tiistai 19. lokakuuta 2010

Pientä juhlaa palvelutalolla.

Tänään oli palvelutalolla ystävämummoni 93. syntymäpäivä. Samalla tuli kuusi vuotta siitä, kun sain tämän ystävän. Sattui olemaan juhlapäivä silloinkin, kun palvelutalon virkailija vei minut esittelyyn. Ensin kysyttiin, että haluaako VO tästä Unelmasta ystävän? Minut sitten hyväksyttiin ja nyt on mennyt kuusi vuotta mukavaa ystävyyttä. Tämä puhemiehen välityksellä järjestetty ystävyys muuttui todelliseksi ystävyydeksi melko pian. VO on Karjalan tyttöjä ja sinne aina mieli palaa, kun vanhoja muistelemme. Olen päättänyt jatkaa ystäväpalvelussa niin kauan, kun VO minua tarvitsee. Hänellä ei ole läheisiä täällä ja sukulaiset asuvat kaukana.

Sitten asiasta kolmanteen.

Kävimme Itäkeskuksessa tekemässä hankintoja. Minulle suositeltiin kiinalaisen lääketieteen mukaisesti aamuksi hirssipuuroa. Mistä hirssit siitä pulma? Kaupassa kokonaista hirssiä myydään pikkuisissa pahvilaatikoissa, joista sai keitettyä kaksi puurokattilallista. Pakkausjätettä ihan liikaa tuolla systeemillä tulee.
Kyselemällä sain selville, että Punnitse ja säästä ( täällä ) kaupoissa myydään irtotavaraa isoissa "tynnyreissä". Luomuhirssiä löytyi ja kaikkea muuta mukavaa. Edullisempaakin oli, eikä pakkausjätettä tule niin paljoa. Ostin myös tummaa luomulinssiä, siitä saa mainion keiton tai pataruokien lisuketta. Myymälässä on tarjolla myös monenlaisia pähkinöitä ja kuivahedelmiä y.m..
Minähän innolla kauhoin tavaraa pusseihin, jäi siinä toteutumatta tuo kaupan nimen jälkimmäinen osa. :)
Liikkeessä on myös käytössä kanta-asiakas kortti. Sitä kannattaa kysyä jos enemmän käyttää näitä tuotteita.

Taata siitä liukeni Akateemiseen kirjakauppaan. Häntä etsiessäni tietenkin törmäsin näihin jättikokoisiin amarylliksen sipuleihin. Nyt olen epätietoinen miten kannattaisi menetellä, multaan laitoin ja sitäkin oli liian vähän. Pitäisikö vielä laittaa pimeään kaappiin koko hoito?

Tansaniaan olen saanut valmiiksi vauvan sukat ja kaksi myssyä. Minzin blogissa näin tuon kivan virkkausmallin. Virkkausohjeen sitten googletin täältä. Tuo virkkausmalli soveltuu parhaiten vähän kovempi kierteiseen lankaan. Seuraavaksi kokeilen jotain muuta lankaa. Vauvan kypärämyssy ohje täällä.
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Tuo Punnitse ja säästä on ihana kauppa, siellä on niin paljon kaikenlaista, mutta toistaiseksi en minäkään ymmärrä, mistä tuo säästä-sana oikein tulee!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kun olet ollut jo kuusi vuotta VO:n ystävänä, päivät palvelutalossa asuville ovat varmasti aika samanlaisia, joten ystävän vierailu piristää ikäihmistä. Ja sinua parempaa ystävää ei hevillä löydy, kokemuksesta tiedän. Jaksamista sinulle ystävätehtävässä edelleen.

  VastaaPoista
 3. Varmasti kiva löytö tuollainen kauppa. On taatusti mukavaa(molemmille) olla ystävänä sitä tarvitsevalle. Toivottavasti saat amarylliksen kukkimaan.

  VastaaPoista
 4. En tiedä on Turussa enää tuota kauppaa, oli Yliopistonkadulla aikoinaan vähän aikaa. Enää en ole nähnyt. Kävin silloin muutaman kerran ja kävisin vieläkin jos olisi.

  Sinulla on ihana harrastus, ystävä lähimmäiselle. Hieno asia, itsekin voisin ajatella samaa, tuntuu vain että on kovin kiire ja aikapulaa - tekosyitä kai.

  VastaaPoista
 5. Mä nostan kyllä sulle hattua, kun olet alkanmut ystäväksi VO:lle.
  Se on hieno asia, ja hieno tunne tulee molemmille yhdessä olosta!
  Mä olen nyt anoppini kaveri, kun hän on tuolla vanhainkodissa, niin häntä pitää käydä siellä useesti katsomassa, vaikka meiltä sinne tulee matkaa n. 15 kilsaa.
  Mutta käydään silti ainakin kaks kertaa viikossa häntä katsomassa siellä.

  VastaaPoista
 6. SusuPetal,
  niinpä, siellä purnukoiden keskellä oikein villiintyy ja punnittavaa kertyy aiottua enemmän. :)

  anja,
  olen kertonut ystäväpalvelusta aikaisemminkin. Sitä ei voi välttää, kun tämä asia on niin keskeisesti minulla elämässä mukana.

  tarutikki,
  ystävyys on antoisaa siitäkin huolimatta, että se on näin järjestettyä. Tosin aina järjestelytkään eivät onnistu, kemiat eivät kohtaa.

  arleena,
  Turussa on tällainen kauppa Eerikinkatu 9:ssä,
  on ilmeisesti muuttanut liiketilojaan sieltä Yliopistonkadulta. Tuossa antamassani linkissä löytyy myös puhelinnumero, voi tarkistaa ensin, onko tieto jo vanhentunut. :)

  Harakka,
  anoppisi on onnen tyttö, kun te käytte häntä tapaamassa. Näissä ystävyysasioissa on tärkeää sitoutuminen. Vanhusta ei saa unohtaa, hän odottaa kuitenkin tuttua vierailijaa.

  VastaaPoista
 7. Äiti keitti meille pienenä usein hirssi- ja tattaripuuroa. Pitäisiköhän minunkin siis kokeilla? =)

  Ja niin, Punnitse ja säästä -putiikissa on helppo riehaantua. Mulla lähtee ainakin homma lapasesta lähes joka kerta! =D

  VastaaPoista
 8. KärppäNeiti,
  äitisi on ollut oikealla asialla. :)

  Kiva kauppa tuo Punnitse ja säästä on, en ollut aikaisemmin huomannut siellä noita hirssejä, soijarouhetta ja pähkinöitä olen vaan ostanut. Nyt minulla on kanta-asiakaskorttikin.

  Hirssipuuro ei sellaisenaan ole kovin maukasta, mutta marjojen kanssa on maistuvaa. Taata laittaa puuroon hilloa tai voisilmää.

  VastaaPoista
 9. Palvelutalossa asuu kivoja mummeleita ja vaareja. Mukava kun sinulla on oma ystävä siellä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.