torstai 10. helmikuuta 2011

Erilaiset talvet.


Pupujusseilla on nyt vapaa pääsy omenapuiden kimppuun, kun pensasaita puun vieressä on hautautunut lumeen.Kuvat ovat kävelytien puolelta, pihan puolella on vielä pensaiden tukena koiruleille tehty aita. Siinä aidan päällä on nyt verraton koroke jänöille kulkutienä.

Tuolla liikennemerkin sivulla pitäisi näkyä taatan auto, vaan eipä näy, piilossa on. Lumivallin sisällä on siperianhernepensasaita. Kävelytiekin on jo melkein tukossa. Lapset ovat kouluun mennessään talloneet pienen polun oikotiekseen.

Saman jyrsityn omenapuun alla kuvattu lumikelloja 10.02.2008. Kuva on epätarkka, ei ollut vanhassa kamerassa minkäänlaista tsuumia. Olin ottanut kolme kuvaa liian läheltä kohdetta, kaikki yhtä huonoja. Onneksi nyt on uusi kamera. Sieltä ne lumikellot kuitenkin karikkeen seasta nousevat, toisin on tänä talvena, metri lunta päällä.

Lumi tuli v. 2008 vetenä, Vallullekin ostettiin uusi sadetakki, jota Vallu inhosi ja halveksi. Sateenvarjo tässäkin kuvassa näyttää olevan ulkoiluvarusteena lenkille lähdössä. Koko talven pystyimme kulkemaan metsälenkeillä, koska latuja ei saatu tehtyä.


Posted by Picasa

18 kommenttia:

 1. On hauska verrata talvipäiviä eri vuosilta. Kuka olisi kaksi vuotta sitten arvannut, että voi sataa näin paljon lunta kuin tänä talvena.

  Vallu-koira osaa edustaa uudessa takissaan!

  VastaaPoista
 2. olivia,
  Vallun kuva löytyi samalta päivältä. Vahvistaa talvien erilaisuuden.

  VastaaPoista
 3. Nyt on jo kaksi tosi lumista talvea ollut. Meilläkin puput ovat syöneet norjanangervotkin nälissään. Ei tiedä enää minne lunta kolaisi. Onneksi nyt on parempi kolaaja kunnossa, ei ole minun vastuullani, kuten viime vuonna.

  Olen aina ollut lumen ihailija ja syksyllä 2009 toivoin, että tulisi paljon lunta. Keväällä sanoin Susullekin, etten enää koskaan toivo lunta. Ihmeen kauan toiveeni onkin voimassa, vaikka sen jo peruutin :-)

  VastaaPoista
 4. Onpa sitä lunta jo paljon. Jänöjussien on helppo jyrsiä tuoreruokaa omenapuista. Meillä verkotettu hedelmäpuut ja marjapensaat, mutta lunta on niin korkealle ettei verkot auta. Tänään prinssipuoliso lapioi jo enimpiä harmitellessaan syötyjä runkoja.
  Vallusta ihana kuva sadetakissa.

  VastaaPoista
 5. Niinhän se on, ei ole vuodet veljiä keskenään. Himmullakin on sade puku jota se inhoaa ja päällekkään ei antaisi pukea. olen joskus sen kuvannut tuossa puvussaan ja on siinä tosi surkea ilme.

  VastaaPoista
 6. Olen kuullut, että lunta on, mutta en käsittänyt kuinka paljon. Sitähän on ihan hurjasti! Tämän vuoden lumikuvat näyttävät siltä miltä lapsuuteni talvet näyttivät. Hauska vertailu!

  VastaaPoista
 7. Puput ovat tosiaan ylettyneet jyrsimään omenapuuta aika ylös. Tässä se lumen haitta taas näkyy.

  Täällä ei ole aivan noin paljon lunta. Mutta tarpeeksi kuitenkin. Samaa oli 2008, kevät alkoi aikaisin.

  VastaaPoista
 8. Niin, olisiko voinut toissa talvena uskoa miten paljon nyt lunta voi olla. Täälläkin oli silloin tosi vähän ja nyt sitten ennätys!

  VastaaPoista
 9. Hei olen Karolina ja olen kotoisin Puolan;))Se on ihana blogi kiitoksia .. ihan huippu!Toivottavasti minun luokseni blogiin, lähetä Kisses **, **

  VastaaPoista
 10. Tosiaan on eroja talvissa. Itse asiassa tykkään näistä lumitalvista paaaaaljon enemmän kuin niistä koko talven kestävistä sateisista ja märistä syksyistä. Se loska ja rapa on jotain aivan kamalaa. Vaikka sitten tuota lumen luontia tosiaan riittääkin... Saa nähdä, millaiset tulvat tulevat, kun lumi lähtee sulamaan. Nyt kun on vielä enemmän lunta kuin viime kevään koittaessa.

  VastaaPoista
 11. Vautsi että sitä lunta vaan onkin, lapsuuden ajat tulee tosiaan mieleen.Mukavaa verrata kuvia eri vuosilta samaan aikaan. Isäni on pitänyt jo vuosia sääpäiväkirjoja,niistä on hyvä aina tarkastaa kun syntyy kinaa jostakin :) Ja nythän näkee helposti digikuvistakin (jos on huomananut tallentaa).
  Hauskan näköinen Vallu sadetakissaan, onneksi ei meillä tarvitse hauvelin pukeutua, voisi olla työn takana.

  VastaaPoista
 12. Näyttää todelliselta talvelta. Nyt vaan toivotaan, kun talvi on talvi, niin kesä voi hyvinkin olla ihana kesä.

  VastaaPoista
 13. Näinkin ihan omin silmin,että sitä lunta on hurjan paljon! Mutta muistan,että helmikuussa 2007 oli myös kasvit menneet sekaisin lumettomastga ja lämpimästä talvesta.
  Kiva sadetakki on Vallulla!

  VastaaPoista
 14. Helsingin Sanomissa oli pari päivää sitten se mielipide, että joku oli seurannut pitkällä aikavälillä lumisia, kylmiä talvia olleen aina kolme peräkkäin ja näiden jälkeen kuumat kesät paitsi sen viimeisen jälkeen kylmä suvi. Hän ihmetteli, että mitä tässä nyt ihmetellään, kun tämä on ikiaikaista;-)

  Hauska tuo lumikello ja etenkin sen ajankohta. Nyt ei lumikelloja taideta nähdä pitkään aikaan. Täällä on ehkä jo yli -20 astetta ja luvataan pitkää kylmää jaksoa.

  VastaaPoista
 15. Puput ovat nopeita jyrsimään.
  Tuossa juuri katsoin ulos että mikä musta läikkä puutarhassa niin pupuhan se siinä.
  Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
 16. Kyllä nytten onkin lunta riittänyt, kahtena talvena jo peräkkäinkin!
  Sulla on täällä niin monta ihanaa postausta tullut, kävin ne kaikki läpi ja ihailin niitä kaikkia.
  Ootte olleet Turussa lomalla ja vaikka missä!
  Se kahvila olikin hienon näkönen,ihan siellä olisi voinut vaikka seinää päin kävellä, kun luulisi oikeeksi!
  Nyt kyllä puput syö vähän kaikkien puutarhoista omenapuut, ainaskin pienet, koska niistä on vaan latvat näkyvissä enää, koska lunta on niin tosi paljon!
  Taitaa tänä vuonna olla vieläkin enemmän, kuin viime talvena, ainaskin täällä meillä!
  Hyvää viikonloppua sulle ja Hyvää Ystävänpäivääkin jo 14.02!

  VastaaPoista
 17. Kiitos blogiystävät mukavista kommenteistanne.
  Olette tärkeitä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.