maanantai 13. joulukuuta 2010

Kukkia jouluksi

Koko kesän nämä kukat ovat olleet omenapuun alla pihalla. Kymmeniä vuosia vanha joulukaktus roikkui puun oksalla, tuskin muistettiin sen siellä oloa. Pakkasilta suojaan tuotiin sisälle ja nyt kukat kauneimmillaan.

Amaryllis tekee jo toista nuppua. Tämä kukka vietti alkusyksyn pimeässä kaapissa.

Punaisessa amarylliksessä on myös kaksi nuppua. Vielä on yksi syksyllä ostettu valtavan iso sipuli suurin toivein ruukkuun istutettuna. Mitään havaintoa kukkien tulemisesta ei ole näkyvissä.

Posted by Picasa

15 kommenttia:

 1. Kaunis tuo joulukaktus ♥
  Minun kaktukseni kukki heti syksyllä, kun pääsi sisälle terassilta.
  Ostin myös kerrottukukallisen valkoisen amarylliksen sipulin, mahtaako siitäkään tulla mitaan valmista, monta viikkoa istutuksen jälkeen tuli näkyviin puoli senttiä kukkunuppua ja siihen taas jämähti sekin kukka :(
  Mutta viimevuotinen amaryllis vietti kesän pihalla ja siinä on jo kaksi isoa nuppua :)
  Tänään kävin ostamassa ISON valkoisen joulutähden ja jouluruusun, sekä miehen iloksi tummanpunaisen joulutähden, hänen mielestään kukkien pitää olla punaisia, valkoiset eivät kuulemma ole mitään kukkia ollenkaan :D
  Oikein leppoisaa jouluodotusta teille sinne nietosten keskelle ♥

  VastaaPoista
 2. Upeita kukkia! Niin sitä vaan saa kukkaloistoa talvenkin keskelle, kun on tarpeeksi hyvä viherpeukalo! ;D Mun joulukaktus kukki jo heti sisälle siirtämisen jälkeen, eli ei jaksa enää tässä jouluna meitä niillä ilahduttaa. Saadut kukat, tulilatva ja hyasintit kukkivat jo vienosti, mutta amaryllis on nupullaan vielä. Noh, on tässä parisen viikkoa aikaa - jollen saa jotenkin sitä intoa nyt laannutettua. Kissatkin ovat antaneet kukkien olla hämmästyttävän rauhassa. Joulumieli on tainnut vallata jo nekin. ;D

  Oikein mukavaa joulunvalmisteluaikaa!

  VastaaPoista
 3. Upeita kukkakuvia Unelma.Pitäisikin mennä katsomaan,jos löytäisin joulutähden,kuten viime vuonna.Se kasvoi aika pitkää joulunkin jälkeen,mutta lopahti sitten jossain vaiheessa...Sinä taidat olla oikea viherpeukalo!

  VastaaPoista
 4. Hannele,
  kukat ovat. :)

  Risusydän,
  joulutähti meillä on vielä ostamatta. Viime jouluisen heitin vasta pari viikkoa sitten pois. Vieläkin siinä oli jaljellä kaksi punaista lehteä. Koskaan aikaisemmin joulutähteni ei ole kestänyt niin pitkään.

  Minz,
  näyttää siltä, että joulukaktus tykkää viileästä huoneilmasta, silloin kukkii hyvin.

  Yaelian,
  toivottavasti löydät taas yhtä kestävän joulutähden.
  Yksi hyasintti on jo ehtinyt meilläkin kukkia, täytyy säilöä se jotenkin ja laittaa keväällä kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
 5. Olet oikea viherpeukalo, kun saat kukat kukkimaan.
  Minä kyllästyin viimevuotisiin amarylliksen sipuleihin. Leikoin lehdet ja vein sipulit kodinhoitohuoneeseen semmoisenaan. Ostin kukkahallista uudet amaryllikset ja ne kukkivat jo kakkosvanoja.
  Tänään ostin Ikeasta euron hyasintteja.

  VastaaPoista
 6. arleena,
  kesä oli niin suotuisa myös noille huonekasveille.
  Tuolle amaryllikselle oli kesä kasvattanut valtavan sipulin ja vankat lehdet. Leikkasin lehdet pois ja sipulin laitoin pimeään kaappiin. Yllätyin itsekin, kun kaksi kukkavartta on tullut.

  VastaaPoista
 7. Kauniita! Kyllä näitä kelpaa katsella. Taidat olla aikamoinen viherpeukalo. Joulukaktus on hyvin ristiriitainen kasvi: jotenkin niin ankea, mutta sitten niin upea kukkaloistossaan.

  VastaaPoista
 8. Sama kaunis joulukaktus! Kyllä sille kesä ulkoilmassa tekee hyvää, koettu on! Mutta valkoinen amarylliksesi on todella upea. Minulla jäi juuret ylösalaisin apukeittiön pöydälle ja eipä siinä taida kukkia! No, vuoden päästä ehkä olen huolellisempi.
  Terkkuja vaan sinne kymmenen asteen pakkaseen täältä kahdestakymmenestä asteesta. Puun oksat ovat kuin porojen samettisarvet, vain valkoiset.

  VastaaPoista
 9. Olet kuvannut kauniisti molemmat kukat :-)
  Täydentävät toisiaan, joten valitsen molemmat joulukukaksi, vaikka ei tämä tainnut mielipidekysely ollakaan :-D

  VastaaPoista
 10. Kauniita ! Minun joulukaktukseni kukki jo viime kuussa, ja teki nyt pari nuppua joulun kunniaksi : )
  Kyllä amaryllikset ovat ihania... Viime jouluiset ovat tehneet vasta pienet lehden alut, eivät muuta. Eli taitavat jättää kukinnan väliin. Ostin siis ihan uuden kerrotun valkoisen : )
  Mukavaa viikon jatkoa !

  VastaaPoista
 11. Johanna,
  oikeassa olet. Ei ole vanha joulukaktus meilläkään erityisen hieno ilman kukkia. Olen sitä hoivaillut neljäkymmentä vuotta, olisin murheellinen, jos se kuolisi. Osa siitä onkin välillä uusiutunut, mutta runko on sama. :)

  anja,
  auttaisi varmaankin kukinnan suhteen, jos sipuli olisi oikein päin. Hih...

  Leijonainen,
  joulukaktus on täynnä kukkia, valitsin kuvaan vain yhden.

  sariw,
  luulisin, että viimejouluisesikin vielä kukkivat myöhemmin. Odottelen täällä myös punaisen amaryllikseni kukintaa, nuppu on jo melko iso.

  VastaaPoista
 12. Unelma, mulle käy aina samoin kuin Risusydämelle, että ne kukkivat kun pääsevät ulkoa sisälle. Eivät siis marras- tai joulukuussa. Minulla on kaksi hyvin kaunista lehtikaktusta, joissa on tähdenmallinen kukka. Toinen on pinkki ja toinen valkoinen.

  Valkoinen amaryllis tekee joulun!

  VastaaPoista
 13. Leena Lumi,
  Itäkeskuksessa oli myytävänä valkoisia joulukaktuksia, olisi pitänyt ostaa. Ne olivat kauniita.
  Tuo valkoinen amaryllis on niin puhtaan valkoinen, että ihan häikäisee.

  VastaaPoista
 14. Hupsista! Onpas täällä tapahtunut paljon asiaa. Selailin ja ihastelin tosissani. Minun kaktus unohtui omenapuun juurelle liian pitkäksi aikaa, se paleltui raukka.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.