keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Unileluja kansanedustajille. Unisukat mammalta.:)Radio Nova kerää nyt unileluja niiden järkyttävän rumien ja ökykalliiden torkkupeittojen innoittamina. Täällä

Noin seitsemänkymppinenkin on nyt ajatellut kehitellä jotain lisäideaa edustajiemme työajan viihdykkeeksi.

Miten olisi unisukat? Olen kohta saanut vauvansukkaurakkani Tansaniaan päätökseen. Voisin oikein hyvin pistää kampanjan pystyyn unisukkien keräämiseksi edustajille. Tämä idea pitäisi saattaa kansanedustajien tiedoksi, että ei taas tulisi yllätyksenä, vaikka pyytämättä tulisikin.

Meidän sukkamme olisivat ainakin kauniita ja värikkäitä, esimerkiksi tällaisia jouluksi. :))
Posted by Picasa

14 kommenttia:

 1. Unelma, ehdottomasti he tarvitsevat unilelunsa. Torkkupeitot voisivat olla halvinta tyyliä, jos niitä ollenkaan. Heillähän on työaikakin niin hirveän 'pitkä' ja palkkaedut 'huonot', joten unilelut lohduttaisivat näitä uhrautujia!

  Aikuisten oikeesti, minusta kansanedustajien määrän voisi puolittaa ja heidän palkkojaan pudottaa about 50 prosenttia. Säästyneitä varoja en tällä kertaa ehdotakkaan Afrikan auttamiseksi vaan SUOMALAISTEN VANHUSTEN. Mikä häpeätahra vanhusten hoito Suomessa onkaan!

  VastaaPoista
 2. Olin tuoliltani pudota, kun näin uutisen näistä torkkupeitoista! Ymmärrän, että suomalaista työtä tuetaan (langat kai oli muualta), mutta rajansa kaikella. Uskon, että vähän edullisimmalla peitteillä olisi pärjätty ja olisihan jokainen voinut hankkia lämmikettä tarpeen mukaan.

  Unilelu idea on hauska. Toisaalta olisi kiva, jos lelut menisivät vaikka sellaisille lapsille joilla muuten ei ole kovin leluja.

  Leenan kommenttiin kommentoin sen verran, että pidemmän aikaa olen ihmetellyt miksi Suomella on edelleen 200 kansanedustajaa varsinkin nyt, kun heilläkin on jo avustajat. Aikaisemmin sen ehkä ymmärsikin, kun ei ollut tietotekniikkaa, pitkät, hitaat välimatkat jne. Eikähän sadallakin ihmisellä sujuisi se päätöksenteko. Niille sadalle voisi maksaa vaikka sen verran, että työhön hakeutuisivat he, joilla on oikeasti jotain annettavaa ja halua tehdä asioita paremmin.

  VastaaPoista
 3. Ja minä en nallejani heille lähetä!

  VastaaPoista
 4. Leena Lumi,
  mikä herkullinen ajatus, kansanedustajat nukkumassa ökypeiton alla lämpimät villaiset unisukat jalassa ja nallukka kainalossa. Kelpaisi varmaan mhin työpaikkaan tahansa.

  Nämä torkkupeitot ovat aiheuttaneet monenlaista harmitusta kansalaisten keskuudessa.
  Jossakin oli jo laskettu, että sillä peittorahalla olisi saatu vuokrattua talveksi viisi asuntoa kodittomille.

  Sinun kommenttisi on täyttä asiaa.

  VastaaPoista
 5. Johanna,
  uskoisin, että tuo nallejuttu varmaan päättyykin toivomallasi tavalla. :)

  VastaaPoista
 6. SusuPetal,
  en minäkään vielä nallukoistani luovu. Olen niille suunnitellut Johannan edellä ehdottamaa tulevaisuutta, mutta ei vielä.
  Minulla ei koskaan pienenä ollut nallea. Aikuisena olen matkoiltani tuonut muistoksi reissusta nallen. Nyt niitä on jo melkoinen kokoelma. :)

  VastaaPoista
 7. Vautsi vau. Unileluja Arkadianmäelle! No en minäkään nallukoistani luopuisi, palkat on kovat ja reissuja piisaa kansanedustajilla joten ostakoot omat nallet vaan.
  Minulle riittäisi sata senaattoria. Mutta sitten tulisi taas työttömiä, kun kaikki hiivatin avustajat ja ympärilläpyörijät saisivat kenkää. Olisko sitten tunkua meppikaartiin? Brysselissä on pitsiä ja nallukoita. Hih.
  Minun nallet koisaavat korissa peiton alla, muuten Simo niitä riepottaisi ympäri huushollia.
  Unisukkia kansanedustajille? Ja ökypeittoja? Lainsäädäntään lämpöä!?!

  VastaaPoista
 8. anja,
  minulle myös riittäisi sata edustajaa. Niin ja EU:ssa vasta älyttömiin juttuihin €uroja tuhlataan, pieniä ovat neulamuikut joulukaloiksi, jos verrataan edustajien torkkupeittorahoja näihin EU: tukiaisiin. :)

  VastaaPoista
 9. Torkkupeitoista en ole sattunut lukemaan, mutta unilelu ja sinun kauniit lämpimät sukat olisivat edustajille mitä mainioin joululahja.
  Kun jalat ovat lämpimät ja unilelu vie mukavaan unimaailmaan, on edustajien helppo ja tehdä oikeita ja hyviä päätöksiä.

  VastaaPoista
 10. arleena,
  täällä kerrottiin peitoista.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010110912662631_uu.shtml

  Näistä peitoista on nyt kirjoiteltu paljon. Minä vaan eilen myöhäisillan ratoksi vähän lisäsin pökköä pesään.

  VastaaPoista
 11. Eiköhän ne nuku ilman lelujakin.

  VastaaPoista
 12. Luin nyt aamulla netistä jatkoa asialle Iltalehden nettisivuilta ja jotenkin vain tuntuu, että ihmiset jotka näistä asioista päättävät ovat hiukan hukassa. "Myrsky vesilasissa" oli jonkun kommentti. Mielenkiinnolla odotan,minkälaisia muita (kalliita) ratkaisuja on tehty arvokkuuden säilyttämisen ja perinteiden nimissä.

  VastaaPoista
 13. Zilga,
  nukkuessa ei tule tehdyksi huonoja päätöksiä. :)

  Johanna,
  nämä torkkupeitot joutuivat nyt vaan silmätikuiksi, kun monia muita tuhlauskohteita on paljastunut eduskunnassa.
  Katsotaan nyt, miten tarina jatkuu.

  VastaaPoista
 14. Mä olen myös ihan samaa mieltä Leenalumen kanssa!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.