tiistai 15. helmikuuta 2011

Teetä yhdelle.


Viime syksynä sain kiinalaisen lääketieteen asiantuntijalta suosituksen vaihtaa tavallinen tee vihreään . Asiaa tarkemmin selvittelemättä vaihdoin teeni laatua. Nyt olen valintaani tyytyväinen.

Tämän teepannu-kuppi yhdistelmän olen saanut joskus USA:n tuliaisena "pikkusiskoltani". Nuo lainausmerkit johtuvat siitä, että minulla ei oikeastaan ole ollenkaan siskoa. Nuorin veljeni sitten aikanaan korjasi tämän puutteen ja nyt hänen vaimonsa on minulle pikkusisko. Tästä minun ei oikeastaan pitänyt kirjoittaa, vaan ihan toisesta asiasta.

Viikolla osuin kuuntelemaan televisiosta jotain ohjelmaa teetutkimuksista. Japanissa on paljon tutkittu juuri vihreää teetä ja todettu sen olevan erittäin monipuolisesti terveellistä.

Japanilaiset, jotka juovat paljon vihreää teetä sairastuvat harvemmin muihin kansoihin verrattuna syöpätauteihin, huolimatta heidän kiireisestä ja stressaavasta elintyylistään.

Laitan tähän nyt pari linkkiä, joista löysin monipuolista tietoa tutkimuksista. Noora, Ylen Uusi musta ohjelman toimittaja, on kerännyt hyvän koosteen tähän postaukseen. Jos teeasiat kiinnostavat, niin kannattaa klikata.

Kommenttisivulla löytyi yksi hyvä japanilainen teekauppakin (tämä on siis nettikauppa) vaativalle teen nautiskelijalle.

Mietin vaan, että löytyisiköhän Helsingistä pientä japanilaista teekauppaa? Jotkut markettien teet ovat osoittautuneet maultaan lähinnä "vihtavedeksi".

Vihreä tee virkistää ja on hyvää, jos onnistuu löytämään tuoretta laatuteetä. Teen hauduttaminen on sitten jo toinen asia, sekin on taitolaji.

ps. Lisään tämän Paulan antaman linkin tänne
Posted by Picasa

28 kommenttia:

 1. Unelma, minä tyydyn juomaan ihan vain tuota tavallista brittiläistä pussiteetä. Tyttäreni on teefriikki, joten yhden teelaadun/merkin olen häneltä oppinut ja se on Tiikerin päiväuni. Hän hauduttaa ja kaapit ovat täynnä eri teemerkkejä.

  Syöpätutkimus on hajallaan, mutta onneksi koko ajan tulee uutta tietoa. Hämmentävin tutkimus oli se, jossa oli iso otanta vapaaehtoisia lääkäreitä ja he käyttivät pikän, pitkän aikaa pieninä annoksina ibuprofeiinia (esim. Burana) ja verrokkiryhmään verrattuna vuosien päästä heillä oli yleisimpiä syöpätyyppejä vähiten. Ero oli huomattava! Kun itse sairastuin melanoomaan, minua hoitava lääkäri totesi, että jokaisella ihmisellä on syöpäsoluja, mutta kenellä se puhkeaa, on usein syynä jokin tulehdus (myös pilevä sellainen) ja/tai stressi.

  Kaadankin nyt teetä muumimukiin ja otan jonkun naistenlehden...

  VastaaPoista
 2. Minä pidän kovasti teestä, juon enemmän kuin kahvia.
  Vihreä tee on jumalaista, jos löytää oikeaa teetä.
  Todellakin kaupan hyllyltä olevat maistuu vihtavedelle kuten sanoit.
  Joskus saan lahjaksi, nyt on päässyt loppumaan se oikea kunnon tee.

  Ihanat tee astiat ja tarjoilu ♥

  Leppoisaa iltaa )

  VastaaPoista
 3. Meidän perhe on myös tee-friikki. Mies, lapset ja minä - kaikki juomme teetä. Mieheni juo pääasiassa japanilaista vihreätä teetä. Ostamme sitä täällä Wienissä japanilaisesta marketista. Helsingissä japanilaista teetä saa varmaankin tästä paikasta:
  http://www.tokyokan.fi/tuotteet.html

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista. Pitäisiköhän tuota Paulan linkkiä kokeilla... Siellä vain ei ollut hintoja, ja 50€:lla pitäisi kerralla tilata. Täytynee jutella työporukan kanssa, josko olisi kiinnostuneita.

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi,
  aikaisemmin minun suosikki teeni oli Keisarin morsian, se kuuluu tuohon samaan sarjaan "Tiikerin päiväuni" kanssa.

  seijastiina,
  nyt oli vaan yhdelle teetä tarjolla, kun taata on Wienissä työmatkalla.

  Paulu,
  kiitos tuosta linkinstä, siirsin sen tuonne postaukseni loppuun.
  Jos vielä joskus pääsen Wienissä käymään, niin etsin tuon japanilaisen marketin. :)

  Jaana,
  odotas, kun tästä pääsen liikkeelle, niin käyn tuolla kaupassa katsomassa. :)

  VastaaPoista
 6. Minä nyt ihastelen kaunista teepannuasi! "Pikkusiskosi" valitsi Sinulle kauniin yksilön. Minun suosikkiteessäni on mm. lakritsijuurta ja inkivääriä. En tiedä terveysvaikutuksista, mutta hyvältä maistuu eikä tarvitse minkäälaista makeutusta.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kattaus yhdelle. Valitettavan harvoin tulee juotua teetä, mutta haudutettuna sen sitten tykkään nauttia hunajan ja sitruunan kera. Vihreästä teestä on tullutkin paljon tietoa ja tutkimusta. Nythän kahvikin on todettu hyvää tekeväksi ja espresso nimenomaan jota joskus teen sillä mutteripannulla...

  VastaaPoista
 8. Minä olen ikäni juonut teetä, en koskaan kahvia. Suosikkiteenä on tällä hetkellä maustetut rooibos-teet. Hyvää vihreää en ole vielä ikinä saanut. Nautinnollisia teehetkiä.

  VastaaPoista
 9. Kaunis teekannu.
  Täällä juodaan myös vihreetä teetä.

  VastaaPoista
 10. Täällä juodaan vallan vihreää teetä, siis ne jotka jotain juo, mintulla höystettynä. Minullakin olisi lahjaksi saatua aitoa kiinalaista orgaanista teetä, me vaan ei olla teenjuojia, eikä ystävämmekään, pitää kai itse vaan joskus korkata paketti ja kokeilla..

  VastaaPoista
 11. Tuo Tokyokan Annankadulla on aivan upea paikka, sinne kannattaa pistäytyä! Tarjolla on elintarvikkeiden lisäksi ihania astiastoja, vaatteita, karkkeja ja muuta mielenkiintoista.

  Eikä ole mielestäni kallis paikka.

  VastaaPoista
 12. Tokyokania olisin ehdottanut mutta sehän olikin jo esillä.
  Demmersillä on kiva teehuone Annankadulla, siitä kirjoitinkin viime vuoden lopulla.
  http://www.demmer.fi/news/index.html.
  Eerikinkatun The´huoneessa kävin teellä pari viikkoa sitten, se oli meidän mielestä kalseampi paikka kuin Demmers.

  VastaaPoista
 13. Johanna,
  kuivattua inkivääriä olen teeheni laittanutkin, mutta lakritsijuuri on minulle tuntematon. Pitää katsella ruohonjuuressa, jospa siellä löytyisi kokeiltavaksi.

  Minttuli,
  minä join aikaisemmin paljon kahvia, mutta sitten sitä ei minulle suositeltukaan. Saatan vieläkin juoda kupin kahvia jossakin erikoistilanteessa, mutta ei se enää hyvältä maistu.

  tarutikki,
  vihreä tee on ehkä ensimmäisellä kerralla pettymys, mutta seuraavalla kerralla se jo maistuu paljon paremmalta.

  sylvi,
  mukavia teehetkiä sinulle ja Sulollesi.

  Sirokko,
  kesällä minäkin laitan teehen tuoretta minttua, sitten kun sitä taas omassa pihassa kasvaa.

  SusuPetal,
  tuolla Annankadulla nyt on seuraavalla Hesan reissulla poikettava katsomassa.
  Uusi teepannu olisi kiva, kun tuo on vain yhdelle hengelle. Meillä on vanhat (50 V.)Arabian teekannut, mutta niistä on rottinkiset kahvat ajansaatossa hajonneet. Olen nyt keitellyt teetä kahvinkeittimellä, mutta ei sillä mitään kunnon teetä saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
 14. KristiinaS.
  kiitos Demmer-vinkistä. :)

  VastaaPoista
 15. Täällä meillä pikkuisessa kaupungissamme on japanilainen kauppa, sieltä tänne avioituneen naisen pitämänä. Pitääpä mennä katsomaan saisiko sieltä kunnon vihreetä teetä.

  VastaaPoista
 16. mummeli,
  käypä tosiaan katsomassa ja kerro sitten meillekin, jos löydät jonkun hyvän teemerkin. :)

  VastaaPoista
 17. Täytyy myöntää, että olemme kahvinjuojia. Taisin muuten katsoa samaisen ohjelman nurkkasilmällä. Uskon teen vaikutuksiin, mutta laaduilla on merkitystä.

  VastaaPoista
 18. Pikkuhiljaa olen siirtynyt kahvista teenjuojaksi janja juuri vihreän teen. Tykkään sen nestettä poistavasta vaikutuksesta. En hauduta kovin vahvaksi ja pistän pikkulusikallisen hunajaa joukkoon, niin a vot. Maistuu.
  Tosi on, että monet pussiteet eivät maistu miltään. Kesällä yritin itse tehdä mustaviinimarjanlehdistä, mutta epäonnistuin.

  VastaaPoista
 19. arleena,
  meillä on kaksi pannua viritettynä. Taatalle tippuu kahvia ja minulle teetä.
  Olisikin mukavaa, jos löytäisi jonkun hyvän teelaadun.

  aimarii,
  luulen, että minäkin haudutan teetäni liian vähän aikaa, eivät ehdi aromit liueta. Täytyy vähän paneutua asiaan tarkemmin. :)
  Sota-aikana me mammani kanssa kuivattiin teeaineksia vadelman lehdistä ja valkoapilan kukista. En muista maistuiko meidän teesekoituksemme. :)

  VastaaPoista
 20. Tosi kaunis teekannu. Uskon kyllä vihreän teen vaikutukseen. Nautin kahvista, mutta tykkään teestä. Kiva kun laitoit kiinnostavia linkkejä.

  VastaaPoista
 21. Sisko,
  noiden teejuttujen tutkiminen on tosiaankin kiinnostavaa.

  VastaaPoista
 22. Kaunis kannu, minullakin oma, sain persialiselta oppilaalta.

  VastaaPoista
 23. Sinulla on tosi kaunis teekannu! Olen juonut jo monta vuotta ainoastaan vihreää ja yrttiteetä:-)

  VastaaPoista
 24. Aivan ihastuttava teekannu!!!

  Mina juon vain teeta, en koskaan kahvia. Yleensa kolme kuppia paivassa, joskus enemmankin. Useimmiten vihreaa tai valkeaa teeta. Olen pussiteen ystava, mutta haudutan myos valilla. Uskon teen terveyttavaan voimaan, varsinkin vihrean. Alankin katselemaan nyt noita linkkejasi :).

  VastaaPoista
 25. ♥ Hannele,
  fiksu oppilas sinulla. :)

  Yaelian,
  kannu on kaunis. Nyt pitäisi löytää vähän isompi kannu, että taatallekin riittää teetä. Taata usein keittää itselleen kahvia, silloin tuo pieni kannu riittää minulle.

  Tuula,
  toivottavasti löydät jotain uutta tietoa linkeistä. Varsinkin tuo Nooran postaus on hyvä.

  VastaaPoista
 26. Kuppi- ja kannuyhtistelmäsi on hauskan näköinen. Tee maistuu varmaan erityisen hyvältä siinä.

  Juon välillä haudutettua teetä, arkisin käytän kuitenkin teepusseja. Minulle käy sekä vihreä tee että Earl Gray. Valkoinen tee on erityisen hyvää, Joskus juon myös Rooisbosteetä, vaikka se kai ei ole oikeata teetä.

  VastaaPoista
 27. Anteeksi, kommenttiin tuli ylimääräinen s. P.O Rooibos.

  VastaaPoista
 28. olivia,
  Tuo teepannu on suosikkini, ajattelen lahjan antajaa lämmöllä.
  Tuota Rooibosteetä pitäisikin kokeilla. Vaihtelu aina virkistää, teen juonnissakin. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.