tiistai 22. kesäkuuta 2010

Uusi auto

Taatalla on nyt ollut autonvaihtoviikko. Tiedättehän, kun mieheen iskee autokuume, se on jotain aivan erityistä. Siinä polkaistaan vanha uskollinen palvelija käyntiin ja kierretään kaikki lähitienoon autokaupat, käydään "potkimassa renkaita". Tutkitaan vähintäin kahden sanomalehden automainokset, soitetaan kaverille ja tutkitaan Huutonetin autotarjonta. Tähän projektiin kuluu vähintäin viikko.

Vertauksen vuoksi kerron miten mamman logiikalla ostettiin auto. Tyttären perheeseen syntyi kaksoset, silloin mekin päätimme hankkia tilavamman auton. Naisen logiikka toimii näin. Tarkistetaan jo kotona tilin saldo. Luodaan katselmus lähimmän autotalon tarjontaan ja kävellään sopivan kohteen vierreen ja sanotaan, että haluaisin meidän ostavan tämän auton. Jaa, miksi juuri sen auton? Auto oli sopivan hintainen, mukavan värinen ja sen peräosa oli tarpeeksi tilava. Ei siinä mitään nykypäivän härpäkkeitä ollut, kuten ilmastointia tai ohjauksen tehostinta. Hyvin se kuitenkin meidät vei A-pisteestä pisteeseen B, jos vaan menovettä muistettiin lisätä.

Seuraavaan autokauppaan sain vielä osallistua. Sain tingattua uuteen autoomme kaikkien muiden lisukkeiden lisäksi vielä vetokoukun. Kerroin autokauppiaalle, että tähän meidän vanhaan autoomme liittyy niin paljon tunnearvoja, ettei siitä voi halvalla luopua. Ne tunnearvot sitten laskettiin vetokoukun hintaiseksi. Autoon liittyi niin paljon ihania muistoja, kun saimme tarvittaessa kuskata vauvoja. Automme sitten jäätyä suuren autotalon pihalle olin melkein itku silmässä, kuviakin halusin muistoksi.

Tämän uusimman autokaupan taata on hoitanut miehen logiikalla ihan itse. :)

Auto haettiin Porvoosta. Tässä ranta-aitat kuvattuna vanhalta sillalta.

Kaunis pihanäkymä Porvoosta.

Illalla kävimme vielä metsälenkilläkin, kuvasatoa tien poskesta. Klikkaa kuvaa.Lapsena ajattelin, että kaunein keltanen väri on ketohanhikilla, Argentina anserina. Kuvassa on tuttuja kukkia, hiirenvirnaa, niittynätkelmää, kortetta, niittyleinikkiä, lupiinia, kurjenpolvea eli juhannuskukkaa ja ahomansikkaa.


Posted by Picasa

17 kommenttia:

 1. Onnea uuden auton omistajille. Kaunis se on. Ja punainen!

  VastaaPoista
 2. Päivi,
  kiitos. Eikös sitä niin sanota, ettei värillä väliä, kunhan se on punainen.

  VastaaPoista
 3. Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan ollut osallisena autokaupoissa. Mies hoitaa, minulle riittää, että on auto jolla ajetaan määränpäähän milloin minnekkin.

  Ihania kuvia Porvoosta. Siellä on tod kaunista.

  VastaaPoista
 4. Onnea uusille autonomistajille!
  Kaunis auto, ja punainenkin vielä!
  Mutta teille Hyvää Juhannuksen aikaa ja kesää!

  VastaaPoista
 5. Hienon auton Taata osti! Taata mietti ja mietti, ja sitten hän teki puhtaan järkiratkaisun. Ei mitään naisten hömpötyksiä.
  Järki voitti!:))
  t. Iso ja partanen.

  VastaaPoista
 6. arleena,
  autokaupat ovat minun osaltani myös tehty. Taata tietää paremmin nuo asiat. :)

  Harakka,
  hyvää juhannusta myös sinulle ja perheellesi.

  Iso ja partainen,
  näin on. En enää halua sekaantua auton ostoon. Hauska sitä projektia on sivusta seurata. :))))

  VastaaPoista
 7. Onnea uuden nätin ja punaisen auton omistajille ♥ Kelpaa sillä lähteä juhannusajelulle!
  Terveisiä risulinnuille; hyvinvoivilta näyttävät vieläkin :D
  t. Marja

  VastaaPoista
 8. Risusydän,
  kiitos. Hyvin risulinnut voivat, herättävät ihailevaa huomiota.

  VastaaPoista
 9. Onnea onnellisille uuden auton omistajille!
  Kollaasi tienposkesta on kiva.

  VastaaPoista
 10. Tunnen mielestäni miehen logiikan, kun autosta on kyse. Olen ollut pian neljäkymmentä vuotta naimisissa auto-alan ihmisen kanssa.
  Komean auton kyytiin saat istua :)

  VastaaPoista
 11. Onnea uudelle autolle! :-)
  Meillä auto ostetaan sen mukaan mitä jää rahaa hevosten ja moottoripyörien jälkeen - toisin sanoen 500 eurolla sai farmarivolvon :-)
  T. Poikas

  VastaaPoista
 12. Maija,
  kiitos. Nyt on kiire kuvata tienvieristoja, kun niittomiehet ovat jo liikenteessä. Paljon kaunista kuvattavaa vileä löytyy.

  Zilga,
  voin kuvitella, että tietosi onkin oikein primusmagister-luokkaa.
  Olen taatan valintaan ihan tyytyväinen.

  Poika,
  kiitos vaan, onnea tuolla liikenteessä tarvitaankin ja varsinkin malttia. Hevoset ovat tietenkin yhden auton "väärttejä". :)))

  VastaaPoista
 13. frum frum eiku menoks!
  Meillekin tuli eilen uusi auto. Mies ajoi sen Rabatista Casaan mutta ei halunnut viela tanaan lahtea aamun ruhkaan stressaantumaan vaan meni kaverin kyydilla...Viikonloppuna olisi tarkoitus kayda ruokaostoksilla oikein autolla! Ja itse. Egyptissahan meilla oli kuski - nyt olemme vapaita kurvailemaan silloin kun huvittaa. Eika bensaa mene kuin 3l/100km!
  Terveiset virallisesti Casan kesasta!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 14. BLOGitse,
  onnea vaan teidänkin uudelle autollenne.
  Kiitos vaan Casan terveisistä. Me täällä valmistaudumme juhannuksen viettoon. Blogeisskin on melko hiljaista.

  VastaaPoista
 15. Meillä kävi tänään myös kylässä ja näytillä muutama automainos. Saa nähdä, selvitäänkö juhannuksen yli vanhalla autolla :)

  VastaaPoista
 16. mm,
  hyvää juhannusta vaan teille, olipa autonne sitten uusi tai vanha. :)

  VastaaPoista
 17. Hih, luin blogiasi takaperin ja kommentoin autonväriä juhannusblogiisi. Vaan haitanneeko, pääasia on kaunis ja uusi kulkuväline. Ihanasti kirjoitit hankintaprosessista! Näinhän se käy.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.