sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uusi vuosi alkaa

minulla perinteisesti uudenvuoden konsertilla Wienistä. On alkanut jo kuusikymmenluvun alkupuolelta asti. Ensin oli vain mustavalkotelevisio, mutta musiikki kuului hienosti. Myöhemmin on tullut nauhurit ja digiboxit, on voinut taltioida konsertin, jos on ollut matkoilla tai tullut muita esteitä juuri konsertin lähettämisen aikoihin.

Kuvat olen ottanut omalla tuolillani istuen televisioruudusta Yle Ykkösen lähetyksestä. Nykyään orkesterin taiteilijoissa näkee myös naisia, aikaisempina aikoina muusikot olivat kaikki miehiä.

Tänä vuonna orkesterin väliajalla näytettiin filmiä Wienin filharmonikkojen konserttimatkasta Itämerelle, orkesteri vieraili myös Helsingissä.

On se ollut uskomaton ruljanssi, kun noin suuri orkesteri matkustaa kaikkine instrumentteineen ja varusteineen. Oma laiva on ollut mukava idea, hotelli on kulkenut mukana.

Balettiosuus on minulle aina mieluinen. Mitään niin kaunista ei ikinä voisi kuvitellakaan ilman TV-kuvaa, kun nuoret kauniit ja lahjakkaat ihmiset tanssivat kauniin musiikin tahdissa uskomattoman ihanien vanhojen rakennusten suojissa.

Tanssi oli kuin satua, tästä tulee mieleen Romeo ja Julia.

Monta vuotta elättelin toivetta, että jospa joskus pääsisin oikein oikeasti tuonne konserttiin. Nyt olen jo sen haaveen haudannut, arvaatte varmaankin mistä syystä. :)

Wienissä olen kerran päässyt käymään ja uudelleen haluaisin lähteä vaikkapa keväällä. Haluaisin nähdä Praterin puiston kukkaloiston.

Saankohan lentolupani vielä takaisin, se jää nähtäväksi.

7 kommenttia:

 1. Mä rakastan balettia ja katselin myös joskus tota uudenvuoden konserttia. Oot saanut tosi kivat kuvat napattua telkkarista.


  Ja kiva, sait yläbannerinkin toimimaan.;)

  VastaaPoista
 2. Olisi ollut niin ihana nähdä taas tuo konsertti! Viime vuonna näin,tänä vuonna en,mutta muistan,miten se lapsuudessa aina kuului vuoden ensimmäisen päivän ohjelmaan.

  VastaaPoista
 3. Upea konsertti taas kerran. Onneksi näkyi eilen myös Ranskan TV:ssä.

  VastaaPoista
 4. *itKuPiLLi*,
  baletti on todellakin kaunista katseltavaa.
  Yrityksen ja erehdyksen kautta se banneri tuonne ylös tuli. Ilman ohjeitasi en olisi tajunnut kuvaa käsittelemään. :)

  Yaelian,
  ehkä ensi vuonna onnistut konsertin taas näkemään. Sinulle voisi konsertin nauhoittaa ja lähettää postin kyydissä. :)

  Simpukka,
  luin lehdestä tänään, että konsertti lähetettiin tänä vuonna neljäänkymmeneenneljään maahan. On se konsertti näkemisen ja kuulemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 5. Minä lueskelin sängyssä pitkään, oikein repo rankana, eikä tv edes ollut auki. Unohdin siis.
  Harmi.
  Wienissä on kerran pikapikaa käyty, pysähdytty ja jatkettu matkaa. Mukava olisi päästä sinne vaikka pidennetylle viikonloppumatkalle

  VastaaPoista
 6. Harmi, että minulta meni "sivu suun kuin Pieksämäen pojalta rippi" koko konsertti. Kiva jos lentolupakirjasi palautettaisiin, houkuttelevia matkakohteita on useitakin. Olen pariinkin kertaa päässyt Wieniin ja aina on kokemukset karttuneet. Ihana matkakohde useammaksikin päiväksi.
  Hienosti olet saanut kuvat näpättyä telkusta.

  VastaaPoista
 7. arleena,
  harmi todellakin, jos jäi konsertti näkemättä.
  Viikonloppumatkaa Wieniin kannattaa harkita, mieluummin tietenkin koko viikko, katsottavaa riittää.

  anja,
  no voi harmitus sinullekin, ehkä sitten ensi vuonna.
  Mitäs jos me noin "tyttöjen kesken", katsotaan nyt, kuinka sen luvan kanssa käy. Katsottiin taatan kanssa juuri Idän pikajunan arvoitus TV:stä. Jännältä tuntuisi junamatkakin. :)
  Kuvaruudusta on vaikea ottaa kuvaa, vikkelä on oltava kuin kirpun tapossa.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.