torstai 5. elokuuta 2010

Ruohonjuuri on "hovihankkijani". Pesupähkinät 6 kk.

Nyt olen käyttänyt pesupähkinöitä puoli vuotta ja olisi aika hieman tarkastella tuloksia. Aloitin vesistöjensuojelun omalta osaltani pesupähkinöiden avulla tammikuussa, täältä löytyy asiasta postaus.

Kirjopyykissä olen ollut pesutulokseen tyytyväinen. Pyykki tuoksuu puhtaalle, eikä tunnu kovan koppuraiselta, mitään vedenpehmennysaineita en ole käyttänyt. Yksi asia on minua hieman hiertänyt ja siihen hain apua nyt Ruohonjuuresta. Yleensä pesutulos on ollut hyvä, mutta minun omat puseroni, joissa on rinnuksilla ollut sitä "ruokalistaa" joskus näkyvillä, eivät olekaan puhdistuneet kokonaan. Sen siitä saa, kun tuo vartalo on vähän sellainen etupainotteinen. Yleensä ne hankalat tahrat ovat olleet niitä mausteiden (kurkuma, curry, ym.) aiheuttamia.

Tahrojen poistoon hankin nyt sappisaippuaa. Toivottavasti tämä poistaa harmitukseni.

Ensin olin tyytyväinen valkopyykinkin pesutulokseen, mutta sitten huomasin, että valkoiset kylpypyyhkeet olivat hieman tummuneet. Tähän ongelmaan sain avuksi Ecover-jauhetta, sen pitäisi olla ekologista valkaisuainetta, ei sisällä kloriittia. Katsotaan mitä tapahtuu.

En missään tapauksessa halua enää siirtyä takaisin vesistöjä saastuttaviin pyykkipulvereihin. Pidän pesupähkinän tuoksuisesta pyykistäni. Kahden aikuisen taloudessa pesupähkinöitä on kulunut 6 kuukaudessa n. puolikiloa, irtotavarana maksaa alle 19 €/kg. Isommassa perheessä luonnollisesti pähkinää kuluu enemmän.


Uusia luonto- ja ihmisystävällisiä tuotteita hankin myös. Ostin kivideodorantin ja uutta hiustenpesuainetta. Dödöä olen jo ehtinyt kerran käyttääkin ja hyvältä tuntuu. Tämä dödö ei haise rotanmyrkylle, vaan on täysin hajuton. Se ei estänyt helteessä luonnollista hikoilua, mutta hienhajua ei tuntunut. Super :)))))))

Shampoo on vielä kokeilematta, testituloksistani kerron sitten myöhemmin. Ehkä kuvaa klikkaamalla tekstinkin voi lukea.
Eilen oli palvelutalossa asuvan ystäväni nimipäivä. Kävin häntä tervehtimässä ja poimin pihaltamme kimpun kukkia tuliaisiksi. Kimpusta tuli kesäisen iloinen ja värikäs, niin oli tarkoituskin.


Posted by Picasa

13 kommenttia:

 1. Hyviä hankintoja olet tehnyt,minäkin kävin monta kertaa Ruohonjuuressa nyt kesällä. Kivideodoranttia olen käyttänyt 2 vuotta,ja pesupähkinöitä muutaman kerran,mutta hieman mietityttää tuo,että pitää kuitenkin hankkia kaikenlaisia lisiä,jotta varmasti tulee puhdasta pyykkiä niillä.Eilen ostin kookoshiutalepesuainetta käsipyykkiä varten,pitäisi olla ihan ympäristöystävällistä sekin.

  VastaaPoista
 2. Oletpa löytänyt vielä kauniin kimpun ainekset! Meillä ei oikein mikään jaksa enää kukkia, kun minä en jaksa kantaa vettä.

  VastaaPoista
 3. Minun on pitänyt kokeilla myös tuota pesupähkinää, nyt kipaisen kans Ruohonjuuressa. Tahranpoisto- ja valkaisuaineet ostan myös. Meillä ovat liinavaatteet 90%:sti valkoisia.
  Kivideoon olen ollut tyytyväinen.
  Samoin ruususuolaan. Jalkakylvyt tosiaan virkistävät ja hoitavat kovettumia.

  VastaaPoista
 4. Yaelian,
  olipa kiva tietää, että olet kividödöön ollut tyytyväinen. :)
  Pesupähkinästä vielä, uskoisin, että näitä lisukkeita ei tarvitse joka pesuun laittaa. Minäkin pesin valkoisia froteisia kylpypyyhkeitä monta kuukautta, enkä mitään valkaisuaineita kaivannut. Kirjopyykissäkin ainoat ongelmat olivat nuo T-paitani maustetahrat. Onneksi en minäkään sentään joka päivä sotkenut rinnuksiani kastikkeisiin.

  Laitanpa tuon kookoshiutalepesuaineen mieleeni, ehkä kysyn sitä seuraavalla Ruohonjuurikäynnilläni.

  Villiviini,
  me olemme kastelleet joka päivä kukkia, puut ja pensaat ovat janoa kärsimässä. Omenatkin tippuvat puusta jo raakana.

  arleena,
  kokeile ihmeessä pesupähkinää. Mailman helpoin asia on palata takaisin entiseen, jos ei pähkinästä pidäkään. Minä en ainakaan vielä halua palata Omoihin sun muihin pulvereihin.

  Minulla on se jalkakylpy vielä kokeilematta. Ruususuolaa käytän ruoanlaitossa.

  VastaaPoista
 5. Minulla on ollut tuota sappisaippuaa vuosia. Sillä saa tosi hyvin kuulakärkikynän jäljet pois työpuseroista ; ) Ja muutkin tahrat !
  Pesupähkinöitä olen ajatellut kokeilla jo pitkään. Nyt innostamanasi taidankin hankkia niitä seuraavalla Helsingin reissulla : )

  VastaaPoista
 6. sariw,
  olin minäkin kuullut sappisaippuasta aikaisemmin, mutta ei ollut tullut hankituksi. Nyt saavat tahrat kyytiä. Kaikki normaali lika irtoaa hyvin pesupähkinällä, maustetahrat olivat ongelmani.
  Pesupähkinöitä voi tilata netin kauttakin. :)

  VastaaPoista
 7. Ostin tyttärelle nimipäivälahjaksi pesupähkinät ja aion ostaa itselleni myös.Yritän olla ekologinen aina kuin muistan, ja muistissa ei ainakaan vielä ole aukkoja :-)
  Tuo dödökin on kiinnostanut, pitäisköhän sekin ostaa..Kuluttaja- lehdestä saa paljon hyvää tietoa, tilasin sen ensikerran ja hyväksi havaitsin. Nyt oli hyvä vertailu esim. mummokännyköistä ja imureista.

  VastaaPoista
 8. Hieno ja innostava postaus! Tyttäreni käyttää pesupähkinöitä ja olen itsekin ajatellut monta kertaa. Nyt kyllä laitan toimeksi, sait hyvin tartutettua idean. Olen muutenkin muokannut ruokavaliotani ja elämääni, nyt olisi tämän vuoro.
  Kiitos sinulle kovasti!

  VastaaPoista
 9. Anna,
  hieno nimipäivälahja. :) Tuossapa hyvä vinkki minullekin.
  Dödöstä on nyt muutaman päivän kokemus, mutta tyytyväinen olen, ainakin ilmat ovat olleet testille sopivat, hyvin hikiset.

  Tama,
  ruokavalioni on ollut muokkauksessa myös. Olen ottanut mukaan proteiinismoothiet ja vähentänyt makean syömistä. Oloni on kohentunut ja läskiäkin on sulanut kymmenkunta kiloa kevään ja kesän aikana.
  Eilen tosin meni överiksi, kun sain syödä ystäväni valmistamaa hyvää ruokaa. Tänään sitten otetaan hieman kontrollia lautasen täyttöön. :)

  VastaaPoista
 10. Hienoa. =)

  Pesupähkinät ovat aika oivia. =) Muusta miulla ei olekaan kokemusta.

  VastaaPoista
 11. Una,
  näistä uusista ei minullakaan ole kokemusta, mutta uskoisin, että olen tyytyväinen. Monet henkilöt ovat suositelleet.

  VastaaPoista
 12. HEIPPA!

  Mä olen kanssa iloisesti yllättynyt siitä, kuinka kristallikivideodorantti tosiaankin toimii; ollut käytössä jo n. vuoden:)

  Sappisaippualla sensijaan en ole onnistunut tahroja poistamaan:(

  Pyykinpesuaineina meillä on käytössä Ecoverin nestemäistä pesuainetta, sekä Ulrichin nestemäistä pesuainetta; kummatkin luonnonmukaisia, ja tekevät pyykistä ihanan pehmoista♥

  Konetiskiaineena Ecoverin konetiskitabletit, joita laitan aina puolikkaan/koneellinen, ja puhdasta tulee:)

  Seuraavana olisi tarkoitus siirtyä kosmetiikassakin luonnollisempaan suuntaan, miksi sitä turhaan itseensä myrkkyjä ahtamaan. Se vaan, että luonnollisempi vaihtoehto maksaa moninkertaisesti myrkkyversioon verrattuna -toivottavasti tämä tulee tulevaisuudessa olemaan päinvastoin!

  VastaaPoista
 13. Possumamma,
  olipa mukava lukea kokemuksistasi ekotuotteista.
  Tuota astianpesukoneessa käyttämääsi Ecoveria en ole vielä kokeillut. Laitetaanpa listalle. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.