keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Pihassa piipahti teholeikkuri

Tämä juuri kukkaan puhjennut amaryllis ei liity mitenkään otsikkoon. Yritin vaan tehdä pienen tunnelmakuvan joulun väreissä.

Tässä täydessä väriloistossaan.Tämä kuva pihan ruusupenkistä on otettu 07.12.2010

Kuva samasta paikasta viimeöisen vierailun jälkeen. Kaikki ruusujen lehdet, latvukset ja paleltuneiden kukkien nuput ovat häipyneet ristiturvan massuun. Ja jäljet johtavat....

Tänne pensasaidan viereen kaivettuun lumikieppiin. Ei tässä mitään vahinkoa ole tapahtunut, nuo ruusut olisi kuitenkin keväällä leikattu. Onneksi pupu sai ainakin yhtenä päivänä masunsa täyteen ja unikin oli maistunut morsiusangervon suojissa.
4 kommenttia:

 1. Amarylliksen väriloiston jälkeen vasta huomasin, kuinka mustavalkoinen Suomen talvimaisema onkaan! Pupulla on ollut iso nälkä, sinne koloonko se nyt jäi odottamaan seuraavaa huikopalaa..

  VastaaPoista
 2. Rauhallista lukujoulua, meiiä jopa kettu käynyt, fasaani eilen.

  VastaaPoista
 3. Miten pupujussit pystyvät liikkumaan tässä lumimäärässä? Tarvitsevat varmaankin paljon ruokaa kovassa pakkassäässä. Sinulla on kaunis amaryllis. Tonttunuorukainen toi meille samanvärisen suoraan kasvihuoneesta tiistaina. Ehkä se aukeaa huomenna aattona tai ylihuomenna.

  HYVÄÄ JOULUA!

  VastaaPoista
 4. Punaista tarvitaan kaiken tämän valkean keskelle!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.