tiistai 28. joulukuuta 2010

Jouluna Imatralla.

Kaunis jugent rakennus on rakennettu v. 1903

Tämä kuva on otettu sillan suunnalta.

Tervetuloa

Muhkea ovi johtaa päärakennukseen. Oven molemmilla puolilla olivat kaupalliset mainokset, halusin rajata ne tästä kuvasta pois.

Tämä näkymä oli minulle erityisen mieluisa. Hotellissa on ajateltu myös nuorimpia vieraita. Lampaantaljoin varustetut pulkat odottelivat eteisessä pikkuisia mäenlaskijoita.

Lapsille oli ohjelman mukaan järjestetty myös rekiajelua, joka kuitenkin aattona peruuntui kovan pakkasen takia. Myös joulupukki saapui taloon.

Tämä kattaus on joulupäivän lounaalta, ehdin ennen ruokailijoiden saapumista. Pöytiin oli laitettu nimikortit valmiiksi, samoja paikkoja käytettiin koko vierailun ajan. Hyvä ja joustava systeemi, ei tullut mitään turhaa häslinkiä, vaan kaikki tiesivät paikkansa.

Ruokasalin pisaran muotoiset kattolamput on valmistettu Englannissa alkuperäisen mallin mukaan.

Ruokasalin kaunis takka.

5 kommenttia:

 1. Teillä on tosiaan ollut tunnelmallinen joulu. Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Tosi tunnelmallista ja hienoa on viettää joulu noin upeassa paikasa.. Tuli mieleeni Laila Hirvisaaren Imatra-sarja kun katselin noita hotellin kuvia..

  VastaaPoista
 3. Mukava kun otit meidät mukaan! ;))
  Mahtavia kuvia, olen lukenut kaikki kirjat kyseistä paikasta, aivan upea paikka. Taidan itsekkin tuonne jonain päivänä suunnata.

  VastaaPoista
 4. Oi miten muistot tulvahtavat mieleen kuvistasi ja kertomuksestasi! Tietysti Laila Hirvisaaren kirjoista mutta myös omakohtaisesta kokemuksesta, vuosia vuosia sitten. Kävimme usein Imatralla ja prinssipuolison nyt edesmennyt täti kertoili aina Imatran historiaa ja herrasväen "juorujakin" sillä hän ompeli herrasväelle vaatteita ammatikseen. Kovasti tekisi mieli muistoja verestämään.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja komea on tuo Valtiohotelli historian havinaa ympärillään.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.