lauantai 21. elokuuta 2010

Noin seitsemänkymppinen

On nyt kyllästynyt kykkimään pihapiirissä kukkia kuvaamassa.


Mitähän keksisi seuraavaksi? Yläkerrassa syttyy valo...... pakina. Siinäpä se, ryhtyy rusnaamaan pakinaa. Pitääpä käväistä Kuukkelissa katsomassa, mikä se pakina oikein on, onko se totta vai tarua?

Noin seitsemänkymppinen on valveutuneena kansalaisena hyvin perillä siitä, että pian on kirkollisten virkamiesten vaalit. Kuinkahan monta valitsijamiestä saisin ylipuhutuksi, että pääsisin mukaan listoille? Äänestäisiköhän kukaan minua?

Tämä ei sittenkään ollut hyvä ajatus, en halua olla missään lautakunnissa ja kuppikunnissa edustettuna. Olen muutenkin pahoittanut mieleni kirkonmiesten ja naisten touhuihin. Lehtiä seuranneena olen saanut sen vaikutelman, että kirkon toiminta on mennyt hakoteille. Papit kiistelevät käsittämättömän kiivaasti keskenään naisten otollisuudesta papinvirkaan tai homoparien vihkimisestä. Nyt jo keskustellaan kirkossa vihkimisestä yleensäkin. Kylmää ja sydämetöntä kohtelua on saanut hän, joka pukeutui jo tässä elämässä seksuaalisen suuntauksensa mukaisesti hameeseen. Työtä ei enää löydy, vaikka hänen korkea ammattitaitonsa ei taatusti ole kadonnut hameen myötä. Onko unohtunut Ison kirjan sana: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi."

Mitä virkaa kirkoilla kohta on, onneksi rippilasten juhla vielä vetää kirkot täyteen väkeä.

Vakavamielisenä seurakuntalaisena olen huolestunut tuollaisista ajanilmiöistä. Mielestäni kirkon pitäisi yhtenä miehenä ja naisena ryhtyä taas julistamaan evankeliumia ja sonnustautua taisteluun pahaa vastaan.

Ehkä hakeudun kirkolliseen luottamustoimeen vasta sitten, kun rauha ja kristillinen rakkaus ovat palanneet seurakuntiin ja sitä ilosanomaa julistavat media ja kirkonkellot.

Kuukkeli sitten masensi minut seikkaperäisellä selvityksellä pakinan syvimmistä ominaisuuksista.
Peesaan Mika Waltaria: " Pakinoitsija edustaa tavallisen ihmisen tervettä järkeä ja huumorintajua. " Tai viisasta ulkomaalaista Sainte-Beuveta : " Pakina on tuttavallista jutustelua lukijan kanssa."

Onko minun jutuissani mitään järkeä tai humööriä tai lukeeko joku blogiani? Loppupäätelmänä on kai vaan todettava, että ei tullut pakinaa, vaan ihan tavallista Noin veitsemänkymppisen lätinää.

P.S. Noin seitsemänkymppinen onkin päättänyt ryhtyä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Ohjelmalistan eli lupauslistan laatimiseen menee vielä muutama tunti, joten palataan asiaan.

Posted by Picasa

14 kommenttia:

 1. Odotan lupauslistaasi;-)

  Marja-Sisko Aallon kohtelu on ollut rankkaa. Minä en millään tajua. Toivotaan, että 2.9. saamme kuulla hänen saaneen työpaikan. Hän on empaattinen ihminen! Juuri oikea henkilö ymmärtämään muita.

  Oletko jo hänen bloginsa seuraaja? Ellet, niin ryhdy. Löydät mun blogilistasta hänet. Hänelle ei voi kommentoida, mutta voi ihan hyvin meilata, mitä sydämellä on.

  VastaaPoista
 2. joo, ei enää kait kyykkäillä yhtä paljon :)

  VastaaPoista
 3. Asiaa puhut Unelma! Yhdyn tuossa ylempänä Leenan kommenttiin,että Aaltoa on väärin kohdeltu.

  VastaaPoista
 4. Äiti, niinpä....olisi paljon asioita joissa kirkkokin voisi ruveta enemminkin auttamaan eikä vain määrittelemään miten ihminen saa tuntea ja olla. Kauhean vanhoja katsantokantoja. Ja valitettavasti jotkut katsantokannat ovat täysin ristiriidassa sen kanssa, että Jeesuksen opettamien rakkauden ja suvaitsevaisuuden ja välittämisen ja monien muiden hyvään pyrkivien ominaisuuksien kuuluisi olla ne asiat jotka ohjaavat.
  Jos muuten eduskuntaan aiot niin kyllä mää voin äänestää :)

  VastaaPoista
 5. Ihana päivitys! Ilmiselvää tervettä järkeä ja huumorintajua ;) Ja kyllä mä ainakin äänestän, jos vain asetut ehdolle. Ihan missä vain vaaleissa. =D

  VastaaPoista
 6. Varmasti äänestäisin jos eduskuntaan aijot.
  Mielekästä luettavaa..Kyllä niitä kukkiakin vielä katselisin

  VastaaPoista
 7. Leena Lumi,
  :), katsotaan nyt mitä saan listalle.

  Käyn tutustumassa Aallon blogiin.

  Hannele,
  niinpä, pianhan ne kukat jo pakkanen vie.

  Yaelian,
  olin hyvin pettynyt Aallon omien seurakuntalaisten toimintaan. Inhimillisyyden pitäisi voittaa omat antipatiat. Siellä lyötiin lyötyä, julmaa toimintaa.

  Johanna,
  jippii, jo yksi ääni tulossa, vaikka ohjelmakin on vielä hakusessa. :)

  KärppäNeiti,
  kiitos sanoistasi. Kohtahan minun on tosissaan pyrittävä jonnekin. :)

  Maija,
  ehkä ne kukat sittenkin ovat ominta alaani. :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuossa nuo vaaditut pakinan syvimmät ominaisuudet tuli hyvin esille, mukava postaus ja asiata puhut. Sattumalta tänään eräässä keskustelussa sivusimme samaa kirkollista aihetta samoin tuloksin.
  Kirkollisvaaleissa en saa äänestää mutta eduskuntaan jos aiot niin se on mahdollista - lupauslista vaan esiin!

  VastaaPoista
 9. Sirokko,
  voi teitä ihanat blogiystävät. Kohtahan minun on tosissani ryhdyttävä listan laadintaan. Puuttuu enää vain 96 henkilöä jotka uskoisivat minuun. :) Eikös niitä sata tarvita, vai oliko se viisituhatta?

  VastaaPoista
 10. Täysin samaa mieltä olen kanssasi eikä mitään turhaa löpinää olekkaan.
  Minusta kirkko on poikennut kauas varsinaisesta tehtävästään, joita on laupeuden työ, vähäosaisten auttaminen, köyhien ja hyljeksittyjen puolustaminen, sanoman vieminen ja vakuuttaminen koko kirkkokansalle.
  Pois rahansijoitustoiminta, prameat puitteet, tyhjänpäiväiset oppikiistat ja muu byrokratia, joka ei hyödytä seurakuntalaisia.

  Paluuta odotan siihen alkuperäiseen kirkon rooliin.

  VastaaPoista
 11. (täällä joskus jopa hautaustilaisuudet ilman kirkkoa)

  VastaaPoista
 12. Tämähän on juuri sitä parasta ja mielenkiintoisinta luettavaa. Aitoa ja oikeasti ajateltua, omalla äänellä kirjoitettua. Tällaista minä tykkään lukea, on se sitten pakinaa tai mitä hyvänsä, mutta kuulen tässä tekstissä äänesi. Ja asiaa kirjoitat, nyökyttelen kovasti jokaisen lauseen kohdalla. Ja odotan innolla vaalilupauksiasi, hyvä että vihdoin tulee olemaan joku, jota äänestän.

  VastaaPoista
 13. Hannele,
  jos asiat eivät muutu, eikä tule minkäänlaista käännettä asenteissa, niin kirkkoa valitettavasti tarvitaan entistä vähemmän. Olen pahoillani.

  Uuna,
  sinä aina jaksat olla ihanan positiivinen. :)
  Minun juttuni ovat sellaista luomutuotantoa. hih.
  Tuli nyt pieni blogitauko, kun saimme mieluisia uintikavereita tänne meille. Oli oikein mukava iltapäivä.

  Lupauslista on nyt myssyn alla hautomossa.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.