VastaaPoista
 13. Leena Lumi,
  kiitos,
  toivotaan, että aivotoiminta pysyy vilkkaana loppuun asti. :-)

  VastaaPoista
 14. No, kah! Tulin kurkkimaan, että oletkos huomannut, että jatkoin haastetta, mutta koko mun kommentti näyttää hävinneen jonnekin... Eipä ole eka kerta - ja tuskin viimeinenkään.

  Niin kauniisti kirjoitit blogistani, että siitä lämmin kiitos! *HAli* Sinulla on myös ehdottomasti yksi suosikkiblokeistani, vaikken aina kommentoikaan, niin käyn upeita kuviasi katsomassa ja lukemassa pirteää ja positiivista kerrontaasi!

  Iloista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Minz,
  kiitos, kun jaksoit osallistua. Minä olen vähän huono näihin kyselyihin vastaamaan ja vieläkin huonompi niitä eteenpäin laittamaan. Pelkään häiritseväni. No, ainahan voi jättää asian sikseen, jos aika ei riitä. :-)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.