lauantai 3. heinäkuuta 2010

Janojuomat Puutorin vessassa

Olenkin nyt laittanut oikein jatkuvalla tykityksellä näitä Turun juttuja. Oli niin mukava reissu, että haluan kirjata asiat muistiin myöhempää hurmostelua varten. On nimittäin niin, että tässä päässä eivät uudemmat asiat kauaa pysy ja nämä päivät haluan muistaa vielä talvellakin.

Nyt on tämäkin aukko sivistyksessä täytetty. Puutorin vessassa on käyty ja "spraitti" oli kylmää. Kahviakin olisi tarjoiltu, mutta niin helteisenä päivänä se ei innostanut. Taata olisi ehkä pienet oluset janoonsa nauttinut, vaan ei voinut kun muisti: "Jos ajat, et ota."

Tämän kuvan ottamiseen olen saanut luvan.

Kyselin siinä sitten turkulaiseen tyyliin, et ei mittä uut "Uutissi Turust" ol myynniis. Uusin kirjanen oli jo loppunut, mutta vanhoja oli muutama jäljellä. Mää sit sanosin et, ei haittaa mittää, ko mää ole ittekki tämmöst vanhempaa turkulaist painost. Mää sain sit niimpal alennus, et ostinki kaks saman tiän. Vanhat jutut ja vanha viini ne vaan paranevat vanhetessaan. Niinkuin vanhat naisetkin, lainaanpa tähän yhden jutun Uutissi Turust kirjasta no 12.

"Saaristomerere rehevöitymine o menny iha mahrottomaks ja vaikutukse ova tarttuvi. Ekonimi Kaarlssoniki sanos et sen huama jo heijä frouvastaki mikä on käyny kesäsi mökil Saaristomeres uimas kuuskytluvut alkae ja o jo kovi rehevöityny." (Markku Heikkilä)

Näiden kirjojen hinta on ollut 7,50 € ja tamperelaisille 8 €.

Täält voi sit viäl lukkee jottan faktaaki Puutorin vessast.Taataa kiinnosti tämän kirjakaupan tarjonta. Kauppa on siinä ihan Vessan naapurissa.


Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Oikea kulttuurimatka siis! Ehdittekö käydä koulun pihalla eli vanhan flikkiksen ravintolassa Kauppahallin vieressä?

  Paljon te olette kyllä reissullanne ehtineet ja niin hyviä kuvia!

  Tuossa kirjakaupassa olen käynyt monta, monta kertaa.

  VastaaPoista
 2. Voi tätä maanmenoa ja Unelman juttuja. Turkuse si puhuta noi. Tuliko oikein :)
  Olet oikeassa, että kaikki pitäisi laittaa heti muistiin, kun selkäsä uskaltaa kääntää, ei muista enää sanomaansa. Toisaalta hyväkin.

  VastaaPoista
 3. SusuPetal,
  oli tosiaan kulttuuria, hyvää ruokaa, ystäviä ja kukkia, paljon kukkia.

  Zilga,
  nyt olenkin oikein nääntämällä pakertanut näitä juttuja talvi-iltojeni iloksi.

  VastaaPoista
 4. Sinä ehdit tuonne vessaan sisälle, minä olen pyörinyt vain ulkopuolella. Pitää korjat tämäkin puute.

  VastaaPoista
 5. Nyt tulee postauksia ja kulttuuria niin ettei meinaa perässä pysyä. Hienoja postauksia kaikki, olen vain itse ollut luuhaamassa milloin missäkin.
  Taata on löytänyt lempikauppani. Kun kävin opiskelemassa Turussa päivittäin, joka viikko poikkesin tuolla ja aina löytyi joitain aarteita.

  Kiitos kuvista, on kiva päästä itsekin joskus kuvaan. Yleensä olen kameran takana, terveiset Taatalle ja kiitos valppaudesta :-)

  VastaaPoista
 6. arleena,
  sisälle kurkkasimme, mutta limpsat joimme pihalla.

  Uuna,
  kun aika on rajallista, niin on pistettävä vauhti töppöseen. Ihmettelen itsekin, kuinka paljon ehdimmekään niin lyhyessä ajassa.

  Kiitos itsellesi myös kuvista. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.