torstai 28. lokakuuta 2010

Ajatusteni lintu

Löysimme maanantaina Tampereella mukavan kirjojen antikvariaatin. Taata on sellainen kirjatoukka, että näiden kauppojen ohi ei sisään poikeamatta kuljeta.

Taata tutki hyllyjä hyvien löytöjen toivossa ja minä tutkin runotarjontaa.

Käteeni osui tämä kaunis vanha nidottu runokirja. Kirjassa on sellaiset paperiveitsellä avattavat sivut. Ihanan karheaa paksua paperia.

Kirja on lahjoitettu runoilijan entiselle johtajattarelle, vahinko vaan, ettei vuosilukuja näy missään. Ei edes Arvi A. Karisto ollut merkinnyt kirjan painatusvuotta.

Runokirja oli niin soma, että halusin sen itselleni muistoksi mukavasta retkestämme Tampereelle. Ainikki Kivi on yksi niitä kuuluja Tampereen runoilijoita.

Luin kirjasta yhden runon ja sitten olikin jo asiaa kauppiaalle. Hän oli vähän kiireinen, kun oli pakkaamassa kirjoja Helsingin kirjamessuille. Vähän siinä kuitenkin tarinoimme ja kerroin meidänkin lähtevän messuille. Saimmekin häneltä vapaaliput messuille, lupasin käydä moikkaamassa.


Näissä kahdessa viimeisessä kuvassa ollaankin sitten siirrytty Tampereen nuorempien runoilijoiden tuotantoon. Ajatusten linnut lentävät edelleenkin.

Näiden puistonpenkkien selkänojiin oli kerätty tamperelaisten muusikkojen hengentuotteita. Aika mukava idea. Siellä mekin poukkoilimme penkiltä toiselle runoja lukien. Onneksi oli niin kylmä, että kukaan ei ollut pysähtynyt penkeille istumaan.


Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Terveisiä kirjamessuilta. Kannatti käydä. Toivotan teille mielenkiintoista messupäivää.

  Runokirja on kaunis. Hiljattain etsin erään julkaisun vuosilukua tehokkaan suurennuslasin avulla ja löytyihän se sieltä takakannesta. Tosi pientä pränttiä!

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja varmaan antoisa runokirja.
  Mukava idea - runo penkissä.

  VastaaPoista
 3. Löysitpä kivan kirjan! Kiva idea myös nuo runot penkeissä, niitä on kiva makustella kesäisin kun tarkenee istuakin.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttava löytö, nimimerkillä vanhoihin kirjoihin hurahtanut.

  VastaaPoista
 5. Hannele,
  oli mieluisa löytö.

  olivia,
  huomenna on tarkoitus käydä messuilla.
  Minäkin tutkin kirjani takakantta, mutta siellä oli vain hinnat nid. 80 mk ja sid. 120 mk, näistä ehkä voi jo jotain päätellä kirjan iästäkin.

  arleena,
  runoissa on hyvin vahva tunnelataus. Uskoisin runojen syntyneen sodan aikana tai heti sen jälkeen.

  Sirokko,
  nuo penkkirunot ovat mukavia. Tampereella suositaan omia taiteilijoita.

  Minttuli,
  minäkin pidän tästä matkamuistostani. Mukavana lisänä on runoilijan oma nimikirjoitus. Ei haittaa, vaikka kirjaa ei alkujaan ole minulle omistettukaan. :)

  VastaaPoista
 6. Unelma,
  löysin Tampereen kaupunginkirjaston kirjallisuusluettelon, jonka mukaan kirjasi on ilmestynyt v. 1946. Ainikki Kivi syntyi 1800-luvun lopussa ja kuoli 1955.

  VastaaPoista
 7. Oikean aarteen löysit Unelma!

  VastaaPoista
 8. Oi ihana, olivia :)

  Kiitos, kun olet jaksanut etsiä tietoja. Laitankin kirjan väliin pienen koosteen Ainikin elämästä. Arvailuni ajankohdasta osui melko tarkkaan.
  Laitankin liitteeksi yhden Ainikin runon heti, kun ehdin.

  Yaelian,
  Ihana kirja, tarkoitus oli vain löytää jotain Tampereeseen liittyvää. Nyt kiinnostuin Ainikin elämästä enemmänkin, kun olivia löysi lisätietoa. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.