perjantai 28. tammikuuta 2011

Säteilevä mamma.Päivä sydänklinikalla on nyt takana. Tämä kuva on lepopaikastani tutkimusten välillä. Mitään tuloksia tutkimuksista en saanut, lähettävät ne Porvoon sairaalalle, siellä päätetään jatkotoimista. Sain säteilytodistuksen lentokenttien turvatarkastusta varten. Mitään estettä lentämiselle ei siis ole.

Taata saattoi minut aamulla bussille ja lähti sitten työpaikalleen. Olin jo unohtanut millaista on matkustaa aamuruuhkassa pääkaupunkiin. Lähes jokaisella pysäkillä oli kyytiintulijoita, onneksi sain istumapaikan. Bussissa ihmiset olivat väsyneen näköisiä ja kovin hiljaisia. Meno muuttui, kun vaihdoin Itäkeskuksessa 58B:n. Sininen bussikin natisi liitoksissaan matkustajien paljoudesta. Nyt enemmistö matkustajista oli koululaisia, jos Porvoon bussissa oli hiljaisia lapsia, niin nyt Helsingin sinisessä meno oli toinen, kuuntelin nuorten jutustelua, jossa tehostesanana käytettiin runsaasti sitä v-krjaimella alkavaa. Vähän hävetti, kun tytötkin.

Luin tutkimusten välillä Leenalta saamaani kirjaa, keskittyminen ei ollut sataprosenttista, koska yhden pitemmän lepotauon aikana olin nukahtanut kirja kädessä ja silmälasit nokalla. Kirja vaikuttaa kiinnostavalta, siitä ei ollut kysymys. Taisi nukahtamiseen vaikuttaa aikainen herätys, vaiheikas bussimatka, jännitys ja nälkäkin tuntui jo iltapäivällä.

Kotimatkaa varten sain todistuksen taksinkäyttöoikeudesta Kelaa varten. En olisikaan rankan päivän päätteeksi jaksanutkaan "säteillä" julkisilla kulkuvälineillä kotiin. Kaksi viikkoa suunnilleen tämä säteily kestää. Vauvoja ei saa pitää sylissä, no eipä ole vauvojakaan.

Huomenna on taas tavallinen päivä, jatketaan totuttelua uusiin lääkkeisiin.
Posted by Picasa

14 kommenttia:

 1. Unelma, olet ollut tänään mielessäni aivan erityisesti. Rauhallista, ihanaa viikonloppua. Johanna Kurkolan laulussa Kaunis mieli lauletaan, etta eläma laittaa meitä kouluihin oppimaan ja korpiteille enkeleita.

  Halaus!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun tutkimukset menivät hyvin.Kaikkea.
  Kivasti kerroit päivästäsi ja matkastasi.
  Toivotan sinulle hyvää viikonloppua.
  Isän käteen!

  VastaaPoista
 3. Unelma, ihana otsikko! Niin sinua...

  No, kirja ei ole tylsä, mutta olit joutunut heräämään aikaisin ja jännitit. Nyt kotona relaat ja luet sitä nauttien. Se on täyttä tavaraa Krakovaan asti. Sinne Adam olisi hyvin voinut jäädä.

  Kuvittele, sinä säteilet vielä kaksi viikkoa kaikkien iloksi. Mukavaa, että ehdin tämän lukea, sillä olen taas kasvanut koneeseen kiinni ja yritän nyt lähteä lukemaan.

  Suloista viikonloppua, Unelma♥

  VastaaPoista
 4. On se lääketiede ihmeellistä tänä päivänä, potilas jää säteilemään :) Mutta hyvä, että tutkitaan tarkasti ja etsitään sopiva lääkitys. Oikein hyvää vointia sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hieno, kaikki takanapäin ja säteilet. Hoitotavat ovat edistyneet potilaan eduksi, ehkä keventyneetkin.

  Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua

  VastaaPoista
 6. Onnellisesti ohi.Hyvä että saa sentään kotia päin säteillä vain taksikuskille, kotona säteilevät vuorostaan orkideat niin kauniisti.
  Hyvää vointia sinulle!

  VastaaPoista
 7. Sisäisestä säteilystäsi ei ennen ole ollut virallista todistusta! Silti olet "säteillyt" ympärillesi lämpöä, vahvuutta, turvallisuutta ja ystävällisyyttä. Eivätkä nämä "säteilyt" häviä parissa viikossa...

  VastaaPoista
 8. Toivotan sinulle hyvää vointia raskaan päivän jälkeen. Aamuiset bussimatkat eivät ole kovin mukavia, mutta pääsit taksilla hyvin kotiin "säteilemään".

  Löysin sattumalta mainitsemasi kirjan kirjastosta, Best Seller-Hyllystä. Minulla on viikko aikaa lukea se. Kun pääsin kirjan juoneen mukaan niin lukeminen sujuu enkä oikein malttaisi pistää kirjaa lepäämään kotiaskareiden takia. Muistan lukeneeni kirjan arvostelun joskus aikaisemmin. Ainakin kirjailijan nimi jäi siitä mieleen.

  VastaaPoista
 9. Hyvä että pääset lentämään, kyllä mieheni lentää usein, maanantaia jipa Suomeen.

  VastaaPoista
 10. Olen taas ollut koko päivän liikenteessä ja kommentit ovat jääneet laittamatta.

  Kiitos teille kaikille, olette ihania. :))))

  VastaaPoista
 11. On siinä ollut touhua yhden päivän osalle. Nuo matkustelut julkisilla välineillä ruuhka-aikaan ovat myös aikas haasteellisia, jollei siihen menoon ole tottunut. Ja sitten tutkimustoimenpiteet siihen päälle. Ei ihmekään, jos on olo ollut väsynyt! Hyvä, että tuo on nyt kuitenkin ohi. *hali*

  VastaaPoista
 12. Minz,
  nyt vaan odotellaan rauhassa tuloksia. :)

  VastaaPoista
 13. Olet sinä ennen tätä päivääkin säteillyt täällä blogimaailmassa!
  Luin edellisiä postauksia, siellä säteilevät orkideasi kauniisti. Olin utelias katsomaan myös, minkä kirjan sait tutkimuksiin lukuevääksi.
  Hyvää jaksamista sinulle.

  VastaaPoista
 14. aimarii,
  kiitos kauniista ja mieltä lämmittävistä sanoistasi.
  Yritetään pärjätä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.