keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tikan pesällä

Metsälenkin varrella kasvava suuri haapa on tänä keväänä valikoitunut tikan pesäpuuksi. Pesäkolo on ihanteellinen, tarpeeksi korkealla ja ihana lippakin on kasvanut pesäaukon yläreunaan suojaamaan pesäkoloa sateelta. Poikaset ovat jo varttuneet, jos kuvaa klikkaa, niin voi nähdä poikasen nokan pesäaukolla.

Poikasen uteliaisuus heräsi.

Emolinnun vakavasta ja äänekkäästä varoittelusta huolimatta poikanen kurottautui vielä pitemmälle. Tuossa vaiheessa emo jo ryntäsi pesälle ja minä suuntasin kameraa uudelleen. Kuinkas sitten kävikään? Simokin huomasi emolinnun ja haukahti kerran tervehdykseksi ja vetäisi samalla kuljetushihnaa. Tähän "ohvensiiviin" sitten hävisi kuvasta malli ja suuntaus.

Eipä hätää, retki oli kuitenkin mukava ja jännittävä, saatiin päivä mukavasti alkamaan.

"Letasee niin ihanasti tuon lenkin jälkeen. Tässäpä ehtii vetäistä pienet tirsat, kun varamammakin tuossa vieressä yrittää jotain juttua blogiinsa väkertää. Ottaisi nyt vaan rennosti, niinkuin minäpoika."
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Voi juku sinua! Sait tikanpojan kuvaan, hyvä saavutus.
  Minulla on tiedossa palokärjenpesä ja tiedän sen asustavan tänäkin kesänä siinä, mutta ei ole koskaan paikalla, kun yritän kuvaan saada, kiero lintu ;( Voi olla, että pojat ovat jo lähteneet pesästä.

  VastaaPoista
 2. Hieno kuva tosiaan! Onkos Simo " Jeppe olutkoira" Siis Jack Russel?

  VastaaPoista
 3. Noin vaan nappasit kuvan tikastakin, minäkin olen niitä seurannut mutta yhtään en kameraani saanut tallennettua. *Letasee', hauska sana, en ole ennen kuullutkaan, hyvin kuitenkin ymmärtää, suomen kielessä riittää näitä kuvaavia verbejä vaikka muille jakaa.

  VastaaPoista
 4. Zilga,
  kivasti osuttiin nyt Simon kanssa paikalle. Huomenna pesä jo saattaakin olla tyhjä.

  Amalia,
  Simon tarkkaa määritystä en oikeastaan muista, mutta Simon oikean mamman kotiuduttua, asia varmaankin selviää.

  Sirokko,
  sanotaan sokean kanankin joskus löytävän jyvän. :)
  "Letasee" on hyvin kuvaava sana sellaiselle olotilalle, jossa vain kaipaisi pienen tyynyn päänsä alle ja pikku peiton vetäisyn korvillensa. Mielelläni käytän noita vanhoja sanoja, olisi kiva jos ne säilyisivät muistissa tuon ameriikankielen rinnalla.

  VastaaPoista
 5. Mainiot kuvat tikanpojasta! Hauska lippa ulko-oven päällä, ei joka pisara sada sisään. Kyllä tikka osaa pesäpaikan valita.
  Otetaan kesällä lokoisasti välillä tässä jokainen :-)

  VastaaPoista
 6. Uuna,
  hyvään kohtaan se kääpäkin on osannut kasvaa. :)

  VastaaPoista
 7. Mukava kohtaaminen tikan pesällä.

  VastaaPoista
 8. arleena,
  oli tosi kivaa, kun pesän asukaskin näyttäytyi.

  VastaaPoista
 9. Hannele,
  tämän pesäkolopuun ohi on kuljettu pitkin kevättä. Vasta nyt , kun poikaset ovat kasvaneet on huomattu, että puussa asutaan. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.