lauantai 3. heinäkuuta 2010

Pihakatsaus

Viime keväänä istutetut äitienpäiväruusut ovat Johannan perheeltä.

Tämän valkoisen iiriksen sipulin olen saanut Tiinalta.

Pionit kukkivat viime kesänä ensimmäistä kertaa.

Taas ne loistavat runsaina ja upeina. Alhaalla keskellä on härkäpavun kukka. Minulla ei keväällä ollut mitään taimia laittaa kuistin takaseinustalle, mistä myyrät olivat syöneet kärhöt. Laitoin maahan pussillisen härkäpavun siemeniä, nyt ne kukkivat . Saan vielä syksyllä satoakin, kaunis kasvi. Klikkaa kuvaa.

Punaisen varjoliljan kukat kääntyvät jo ylöspäin, on aika aloittaa siementen kypsyttely. :)

Pihallamme kasvaa nyt yksi valkoinenkin varjolilja. Onnistuin ostamaan sen Turusta Viherlassilan myymälästä. Toivon, että se viihtyy hyvin ja kasvattaa myös siemeniä. Sieltä hankin myös kaksi valkoista pallokevätesikkoa ja kaksi erilaista akileijaa.

Poikkesimme menomatkalla Kauppilan puutarhamyymälässä. Siellä meinasi pihapuutarhan rakentaja aivan seota. Kukkatarjonta siellä on uskomattoman laaja, yksinpä kuunliljojakin on kymmeniä lajikkeita, yksi oli suorastaan pakko ostaa.

Tämä kollaasi on kerätty Kauppilassa kuvatuista otoksista. Ruusutarha oli ihana ja tuoksu huumaavan hurmaava. Koskaan aikaisemmin en ole käynyt näin huikeassa puutarhamyymälässä.

Kauppilasta meille muutti pikkuinen kisupatsas pelottelemaan rastaita pois mansikoista ja pensasmustikoista.


Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Puutarhamyymälät ovat kauheita paikkoja pienelle tontinomistajalle. Vaikka kuinka aikoo vain vähän katsella, niin poislähtiessä mukana on puuta ja pensasta kotiin viemisenä.
  Sinun kukkaloistosi on niin monipuolinen ja kaunis ja niinhän sen pitää keskikesällä ollakin.
  Meillä on enemmänkin hyötypuutarha, mutta kyllä sieltä kukkasiakin löytyy sieltä täältä ;))

  VastaaPoista
 2. Hyötypuutarha olisi mukava, mutta tänne ei paljoa mahdu, vähän yrttejä vaan ja muutama mansikka. Tuskin enää pystyisin hoitamaankaan isoa aluetta, kun polvet kangistuvat ja selkäkin välillä reistailee.
  Onnellista kasvua vaan sinun puutarhallesi. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta Turun matkakuvauksesta. Oli ilo katsella kuvia. Aikanaan herkuteltiin Pinellassa ystävien kanssa hyvän ruoan parissa. Pihasi on tosi kaunis katsella.

  VastaaPoista
 4. tiuku,
  kiitos, kun jaksoit katsella Turun kuvia. Olin niin tyytyväinen matkaani, että halusin kaikesta jotain muistiin laittaa.
  Nyt on taas pihan vuoro, ihanaa siellä onkin päivää paistatella ja nuuhkia kukkien tuoksua.

  VastaaPoista
 5. Mukava oli seurailla Turun matkaasi. Ja mukava on katsella puutarhasi kukkaloistoakin. Olisipa meilläkin tuollaisia puutarhakauppoja. Kisu on aivan ihana siellä kiven päällä vahtimassa.

  VastaaPoista
 6. Sirokko,
  puutarhakaupat ovat ihania näin kesällä. Talvella sitten on mukava kierrellä kirppareillakin.
  Tuo kisuidea tuntuu toimivan, sain sen ystävältäni, itselle ei ollut tullut mieleen. Rastaita ei ole nyt näkynyt, mansikat saavat kypsyä rauhassa.

  VastaaPoista
 7. Nyt ehdin minäkin lukaista postauksesi Turusta. Olivat niin mielenkiintoisia, että voisinpa tehdä sinne pienen kesäretken : )
  Kauppilassakaan en ole koskaan käynyt... näyttää hyvältä matkakohteelta ; )
  Ruusut ja pionit ovat niin ihania kukkia. Meillä kasvaa punertavaa varjoliljaa ja tuon valkoisen hankkimista olen harkinnut pitkään. Sopiva paikka sille on vielä vähän auki...
  Mukavaa sunnuntaita !

  VastaaPoista
 8. sariw,
  Turkuun kannattaa aina mennä. :)
  Kauppila on mielestäni hyvä puutarhakauppa. Viherlassila on pienempi, mutta siellä näytti olevan hyväkuntoisia taimia. Valikoimat ovat hyvät molemmissa. Viherlassilassa oli niitä valkoisia varjoliljoja, muutamia oli jäljellä.

  VastaaPoista
 9. Arvasinkin, että jotain Kauppilan puutarhasta mukaan tarttuu :-)
  Hieno kisuhan sieltä kiipesi autoon ja kukkia tietysti. Puutarhasi on kyllä sellainen paratiisi.
  Muistan tuon vaiheen itselläni edellisessä talossamme. Joka kevät piti saada aina jotain uutta. Nyt olen vähän rauhoittunut ja nautin jokaisesta uudesta luonnonkasvista, mikä on tontillemme löytänyt. Juuri löysin oravanmarjoja ja ketunleipiä.

  VastaaPoista
 10. Uuna,
  Kauppilan puutarhalla on sellainen vaikutus, että tarkempi harkinta unohtuu. Ruusujen ihana tuoksuko huumaa hummaamaan lomakassan kevyeksi.
  Kohta rauhoittuu meilläkin, kun tulee aitapuaskat vastaan, ei mahdu enää paljoakaan mitään. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.