torstai 22. heinäkuuta 2010

Maatilamatkailua.

Heinäkuun alussa tutustuimme ensimmäistä kertaa maatilamatkailuun. Kokemus oli niin mukava, että tätä majoitustapaa käytämme varmaan toistekin. Varsinkin kesällä verraton vaihtoehto hotellimajoitukselle, miksi ihmeessä ei tätä olla ennen keksitty.

Tilan pihapiiri koostui monista erilaisista rakennuksista, vierasmökkejä oli erinäköisiä ja -kokoisia. Vähän pitemmällä tilasta laidunsivat peurat, lampaat, porot ja alamaan upeasarviset naudat.

Tilalla oli paljon eläimiä, taata sai peurat tulemaan lähemmäksi apilatuppoa heiluttamalla.

Aasi ja pikkuinen poni aterioivat siinä sulassa sovussa. Ponin otsatukka on aivan mahtava ja noista silmäripsistä voisi olla hieman kadekin. Kannattaa klikata kuvaa.

Pikkukilit ja poronvasa siellä sopivat hyvin samaan karsinaan. Voikukanlehdillä ja apilalla nekin tulivat kuvattaviksi.

Suloisia pupujusseja oli hauska katsella. Oksa vesiheinää maistuu helteellä. Ihastuin tämän pienemmän hiustupsuun, aikas suloinen.

Tämä iso heppa siinä odotteli ratsastajaa, taisi siinä pikkuisen torkkua lepohetkeä viettäessään.

Ankkalammikossa oli mukavaa polskutella, sorsien. Leväkukinto ei houkutellut matkalaisia uimaan. :)

Tällä tilalla voi siis ratsastaa, on myös ratsastuksen opetusta. Vierailulle voi tulla vain päiväksikin, vaikkapa katselemaan kotieläimiä. Lapsiperheitä alueella näkyikin liikkuvan.

Tulimme taloon illansuussa, emäntä tarjosi iltapalaksi kasvisosekeittoa ja tuoreita sämpylöitä. Maistuivat oikein hyvältä.

Saimme majapaikaksemme pihapiiristä yhden vierashuoneen, jossa oli suihku, tv, jääkaappi ja mukavat vuoteet. Koska päivä oli ollut vaiheikas ja mieluisa, niin unta ei tarvinnut kauan odotella.

Aamulla taata heräsi kukonlauluun, mutta harmikseni en sitä laulua kuullut, nukuin liian sikeästi. Luulen, että sillä kukolla oli äänenmurroskin, kun siinä kiekumisessa oli hieman toivomisen varaa.

Koska majoitukseen kuului myös aamiainen, niin emäntä kehoitti meitä tulemaan vähän myöhemmin ruokailemaan, että nuoret rippikoululeiriläiset ehtivät ensin alta pois. Kävimme aamulla ensin tutkimassa maatilan ihmeitä ja menimme vasta senjälkeen aamiaiselle.

Nyt oli runsaasti tilaa ja ruokaa oli riittävästi. Aamupuuroksi ei tarjottukaan tavanomaista kaurapuuroa, vaan emäntä oli hauduttanut suuren kattilallisen ihanaa ohraryynipuuroa. Niin hyvää puuroa en muista syöneeni moneen vuoteen. Masut pullollaan jatkoimme taas matkaa ja suunnittelimme jo seuraavaa maatilavierailua.

Tällainen maatilavierailu olisi meidän heppoja rakastavalle Kesäheinällemme varmaankin mieluisa tapaus.
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Me olimme Skotlannissa yhdellä lammastilalla yhden yön, se oli Skyen saarella, tuuli ulvoi, meren suuret aallot löivät rantaan ja siellä sitten maisemassa lampaat kulkivat :)

  VastaaPoista
 2. Tuure,
  oli varmasti mielenkiintoinen kokemus.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa kivalta kokemukselta! Ja hurjan suloisia eläimiä:-)

  VastaaPoista
 4. Tuo on varmaan mukava vaihtoehto jos omalla autolla liikkuu, hotellit ei niin houkuttelevia olekaan, paitsi kaupunkimajoitukseen tietenkin käteviä. Kelpaisi kierrellä Suomenmaata maatilalta toiselle..

  VastaaPoista
 5. Yaelian,
  kokemus oli kiva ja eläimiä oli mukava katsella ja kuvata.

  Sirokko,
  ei olisi yhtään hassumpi ajatus Suomen kiertämisestä. Unohdin tuolla mainita, että tällä tilalla voisi viettää joulunkin.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä te olette olleet liikkuvaisia tänä kesänä. Miten olette jaksaneetkin, vaikka on ollut niin kuuma? No uimalla, selvisi edellisestä postauksesta.
  Hienosti olet muistanut kukin kaikkia naisia :-)

  VastaaPoista
 7. Uuna,
  kun huomasin, että naistenviikko alkaa, niin postasin jutun äitini nimipäiviltä viisikymmenluvulta.
  Nyt sain mukavan tekosyyn laittaa taas kukkiani blogiin, kun jokaiselle päivälle on tuttu sankarikin olemassa.
  Täällä kotona olen käynyt joka päivä uimassa, vesi on niin lämmintä tässä pienessä järvessä. Päijänteellä oli kylmempää.

  VastaaPoista
 8. Mukavalta kuulosti teidän yöpaikka. Ja hauskatukkaista väkeä siellä elelee :).Ja aina on ihanaa, kun saa herkutella jonkun muun valmistamaa hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
 9. tarutikki,
  mukavia eläimiä todellakin ja emäntä oli laittanut hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
 10. Kuulosti mukavan rentouttavalta maatilamatkailu yöpymisineen ja ruokailuineen.

  VastaaPoista
 11. arleena,
  tämä tila on siellä teillä päin, Alastarolla.
  Ajelkaa joskus katsomaan, kiva paikka.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.