maanantai 2. elokuuta 2010

Kirjojen tehtaanmyymälä

Taatalla oli taas asiaa Porvooseen, lähdin mukaan, koska Porvoo on kesällä ainutlaatuinen kaupunki. Ensin kävimme yhdessä lounaalla ja sen jälkeen taata jatkoi matkaansa ja minä poikkesin tänne.

En millään voinut vastustaa tätä ihanan värikästä tilkkukirjaa, kun hintakin oli sopiva. Ennestään minulla on jo kaksi Fassettin kirjaa, rakastan hänen värimaailmaansa. Olen kerran nähnyt Helsingissä näyttelyssä Fassettin töitä, siitä asti olen ollut näiden kirjojen fani.

Tässä alla on pieni lähikuva kirjan sivuilta.

Tämäkin aukeama on herkullinen.

Tästä selviää suunnittelijoiden nimet. Paremmin voi lukea, jos klikkaa kuvaa suuremmaksi. Tämän kirjan värikkäät kuvat saattavat taas inspiroida raahaamaan tilkkulaatikot esille, jospa saisi vielä jotain valmiiksikin, kun kukkapenkit eivät syksyn tullen tarvitse kopsuttelijaa.


Ostin kaksi muutakin kirjaa. Tuo neulansilmä ei mitenkään liity tilkkutöihin, vaan ostin sen taatalle. Hän tykkää lukea joskus vakoilujännäreitä. Toivottavasti tämä on hyvä.

Itselleni ostin tuon romanttiselta kuulostavan, " Yli kaipauksen meren". Siinä viihdytän itseäni mukavasti muutaman helteisen päivän siestahetken.

Kirjaostokseni maksoivat yhteensä seitsemän €uroa ja viisi centtiä.

"Jatkuu huomenna", niinkuin Kalle Kustaa Korkin seikkailut radiossa ennen muinoin. Näytän silloin missä muualla me Porvoossa kävimme.
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Olipa edullista!

  Fassettin värimaailma on taianomainen.

  Eipä ole tullut poikettua tuossa kirjakaupassa.

  VastaaPoista
 2. Porvoo on upea kaupunki, siellä tosin tulee käytyä vähän liian harvakseen.
  Hyviä ostoksia teit:)

  VastaaPoista
 3. SusuPetal,
  edullista oli. Ei voi sanoa, että "ihanan kallista". Myymälässä oli yksi pöytä täynnä näitä edullisia kirjoja. Loput olivatkin sitten normaalia hintatasoa, luulisin.

  Tuure,
  luulisin, että sinua kiinnostaisi tuo kirjojen tehtaanmyymälä. Olen itsekin tyytyväinen hankintoihini. Huomenna kerron lisää Porvoosta.

  VastaaPoista
 4. Porvoo on tosiaan ihana kaupunki.

  VastaaPoista
 5. Enpä ole kirjojen tehtaanmyymälästä tiennyt vaikka Porvoossa olen käynytkin. Mutta sen Kyrön kirjan ostin, luin ja pidin, ja lahjoitin eteenpäin. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Minäkään en ole tuosta tehtaanmyymälästä tiennyt,vaikka Porvoossa usein olenkin ollut;tänäkin kesänä 3 kertaa.Mutta kiitos vinkistä,ensi kesänä sitten...

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan kuullutkaan tuosta myymlästä:( Ei voi kun kadehtia tuon Fassettin töitä. Tuntuu, että Suomesta ei ikinä saa noi upeita kankaita. Kateellisena ajattelen, että hänen on helppo tehdä hienoja juttuja, kun varmaan saa kankaat sponsorina. No kateellisen panettelua :)

  VastaaPoista
 8. Olen tässä tehnyt lähtöä Porvooseen tänä kesänä parikin kertaa, aina on tullut este. On sinne mentävä, sinäkin teit noin hauskoja löytöjä tehtaanmyymälästä.

  VastaaPoista
 9. Villiviini,
  Porvoossa on mukava käydä, ainakin kesällä.

  Sirokko,
  kirjojen tehtaanmyymälä on WSOY:n talossa Mannerheiminkadulla, ihan keskellä kaupunkia.
  mukavaa, jos tykkäsit Kyrön tekstistä. Minua se riemastutti.

  Yaelian,
  ensi kesänä, kun tulet niin kerro Porvooseen menostasi. Hankkiudun silloin sinne minäkin, käydään vaikka teellä vanhassa kaupungissa kirjaostosten jälkeen. :)))))))

  Amalia,
  Suomessa ei enää olekaan kangaskauppoja, vain joku Eurokangas.
  Tilkkutöihin erikoistuneita myymälöitä on joitakin, netistä löytyy. Erikoisliikkeiden kankaat ovat vaan niin kalliita, että siinä hämärtyy tilkkutöiden alkuperäinen tarkoitus, kierrätys eli tuunaus nykykielellä.
  Tarvitessani jotain erityistä väriä, olen etsinyt kirpputoreilta puuvillaisia paitoja tai puseroita, niistä saa hyvää materiaalia tilkkutöihin.

  VastaaPoista
 10. Onneksi en ole löytänyt tuota tehtaanmyymälää, taitaisin vieläkin kuljeskella siellä ja kerätä kirjoja syliini. Nyt kun kerroit, missä se on, saatan joutua vierailemaan Porvoossa (yhdessä lempikaupungeistani), kun tulen Suomeen seuraavan kerran.

  VastaaPoista
 11. Famu falsetissa,
  Porvoossa kannattaa aina vierailla. Suklaatehdasta en ole vielä edes uskaltanut mainita. :)

  Tuija,
  nyt on jo ilmoittautunut niin monta Porvoon ystävää, että meidän blogistanilaisten kannattaakin järjestää ensi kesänä yhteistapaaminen vaikkapa raatihuoneen torilla. ;)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.