tiistai 25. toukokuuta 2010

Kirpputorituliaisia Tukholmasta

Tällä kerralla oli tarkoitus vain nauttia kesäisen Tukholman näkymistä. Pieni koukkaus kirpputorille tuli kuitenkin tehtyä. Kolme asiaa ostin, tilkkukirjan, vihreänlasin hyllyyni yhden maljakon ja luulasihyllyyn yhden vanhan pienen kulhon. Ostokseni maksoivat yhteensä 60 kruunua (n. 6 € vanhan kurssin mukaan). Mummelilla on halvat huvit. Kirppareilla on ilo kierrellä, vaikka ostoksia ei enää vanhaan malliin tekisikään. Aikaisempina vuosina Tukholmasta palatessa astiareppu on painanut, kuin syntisäkki, mutta nyt on jo oivaltanut, että maltti on valttia.

Tässä luulasiastiassa on laivalta hankittuja nameja, tarkoitettu tietylle henkilölle palvelutaloon.

Vihreä lasinen maljakko viehätti silmää. Tekijä ei ole tiedossa, eikä tekotapa. Maljakko oli pölyn peitossa, ehkä siksi se oli jäänyt Myrornan hyllyyn mammaa odottelemaan. :) Puntelin merkkiäkään pohjasta ei löydy, ei siis kovin historiallinen. Täytyypä hieman tutkia asiaa, josko löytyisi suunnittelijakin vielä.

Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Onpas kaunis maljakko. Minuakin kiehtoo aina nuo tilkkukirjat.

  VastaaPoista
 2. Lezzie,
  minäkin pidän tuosta maljakosta. Tilkkukirjoja olen keräillyt vieläkin, vaikka tilkkujen kanssa puuhastelu onkin jäänyt.

  VastaaPoista
 3. Ruattalaiset loppikset on hienoja, paljon tavaraa halvalla, melkein uusia kirjojakin eurolla tai parilla.

  VastaaPoista
 4. On mukava taas lukea Mamman kuulumisia. :) Kirpputoreilta tosiaan löytää vaikka mitä aarteita! Tosi ihana tuo tilkkukirja :) Voi kun itsekin osaisi jotain tuollaista tehdä.

  VastaaPoista
 5. Hannele,
  loppiksista olen ehdottomasti samaa mieltä. Täältä on niin helppo lähteä Tukholmaan, kun edullisia lippuja Viking Line tarjoaa sähköpostiin.

  Kazza,
  kivaa, kun ehdit taas kurkaamaan mamman blogiin. Jos sinulla vaan on ompelukone, niin tilkkutyöt ovat kivoja ja helppojakin malleja löytyy aloittelijoille. Tekemällä taito karttuu.

  VastaaPoista
 6. Unelma, vähemmän on enemmän, mutta en minäkään osaa lopettaa mukien ostamista. Nyt hemmetin Iittala teki ne mustikkamukit, joihin ostin jo kulhon;-)

  (Äitini 82 vee selvisi vaikeasta syövästä ja lähtee aamulla siskojensa kanssa risteilylle Tukholmaa kohti. Siellä on neljällä karjalaislähtöisellä siskolla, keski-ikä 80 vee, todella hauskaa. Viimeksi kun soitin heidän tehdessä saman reissun, nuroin kysyi minulta: Leena, missä me ollaan;-)

  VastaaPoista
 7. Maltti on valttia! Ja tuttu takki taas miljoonakaupungissa (niin oli myös Budapestissa!) ja tuliaiset ihania.

  VastaaPoista
 8. Leena Lumi,
  hallittu keräily on tosi kivaa. :)

  Oli mukava lukea äitisi ja sisariensa Tukholman matkasta. Tuohon on pyrittävä! Niinkauan kun tossu nousee on mentävä, ei ole kovin tarkkaa sekään, mikä maa, mikä valuutta. Ihanaa.

  anja,
  rannalla kävellessä oli kova vastatuuli. Onneksi oli takki mukana.
  Ei Tukholmasta taida päästä kotiin tyhjän repun kanssa, aina on jotain pientä sievää hankintaa tarttunut mukaan.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.