lauantai 14. elokuuta 2010

Kristina Regina, unohtumaton.

Eilen luin Helsingin Sanomista, että Kristiina Regina pääsee takaisin entiseen kotisatamaansa eläkepäiviä viettämään. Viisikymppinen entinen höyrylaiva nolla Bore (ilman järjestysnumeroa) purjehtii vielä kuukauden päivät ja sitten se on siinä. On hieno asia, että Kristina Reginaa ei viedä romutettavaksi. Laitan muutaman kuvan meidän Välimeren risteilyltämme. Kuvia on monta sataa, oli vaikeuksia valita.

Kristina Regina on tässä ankkurissa Patmoksen satamassa.

Nyt ollaan ankkurissa Santoriinilla, rantaan siirryttiin paikallisten moottoriveneillä. Tämän kuvan otin mukaan siitä syystä, että tästä näkee kokoeron suuriin loistoristeilijöihin. Hauska tapaus sattui kahdelle mukana olevalle rouvalle. He kohtasivat muutamia ameriikkalaisia turisteja satamassa. Kun keskustelussa selvisi, että suomalaiset olivat matkalla tuolla pienellä laivalla, niin rouvat jenkeistä päivittelivät, että teillä on varmaankin kallis risteily, kun aluksena on oikein tuollainen jahti. Eipä ollut Kristiinan hinnat kovinkaan tähtitieteelliset siihen mukavuuteen nähden, mitä risteily asiakkailleen tarjosi.

Tuonne ylöskö sitten olisi kiivettävä? Rohkeat nuoret ratsastivat aasilla, mutta me valitsimme konevoimat.

Kaupungista oli huikeat näkymät merelle. Uiva hotellimmekin siellä odotteli matkalaisia.


Alas rantaan päätimme kävellä tuota porrastettua serpentiinitietä. Aasit kulkivat omia aikojaan ilman taluttajaa hakemaan uusia kyytiläisiä. Minua vähän hirvitti, kun mitään liikennesääntöjä ei ollut, kukin puikkelehti miten taitoi. Aasit olivat kuitenkin kilttejä, eivät tosin tietä antaneet. :)

Uimaankin oli mukava mennä, kun tilaa hiekkarannalla oli. Tämä kuva on otettu huhtikuun puolivälissä , paikalliset kulkivat vielä toppatakeissa ja uimavahtien tornit olivat tyhjinä. Vesi oli niin kirkasta ja puhdasta, matalaa rantaa oli hieman vaikea kahlata, kun kivet olivat pyöreitä. :)

Kävimme myös Turkissa ihmettelmässä muinaisen Efesoksen raunioita.

Korintin kanava oli kiinnostava paikka. Tunti siinä vierähti, kun Kristina Regina kanavan läpi ui. Kertoivat reunojen olevan lähellä, paikoin vain puolitoista metriä jäi rannan ja laivan kylkien väliin. Paikallinen luotsi oli mukana, hyvin selvittiin.

Kanavan historia on vaiheikas ja jännittävä, siitä saisi jo oman postauksen. Se suuri komea risteilylaiva ei päässyt mukaamme kanavaan, jotain jäi heiltä kokematta. Eipä taida mahtua Kristiina Cruisesin uusi aluskaan Korintin kanavasta purjehtimaan.

Risteilymme alkoi Kreetalta ja päättyi Dubrovnikiin. Tämä kuva vanhasta kaupungista on otettu bussiretkellä korkealla vuorella. Ilma oli hieman auterinen, mutta kaupungin kauneus oli suorastaan lumoavaa. Dubrovnikia pidän yhtenä kauneimmista paikoista, joihin minulla on ollut mahdollisuus tutustua.


Nyt olisi suuri innostus päästä tutustumaan Kristina Cruisesin uuteen alukseen, joka aloittaa risteilyt elokuun lopulla. Haikeana muistelen mukavia retkiämme. Monta kaunista paikkaa jäi vielä Välimereltäkin esittelemättä, kuten Korfulla Itävallan Sissin kesälinna.

Viimeksi vielä kuva Kristina Reginan ahterista. Kiitollisena muistelen varustamon järjestämiä mukavia retkiä ja aluksen henkilökunta oli parasta A-luokkaa, saivat matkustajat viihtymään.

Ehkä joskus toisena päivänä innostun merkitsemään muistiin risteilymme viidelle Kanarian saarelle, siellä kohtasimme valtavan heinäsirkkapilvenkin, jonka tuuli oli tuonut Afrikasta.

Posted by Picasa

19 kommenttia:

 1. Olet ottanut hienoja, paljon kertovia kuvia matkaltasi. Olen samaa mieltä kanssasi laivan henkilökunnasta ja varustamosta. Nythän varustamolla on uusi laiva.

  VastaaPoista
 2. Mukavia matkakuvauksia sinulla, nuo edellisetkin. Pitäisikin digitoida tärkeimmät vanhat kuvat ennen kuin värit lopullisesti häviävät, häviävät muuten pian muistot niiden mukana.
  Minä olen valitettavasti niin meritautinen, että vältän pidempiä laivamatkoja parhaani mukaan.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa oli matkustaa kanssasi. En olekaan koskaan aikaisemmin ollut tuollaisella risteilyllä. Laivan pienuus on joskus todellakin etu!

  VastaaPoista
 4. Famu falsetissa,
  uudelle laivlle olisi mukava päästä. :)

  Sirokko,
  minua ei merisairaus vaivannut, mutta vielä kotonakin tuntui lattia keinuvan.

  Risteilyllä tuo helppous on ikäihmisille tärkeää, on kivaa, kun hotelli kulkee mukana. Useamminkin olisi mukava lähteä, mutta rahavarat ovat rajalliset.

  VastaaPoista
 5. SusuPetal,
  ehkä lähdemme uudelleen varustamon uudella paatilla. :)

  Mekin ihailimme niitä suuria loistoristeilijöitä, mutta huomasimme, että niissäkin oli omat puutteensa. Satamaan, kun tulivat, niin kaameat jonot oli joka paikkaan. Eksyisin minä sellaisen jättiläisen uumeniin.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on ollut hieno matka! Minä en ole koskaan matkustanut pitempiä matkoja laivalla, olisi jännä kokemus. MInustakin on hienoa että paatille keksittiin uutta ja hyvää käyttöä.

  VastaaPoista
 7. Hui mikä kuvasarja. Noilla risteilyillä on varmasdti nauttinut näkemästään.

  VastaaPoista
 8. Tuure,
  vielä sinä ehdit. Tuollaiselle tiedonhaluiselle nuorukaiselle suomalaisten järjestämä risteilymatka olisi onnenomiaan. Saimme kokea elämyksiä ja paljon tietoa kohdemaan historiasta ja tutustumispaikoista.

  Zilga,
  näin on, unohtumattomia kokemuksia. Heittäydyin täysillä mukaan jokaisena päivänä.

  VastaaPoista
 9. Onpa teillä ollut monipuolinen ja hieno matka. Upeat näkymät kaupungilta. Korintin kanavan laidalla olen itsekin seissyt. Minullakin olisi vielä monta paikkaa siellä katsottavana.
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 10. Mukava risteillä kertomuksesi mukana. Emme ole olleet risteilymatkoilla. Santorini ja Korfu kuin koko manner Kreikka on käymättä. Kyrkät mutta kauniit rannat.
  Risteilyllä on niin huoletonta, kun muut ovat huolehtineet kaikesta. Se on oikeaa lomaa se.
  Pitäisi tehdä vanhoille kuville skannaus digiaikaan.

  VastaaPoista
 11. Tama,
  matka oli tosiaan monipuolinen, tähän sain vain pikkuisen pintaa hipaistua.
  Kuvat ovat meidän molempien ottamia, enää emme muistaneet kuka milloinkin oli kameraa käyttänyt.

  arleena,
  risteilyloma on todellakin huoleton, uudelleen tekee mieli lähteä.
  Taata on nyt skannaillut osan medän matkakuvistamme.

  VastaaPoista
 12. Ihania matkakuvia, kiitos kun sain olla katselijana! Tuon tyylinen risteily on vielä kokematta mutta alkaa jo vähän houkuttaa kun kuviasi katselin. Tähän saakka olen tykännyt olla omatoimimatkailija mutta eipä tuokaan paha tapa ole nähdä maailmaa.

  VastaaPoista
 13. savisuti,
  nuorena sitä voi nakata repun pykälään, sulkea ovansa ja lähteä baanalle. Nyt reppuun joutuu heittämään nitrot ja muut sydänlääkkeet, on pakko unohtaa seikkailumatkat. Risteilyllä saa nauttia lomasta ilman huolta aikatauluista ja ruokapaikoista. Jos terveyttä riittää, niin risteilylle vielä haluaisin lähteä. :)

  VastaaPoista
 14. tanssiva harmaa pantteri,
  kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 15. Todella hienoja kuvia Kristina Reginan risteilyltä ja hieno juttu jos ne saa sen museo
  ja toimivaksi hotellilaivaksi Turun Aurajokeen
  Suomen Joutsenen ja Sigynin väliin, tosin kuten
  aina niin lähitalojen asukkaat ovat pistäneet
  hanttiin jotta näköala menisi pilalle. Toivotaan että järki voittaa tässäkin asiassa,
  tuli työskenneltyä Borella/Borealla 70 luvulla
  kun se kulki Turusta-Tukholmaan ja Pietarsaari-
  Skellefteå reitillä, se oli leppoinen laiva.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi,
  olipa kivaa, kun löysit vielä tänne.
  Mekin matkasimme aluksella myös yhtenä kesänä Pietarsaaresta Skellefteåhon. Oli mukava matka.
  Risteilymme olivat aivan ihania. Yritämme vielä päästä mukaan jonain onnellisena päivänä Kristina Cruisesin uudelle laivallekin.

  VastaaPoista
 17. Hei vaan, kirjoittelin viime syyskuussa koskien
  Kristina Regina laivaa joka on taas kastettu
  Boreksi ja saatu vihdoin viimei sinne tois puol
  jokea minne se olisi alunperin pitänyt viedä.

  Eli Bore on maalatu alkuperäisiin väreihin ja on yhä hyväkuntoinen laiva, tuli käytyä katso-
  massa sitä sisältä ja ulkoa 6.6.2011 hotelli eli retkeilymajapuoli toimi jo mutta kahvila ja
  ravintolatoimintaa ei ollut vielä toiminnassa.
  Suosittelen retkikohteeksi,ex Borea seilori.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi,
  kiitos tästä. Linkitän tämän kommenttisi vielä uudelleen tuonne tuoreemmalle sivulleni.
  Ehdottomasti käymme Borea katsomassa Turussa käydessämme.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.