tiistai 25. toukokuuta 2010

Kevätmatka Tukholmaan

Ruotsin kaunis kruununprinsessa on menossa naimisiin. Onnea vaan nuorelle parille.

Gamla Stanilla turistit ja kaupunkilaiset nauttivat kauniista kevätpäivästä. Mekin päätimme käydä tarkistamassa, että kaikki on kaupungissa valmista hääjuhlia varten. :)

Turistit valitsivat virallisia kuvakortteja kihlaparista.

Tämä upea näkymä on satamasta, Vikingterminaalin vierestä.

Varasimme kirsikoita matkaevääksi. Kuva muistettiin ottaa vasta, kun viimeisiä jo vietiin.

Merimetsojen valtaamat saaret olivat täynnä harmaita puita. Metsot kakkivat saarensa niin tehokkaasti, että lehdet kuolevat puista. Kesän tässä vaiheessa oli kuitenkin hieman vihreää jäljellä maassa ja pensaissa. Kuvat ovat hieman epätarkkoja, koska taata kuvasi metsoluodot hytin ikkunan läpi. Klikkaamalla näkyy paremmin.

Taata on kuvannut näitä näkymiä laivalta.


Tällä kerralla matka tehtiin Viking Linen Gabriellalla. Lippu oli edullinen jäsentarjous, iloitsin ikkunallisesta hytistä. Näin kesällä, kun on valoisaa, on mukava herätä auringon valoon. Talvella pimeyden keskellä on aivan sama, missä kopperossa yönsä viettää.

Gabriellasta tuli minun suosikkini ruokajärjestelyjensä takia. Nykyään en enää halua mennä noutopöytään ruokailemaan, koska siellä tahtoo mennä överiksi. On se kumma, että aina tulen syöneeksi liikaa vaikka hyvin tiedän, että vatsa voihkii jälkeenpäin.

Gabriellan Sky Cafeessa oli tarjolla kahvien ja juotavien lisäksi ne perinteiset voileivät ja täytetyt patongit. Lisäksi löytyi päivän keitto, kolmea erilaista salaattia, perunamuussia, lihapullia, broileria ja puolukkahilloa. Lautasensa sai täyttää itse tarpeensa mukaan. Hinta laskettiin painon mukaan (siis ruoan, ei mamman). Valitsin vähän isomman määrän salaattia, pienen nokareen muussia, kaksi lihapullaa ja pienen palan tipua. Kukkaro ei paljoa keventynyt ja olo ei muistuttanut jälkeenpäin "pulleaa puutiaista".

Kaikesta huomaa laivallakin, että tarkan€uron taloutta elellään. Enää ei saa vesilasillistakaan ilmaiseksi, vaan vesipullo on ostettava erikseen. Surukseni huomasin, että prinsessatorttuviipalekin oli joutunut laman leikkuriin, ainakin sentti puuttui leivoksen entisestä levydestä. :(
Niin on kuulemani mukaan kaventunut prinsessakin häidensä aattona.

Tukholmassa on aina mukava käydä, varsinkin näin kauniina kesäpäivänä.
Posted by Picasa

13 kommenttia:

 1. Prinsessa tosiaan näyttää hyvin hoikalta, ei ihme että on torttukin kaventunut, syöjäkään ei pääse ratkeamaan liitoksistaan. Kivoja kuvia olette napsineet ja varmaan oli mukava reissu.

  VastaaPoista
 2. Sirokko,
  mukava reissu meillä oli, ilmatkin suosivat.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun sää suosi matkaa ja reitin varrelta sai taas kerran kauniita kuvia. Olisipa mahtavaa päästä penkomaan suuria kirpputoreja. Maljakko on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa päästä vähäksi aikaa muihin maisemiin!

  Ruotsi taitaa olla aika häähumussa!

  VastaaPoista
 5. Mukavalta merimatkasi kuulosti. Virkistävää käydä tuulettumassa raikkaassa merimatkassa ja Tukholmassa

  VastaaPoista
 6. tiuku,
  sää oli sopiva ja taata auttoi kuvienotossa laivalla. Kirppareilla on aina mukava käydä tutkimassa myyntipöytiä.

  SusuPetal,
  katukuvassa, varsinkin Gamla Statnilla, näkyi kihlaparin kuvin varustettua tavaraa. Laivallakin myytiin suklaata ja vadelmaleivoksia hymyilevän nuorenparin kuvin kaunistetuissa rasioissa.

  arleena,
  pieni irtiotto arjesta on aina mieluisaa.

  VastaaPoista
 7. Mukava se on välillä käydä tuulettumassa. Tuttuja kuvia matkalta ja mukavia löytöjä kirpparilta.

  VastaaPoista
 8. Ihana Tukholma, entinen kotikaupunki! Justiinsa eilen juttelin puhelimessa sielta eraan ystavan kanssa. Pitaisi paasta kaymaan jossain vaiheessa. Mutta nyt kun on jokakesainen Suomenmatka muuttunut automatkasta lentamiseksi niin jaa nain tuo Tukholma valiin. Harmi.

  VastaaPoista
 9. Tuo on kiva reissu kauniilla ilmalla, kun katsot vähän toiseen suuntaan Vikingterminaalista, niin siellä on kiva ravintola kalliolla.

  VastaaPoista
 10. Olipas ihanaa kulkea kanssasi Tukholman kaduilla, kiitokset kyydistä :) Näyttää kauniin kesäiseltä.

  Vickanillahan on taustalla syömishäiriötä. Toivokaamme, ettei se uusiudu.

  VastaaPoista
 11. Tuula,
  oi, oletko asunut Tukholmassa. Pidän Tukholmasta paljon, jos olisi pakko muuttaa pois Suomesta, niin Tukholma olisi hyvä vaihtoehto. :)

  Hannele,
  olen huomennut sen ravintolan. Olemme käyneet lapsenlapsien kanssa Tukholman kiertoajelulla ja opas on sen ravintolan maininnut.

  Elegia,
  olipa mukavaa, kun kuljit kanssamme :)

  Luulisin, että prinsessan laihtuminen johtuu nyt vaan näistä tulossa olevista hääjuhlista. Paljon jännittäviä asioita tulossa.

  VastaaPoista
 12. Tukholma on varmaan yksi lempikaupungeistani! Jos sinua kiinnostaa nyky- ja moderni taide, suosittelen sinulle Moderna museetia Skeppsholmenilla.

  Kirjakauppasuosikkini on NK:n lähellä sijaitseva Akademiska bokhandelnin päätoimipiste, jossa on todella paljon kirjoja englanniksi. Jännempi nähtävyys on myös Kungsträdgårdenin keskellä sijaitseva Kongl. Biblioteket, täkäläinen kansalliskirjasto. Hieman kaupungin ulkopuolella ovat myös Hagan puistot, joissa on upeita palatseja.

  VastaaPoista
 13. Tuure,
  Kiitos sinulle hyvistä vinkeistä. Täytyypä taas aloittaa seuraavan matkan suunnittelu.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.