tiistai 28. joulukuuta 2010

Kaunis vanha esineTämä kaunis pyörillä varustettu esine kiinnitti huomioni ensimmäiseksi, kun tulimme ruokasaliin joulupuurolle.

Pyysin lupaa valokuvaamiseen ystävälliseltä talon virkailijalta. Hän vielä selvitti esineen käyttötarkoituksenkin. Tämä on siis lihan tarjoilupöytä "traseerauspöytä". Kokki on seissyt pöydän takana ja leikannut ruokailijoille sopivat viipaleet paistia tai kinkkua. Leikkuulaudan vieressä on syvennykset kastikkeelle ja hillolle. Kannen alle voi säiliöön laittaa kuumaa vettä, jos halutaan liha tarjota lämpimänä.

Tämän pöydän tarjoilut voi kattaa myös kannen alle.

Tämä hieno vanha esine ei olekaan pelkästään ruokasalin kaunistus, vaan täyttää paikkansa edelleenkin. Nyt jouluna tässä oli tarjolla noutopöydän asiakkaille kinkkua, luumuhilloketta ja talon omaa sinappia. Kokki ei nyt ollut paikalla, vaan kinkku oli valmiiksi viipaloitu jo keittiössä.

Kuva on hieman hämärä, kun yritin häiritä asiakkaita mahdollisimman vähän, piti toimia nopeasti ja huomaamatta. Tsuumaus vähän epäonnistui, mutta tästä kuitenkin selviää upean pöydän käyttötarkoitus.Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis, minä ehkä laittaisin kukkia siihen :)

  VastaaPoista
 2. Vanhoissa ravintolaesineissä on sitä jotain. Tämäkin astia kauniisti ajan patinoima.

  Kuvaaminen on kieltämättä toisinaan vähän haasteellista. Olen monet kerrat ottanut kameran mukaan, mutta sitten vain päättänyt olla kuvaamatta ja häiritsemättä kanssaihmisiä.

  VastaaPoista
 3. Tunnistan Valtionhotellin vain ulkoapäin esitteiden perusteella, hienoa päästä käymään sisälläkin. Mukavaa että rohkenit ottaa kuvia, se ei aina ole niin helppoa. Kaunis paikka todella. Ja nuo vanhat tarjoituvaunut, vau! Olisipa hieno kotonakin vaikka vain koristeena.

  VastaaPoista
 4. Hannele,
  kukat varmaankin sopisivat vaunuun oikein hyvin.

  Johanna,
  siellä oli paljon sellaista menneen maailman tunnelmaa.
  Suurin osa kuvista onkin otettu tyhjistä huoneista.

  Sirokko,
  lisää kuvia on vielä jemmassa.
  Vaunujen kuvaamiseen pyysin luvan ja ihmisiä en kuvannut ollenkaan. Nappasin kuvat mahdollisimman nopeasti ja melko kaukaa, tsuumaus on mukava asia.

  VastaaPoista
 5. Ihana käydä valmiiseen pöytään herkuttelemaan.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.