torstai 9. syyskuuta 2010

Voi näitä uutisiaOn ollut hieman noita arkisia kiireitä täällä kotona ja terveyskeskuksen odotustiloissakin on taas käyty sukkaa kutomassa.
Nyt kuitenkin otsaluu jo pullistelee ulospäin siihen malliin, että näyttäisi pakinaa tyrkkäävän.
Noin veitsemänkymppinen on kuitenkin kiireen lomassa uutisia seurannut, vaikka ei ole tänne blogiinsa ehtinytkään mieltään pahoittamaan.

"Aivan ensiksi haluaisin kertoa", että varsinkin tämä juttu hatuttaa, "yleisradion vaalivalvojaiset siirtyvat historiaan".
Siis puoluepamput eivät haluaisi esiintyä ilmaiseksi äänestäjilleen. Uskomatonta, että jo samana iltana äänestystulosten julkistamisen jälkeen halutaan unohtaa kansalaiset ja juhlia omiensa kanssa. Onhan se jo tiedossa ollut, että kansanedustajat touhuavat kaikenlaista unohtaen asemansa ja kansalaisensa. Ennen vaaleja ollaan kovinkin tyrkyllä. Ei edes kauppareissulla selviä ilman, ettei joku jo tarjoa piparikakkua, liitteenään kuvalla varustettu numerolappu.

Eipä minua nuo isonpajan valvojaiset paljoa hetkauta, eikä paljon vaalitkaan. Ehdokkaatkin valitaan kummallisin perustein. Jos joku keksii ajella trukilla halki Suomen, niin mikä siinä tekee miehestä hyvän kansanedustajan? Minäkin tunnen muutaman konemiehen, jotka ovat ajaneet masiinaansa koko ikänsä, mutta eipä ole edustajaksi pyydetty. No hehän eivät olekaan TV:stä tuttuja.

On se muuten vaikea juttu ihmisen pysyä nuhteettomana sen neljä vuotta, joksi ajaksi ovat vallankahvaan saanut tarttua. Nykyään edustajat eivät enää taida pystyä ensitöikseen nostamaan omaa palkkaansa, mutta muita kepposia kyllä keksitään. Ajellaan säännöllisin välein ilusalongiin valtion kustantamalla taksilla ynnä muuta mukavaa.

Vihjeenä naispuolisille edustajille sanoisin. Tuokaa eduskunnan kaappiinne musta puku, sieltä sen sitten voisi ottaa tarvittaessa, jos pukukoodi olisi kotona unohtunut. Miehet voisivat varata parin pitkävartisia mustia sukkia laatikkoonsa.

Kuinkahan nyt käy joulukuun juhlien, suostuukohan edustajamme esiintymään ilmaiseksi linnan juhlissa, vai pimeneekö ruutu silloinkin? Ehkä heille voisi maksaa pientä suolarahaa niillä TV:luvan korotusrahoilla? Vaan mitäpä minä niilläkään juhlilla, tulee vaan kotikatsomossa arvosteltua daamien alleja ja huonosti istuvia pukuja.Vaan onpa siellä aina paljon kaunista katsottavaakin, siitä syystä kai vuosi vuoden jälkeen nämäkin juhlat on tarkkaan seurattu.

Entä mitä tekevät Suomen sotaherrat, suostuvatko enää esiintymään ilmaiseksi Itsenäisyyspäivän paraatissa. Siinä sitä on aina ollut uljasta katsottavaa.

Entisenä turkulaisena huolestuin myös joulurauhan julistuksesta, ottavatkohan pormestarit nyt mallia puoluepomoista ja kieltäytyvät julistamasta ilman rauhanjulistuspalkkiota?

Seuraavaksi aionkin kiinnittää huomioni vain sellaisiin uutisiin, joissa kansanedustajamme ovat toimineet rehdisti ja esimerkillisesti. Toivottavasti jo piankin saan uuden pakinan aiheita. Muistuikin heti kaksi kivaa asiaa mieleeni. Ulkomisiteri on huolehtinut hyvin fyysisestä kunnostaan ja pääministerin kielitaitoa oli kehuttu Saksassa.P.S. Noin seitsemänkymppinen on kaynyt Tallinnassa ja tietää, että tuo ilusalong on sellainen laitos, jossa hoidetaan pääasiaa, eli pestään ja föönätään, leikataan ja pidennetään, värjätään ja käherretään.
Parturi-kampaamo. :)
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Joulurauhan julistuksen pois jättäminen kaataisi meidän joulun! Turusta pitää aian julistettaman joulurauha. Minullakin on siellä paljon sukua.

  Ulkoministerimme erittäin hyväkuntoinen ja kielitaitoinen. Pääministerimme on myös kielitaitoinen, mutta hänelle kelpasivat vaalitukirahat turkistarhaajilta.

  (Hirveän kuivaa ja paljon tämänsuvisia istuksia. Sain tänään tutulta puutarhurilta hälytyksen VIELÄKIN kastella kaikkia usia HAVUistuksiamme, muuten ne ovat keväällä kuoleman omia.)

  VastaaPoista
 2. Vitsi, että otsasuonen pullistelusta syntyy näin hienoa pakinaa! Olet Annie Mestariampuja! Allekirjoitan pakinastasi jokaisen sanan, nimimerkillä "vähän kokemusta omaava". Osuit asian ytimeen. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tekstiä! Lisää näitä. :)

  VastaaPoista
 4. Taasen meni naulan kantaan. Kiitos siitä.
  Ihanaa lukea näitä.

  VastaaPoista
 5. Niinhän se lienee, että kovin on kiirettä kansanedustajilla. Varsinkin nyt pitkän kesälomakauden jälkeen. Kiireessä unohtuvat ruohonjuuritason ongelmat.
  Vaalivalvojaiset halutaan pitää omiensa joukossa, siellä valvojaisissa ovatkin ne muut edustajat ja vaaleissa häärineitä.

  Mukavaa tarkkailua sinulla. Samaa minäkin teen ja paapotan kotona, No joskus tulee muutama rivi tänne laitettua, kun oikein ottaa päästä.

  VastaaPoista
 6. Leena Lumi,
  monia kuivia päiviä on täälläkin taas ollut. Onneksi vähän sadettakin saatiin, että sienet lähtivät kasvuun.

  anja,
  mukavaa viikonloppua vaan teillekin.

  KärppäNeiti,
  älä viekkonen yllytä. :)

  Maija,
  kiitos kommentistasi.

  arleena,
  sinun juttujasi on hauska lukea, kirjoitat asiaa.
  Tänään oli eduskunnasta hyviäkin uutisia. Aikovat säätää lakia alkoholin mainonnan hillitsemiseksi. :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä nyt puhuit oikeen asiaa ja totta joka sana!
  Hyvä Unelma!

  VastaaPoista
 8. Harakka,
  tätä se uutistarjonta nykyään on. Toivottavasti nyt kuitenkin saamme ne linnan juhlat pitää TV:ssä. :)

  VastaaPoista
 9. Ennustan, että saamme katsella linnan juhlia vielä monta vuotta televisiosta. Jollei niin käy, kaikki naispuoliset vieraat tekevät vallankumouksen. Jokainen nainen haluaa joskus pukeutua juhlamekkoon ja näyttää sitä sekä iltapäivälehdistölle että television katsjojille. Kukahan on tämän vuoden "balens drottning" eli tanssiaisten kuningatar? Muusta uutisten tarjonnasta en ole niinkään varma. Toivottaasti musiikkitalo antaa hyvät puitteet vaalivalvojaisille.

  VastaaPoista
 10. olivia,
  niinpä, luulisin, että puoluepomotkin haluavat linna juhliin tulla.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.