sunnuntai 22. elokuuta 2010

Noin seitsemänkymppinen on tuumannut,

että eduskunnassa tarvitaan tervettä järkeä ja rehellistä meininkiä.

Joutaisikohan kutileet vielä toistaiseksi omaan koriinsa ja Noin seitsemänkymppinen lähtisi edustamaan kansaa. Pitäisi varmaankin laatia curriculum vitae. :[
Voi ei, siitä tulisi pitkä kuin nälkävuosi. Unohdetaan....

Mistähän saisi ne sata henkilöä rookuttamaan nimensä paperiin ja vakuuttuneeksi siitä, että Noin seitsemänkymppinen olisi sopiva kansanedustajaksi? Laittaisiko nimilistan blogiin? Naamakirja ei ole hyvä vaihtoehto, se vaan on sellainen syherö, että sieltä on parasta pysyä kaukana.

Tämä tekee nyt "prujun" eli konseptin kaiken varalle. Tästä on sitten hyvä jatkaa, jos lista pullistelee kannattajanimiä. Aloitan alusta.

Noin seitsemänkymppinen lupaa, maksaa vaalikampanjansa omasta pussistaan, koska hän jo nyt on riippumaton kansalainen. Siitä ei tingitä.

Hän ei tuhlaile valtion varoja taksikyyteihin, koska tästä pitäjästä pääsee kätevästi linja-autolla työpaikan viereen. Bussimatkat hän hyödyntäisi kansalaisia kuunnellen. Istahtaisi vaan kiinnostavan henkilön viereen ja varovaisesti avaisi keskustelun esim. säätä kehuen.

Neljän edustajavuoden aikana hän ei hankkiutuisi raskaaksi, vaikka niillä palkoilla äitiyspäiväraha olisikin mukava lisä kestovaippojen ostoon. Mitään kaatopaikkojen täytettä ei tietenkään käytettäisi.

Noin seitsemänkymppisen ei tarvitse pelätä poliisia, koska hän on maksanut huutonsa omilla rahoillaan.

Ehdokkaallanne on ikäänsä nähden hyvä muisti, sääliksi käy nuo nuoremmat nykyedustajat.

Noin seitsemänkymppinen lupaa olla tekstailematta öiseen aikaan piukkapeppuisille playpoitsuille ja ihmissuhteensa hän hoitaa face to face periaatteella.

Noin seitsemänkymppinen yrittää nielaista sammakot, ennenkuin möläyttää ne median riepoteltavaksi. Tosin onhan niitä sammakoita päästelty ennenmuinoinkin. Ranskan kuningatarkin päästeli oikein kestosampin, kun nälkäiseltä kansalta puuttui leipää. "Syökööt leivoksia", kerrotaan kunkuttaren sanoneen.

Pudottaisin edustajien lukumäärän sataan henkeen. Säästyisivät valtion palkkarahat ja eläkkeet. Niin ja Tarjallakin riittäisivät piparit linnan juhlissa paremmin, kun parisataa nimeä saisi jättää listalta pois, siis ne sata ja niiden avecit tai avokit, miten se nyt menikään.

Noin seitsemänkymppinen pelkää nyt päivän uutisten perusteella, että hänet vedetään takaisin sorvin ääreen, olisin mieluummin kansanedustaja.

Edustajanne laittaisi rosvoretkituristeille vesurit kouraan ja risusavottaan hommiin, kunnes paluulippu lähtömaahan olisi tienattuna.

Noin seitsemänkymppinen ei ole TV:stä tuttu, mutta hän käyttäisi omaa yhtä ääntään järkevästi, ryhmä ei päättäisi hänen puolestaan.

Ehdokkaanne on vapaaehtoistyössä nähnyt minkälaista on yksinäisen vanhuksen elämä siinä vaiheessa, kun kaikki omaiset ovat kuolleet. Vangitkin pääsevät joka päivä ulkoilemaan, vanhukset eivät. Koska nykyajan nuoret kuulemma liikkuvat liian vähän, niin heidät koulutettaisiin työntelemään mummojen ja pappojen pyörätuoleja, saisivat itsekin hyvän mielen ja raitista ilmaa. Vuoroja voisi järjestellä tarpeen mukaan. Esimerkiksi yksi liikkatunti kuukaudessa per oppilas.

Tässäpä lupauksia alkajaisiksi. Lista on nyt laitettava poikki, ettei sitten tarvitse lupauksiaan heti ryhtyä perumaan.

Ehdokkaanne lähtee nyt räknäämään mistä rahat.

21 kommenttia:

 1. noin on, että vanhaksi ei helppo, minä teen ristisanatehtäväviä yhdessä vanhainkodissa maanantaisin, toiset käyvät kävelyllä.

  VastaaPoista
 2. Tämä aihe nyt tuntuu olevan esillä. Tyttären kanssa juuri puhuttiin ja hän on ehdottomasti sitä mieltä, että kansanedustajia on oikea määrä, mutta palkka pitäisi niiltä tiputtaa puoleen. Eihän niillä palkoilla ole enää mitään käsitystä oikeasta elämästä, mitä muut suomalaiset elävät. Olkoot sitten vaikka joku "eläkepaketti" palkkioksi työstä, mutta edustuspalkkaa ei tarvitsisi...

  Ja minusta varsin ihana ja kaikille tarpeellinen idea olisi tuo esim. yläasteen oppilaiden (no, miksei mm. lukioidenkin) "hyödyntäminen" vanhustenhoidossa - eihän kaikilla ole omia isovanhempia, tai he ovat kaukana. Voisi lähivanhainkodista saada vaikka varamummon tai -pappan - auttaa sitten tilanteen mukaan (ulkoilemalla, pelaamalla korttia, lukemalla kirjoja/sanomalehtiä tms.).

  Tulisi taatusti uusia ystävyyssuhteita! Kannatetaan!

  Unelma kansanedustajaksi!

  VastaaPoista
 3. Sinussa on ainesta kansanedustajaksi. Ilman muuta tämä luettuani sitoudun äänestämään sinua.

  VastaaPoista
 4. Joo minäkin laitan nimeni siihen listaan. Vielä kun korjaat ne turhat avustajat sielä eduskunnasta pois, niin kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 5. Hyvin olet tuumannut;Unelma,ehdottomasti sinne eduskuntaan yrittämään! Sinunlaista siellä tarvitaankin.Laita vaan se lista nettiin,niin minäkin pääsen sinne allekirjoittamaan...

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti, sinustahan tulisi suorastaan unelma-kansanedustaja. Koululaisten hyödyntäminen vanhustenhuollossa on tosi hyvä idea, ei pääsisi unohtumaan elämän realiteetit, äänestäisivätkin myöhemmin varmaan kaikkia budjettisupistuksia vastaan sillä saralla.
  Ja varsinkin tuo kansan parissa matkustaminen ja jutustelu, se ilman muuta pakolliseksi, mitä kansaa sellaiset edustavat jotka eivät kansan oloista enää mitään tiedä.
  Heti kuittaan kun listasi ilmestyy!

  VastaaPoista
 7. Minz,
  tuosta tulikin mieleeni, että Noin seitsemänkymppisen piti vielä luvata ettei ensitöikseen omaa palkkaansa aikoisi nostaa. :)

  aimarii,
  voi, te lukijat olette ihania.

  Amalia,
  kaikkia äänetäjiä kuullaan ja hyviä ideoita otetaan vastaan. :)

  Yaelian,
  vähän hulvattoman lupauslistan laitoin. Olisitpa nähnyt sen, jonka jouduin sensuroimaan silppuriin. :)

  Sirokko,
  kiitos vaan kannustuksesta. Tämä listahan onkin tarkoitettu veitikoille, mutta pieni järjenkipinäkin on aina mukava lisä keitoksessa, kuin rikka rokassa.

  VastaaPoista
 8. Olisiko addressit.com hyvä paikka aloittaa nimien keruu? :) Mukana.

  VastaaPoista
 9. Liisa,
  oi, Liisa, Liisa tekisipä nyt jo mieleni kokeilla. :)))))))))))))

  VastaaPoista
 10. Äiti, jos rupeaisit samantein vaikka presidentiksi!
  Tuo oli paras veto tuo, että lupaat olla hankkiutumatta raskaaksi. Ajatteles jos saisinkin vielä pikkusiskon tai veljen, ikäeroa vain 50 vuotta. No, osaisin ainakin hyvin hoitaa sitä!....nauro se Saarakin vielä 100-vuotiaana :D

  VastaaPoista
 11. Johanna,
  tuo ei vielä ehtinyt tulla mieleeni, tuo Tarjaksi siis.
  Taata jo eilen tässä juttujani katsellessaan sanoikin, että mikset samantien asetu ehdolle EU:n parlamenttiin, ryhtyisit MEPiksi.
  Hainkin jo esille Ruotsin, Englannin, Ranskan ja Espanjan kieliopit. :))

  "Se huumorin kukka, se kaanihin kukka on."

  VastaaPoista
 12. Kannatan ja laitan nimeni ahressiin.
  Yksi hyvin tärkeä asia, jonka lisäisin listaasi, kaikenlainen tarpeeton byrokratia poistettava valtionvirastoista ja kunnat seuratkoon perässä.
  Elämää ei saa enää hankaloittaa hirvittävällä pykäläviidakolla.

  VastaaPoista
 13. Hyviä ja järkeviä ideoita, ryhdy vain kansanedustajaksi ja toteuta ideat, lupaan sinua äänestää. MEPiksi ei ehkä kannata yrittää.. Kovin hiljaisiksi ja näkymättömiksi muuttuivat nykyisetkin MEPit Brysseliin päästyään. Olisikohan EU:n areena liian suuri.
  Vaikka maksatkin kaiken omasta pussista, voisin laivamatkalle päästyäni kokeilla pajatson peluuta ja lähettää voitot vaalikassaan. Viimeksi voitot sijoitettiin turmiollisesti viinipullon ostoon, nyt olisi mahdollisuus raittiimpaan kohteeseen :) .

  VastaaPoista
 14. arleena,
  kaikki hyvät ehdotukset otetaan listalle. :))

  Simpukka,
  olipa hauska kommentti. :) Kiitos.

  VastaaPoista
 15. Täältä sait juuri uuden kannattajan ja nimen listaan! Olisi jännittävää saada edustuslaitokseen ihminen, jolla on aivot :)))

  Ihana Unelma! Hauska, mutta ajattelemaan pistävä kirjoitus!

  VastaaPoista
 16. Elegia,
  hyvää huomenta ja kiitos kommentistasi.
  En tiedä kuinka paljon olet siellä nykyisessä asemapaikassasi pystynyt Suomen lehtiä seuraamaan, mutta tällaisia asiota täällä on saatu lukea. Joskus voi pienellä kepeydellä maustettu juttukin herättää lukijoita ajattelemaan. Silloin "Niskavuoren" aikoina kansan edustaminen oli suuri ja tärkeä asia, siihen suhtauduttiin suurella vakavuudella, mielessä todellakin kansan hyvinvoinnin edistäminen. Nyt jo ehdokasasettelu on usein hanurista, listoille yritetään haalia TV:stä tuttuja naamoja ääniä keräämään, usein he sitten valituksi tultuaan menevät lauman mukana. Todellisia kellokkaita puolueissa on vain kourallinen.

  Sinä Elegia, hanki siellä vieraalla maalla paljon elämyksiä ja nauti jokaisesta päivästä. Sitten sinulla on muisteltavaa vanhana kiikustuolissa sukkaa kutoessasi. :)
  Kaikkea hyvää sinulle toivoen, t.Vanha käpy.

  VastaaPoista
 17. Hehe. OIkea ote sinulla. Voisit lähettää tämän kirjoituksesi eduskuntaan edustajallesi - on se niin mainio ja tarkkanäköinen kannanotto.

  VastaaPoista
 18. Ei ole vielä ihan sataa nimeä, mutta pitkä lista kannattajia on jo ilmoittautunut. Täällä yksi lupauksesi hartaasti ja nyökkäillen lukenut. Hyvä tulee...

  VastaaPoista
 19. Lupaan kerätä sinulle lähiympäristöstä nimiä, ei kun ehdolle vaan! Järkeä ja kokemusta elämästä siellä tarvitaan, missä sorvataan lakeja hallintoalamaisten noudatettaviksi. Lupaustesi lista on järkevä ja sitä uskon sinun noudattavan edusnaisenani. Hyvä sinä. Tyrkylle vaan. Olen mukana kampanjassa.

  VastaaPoista
 20. Uuna,
  olette blogiystävät ihania. Kohta alan itsekin uskoa, että sata nimeä löytyisi, hah....haaa!

  anja,
  eilinen päivä taas laittoi pienelle blogitauolle, oli vähän vitsit vähissä. Nyt sydän jyskyttää taas siihen "normaaliin" epätahtiin. Perjantaina tutkitaan lisää.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.