sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Onnellisten sunnuntai

Istutettu kolmekymmentä orvokkia, sinisiä ja sinivalkoisia.

Rastaat ja tilhet ovat jättäneet muutamia omenia vielä puuhun. Uudet silmut ovat jo pulleita. Taustalla riippakoristeomenapuun tiheä latvus.

Keravan Honkkarilta haettiin orvokin taimia. Ostimme kolme laatikkoa, niissä oli kaikissa kymmenen pientä orvokkia. Edullisia olivat, yksi laatikko maksoi 2,95 €. Kotiin tuotiin myös aitatarvikkeet, pysyvät sitten vierailevat koirulit pihassa ja pupujussit ulkopuolella.

Itiksen reissulla poikkesimme Plantagenille, minulla oli saksittuna tarjouskuponki. Huhtikuun aikana luvattiin neljä kalliokasvia a´ 1,95 €
Minua hieman ihmetytti kassalla, kun viivan alla olikin 8€. Olin jo laskenut summan olevan 7,80. Ymmärrän jos olisin ostanut vain yhden perennan, niin siitä pyöristetty hinta onkin 2 €. Taimet olivat edullisia, en alkanut ääneen ihmettelemään, koska saatan olla väärässäkin.
Taimet ovat kauniita ja nyt odottelevat ilmojen lämpenemistä kivikkoryhmässäni. - Jumpsi huiti, miten ne pennit kassalla pyöristetään? Onko minulta taas jäänyt jotain huomaamatta?

Metsälenkille lähdimme jo aamulla melko aikaisin. Valkovuokot olivat pakkasyön jälkeen taivuttaneet kukkansa vienosti alas, terälehdet supussa. Kuva oli kuitenkin otettava, koska olivat kevään ensimmäiset vuokot . Näimme ne jo eilen, mutta kamera oli unohtunut kotiin.

Palaanpa vielä tuohon otsikkooni. Heti aamulla huomasin olevani erittäin pirteä. Kävin oikein puntarillakin ja ilokseni huomasin elopainostani hävinneen viisi kiloa pääsiäisen jälkeen. Lähdimme reippaina metsälenkille. Taatakin huomasi muutosta tapahtuneen, ylämäessä en enää puuskuttanut kuin höyryveturi, kertaakaan ei tarvinnut pysähtyä henkeä vetämään. Aurinkoinen aamu oli huikean ihana.
Olisikohan tuolla illalla nautitulla proteiinismoothiella osuutta asiaan? ;)

Iltapäivällä sain jo tunkea sormeni multaan. Uuteen raivattuun kukkapenkkiin istuttelin "perenapankkiin" keräämiäni kukkia. Jokainen talventörröttäjätupsu tutkittiin ja siistittiin. Iloksemme huomasimme melkein kaikkien selvinneen talven yli. Rodot ja kärhöt ovat kärsineet eniten, lumi oli katkonut rodojen oksia ja myyrät olivat pistelleet kärhöt parempiin suihin. Kärhöt olivat siististi ritilässä tallessa, mutta varsista puuttui alhaalta parikymmentä senttiä. Toivotaan, että juurista vielä jotain kasvaisi.
Posted by Picasa

15 kommenttia:

 1. Oi, kun sulla on siellä jo melkein kuin kesä.
  Kukkamaatasikin jo olet laittanut.
  Mä en vielä ole koskenutkaan, mitä nyt vähän roskia keräillyt.
  Mutta ättejä perennoja olit ostanut, ja kauniisti kukkii jo.
  Ja valkovuokkoja jo??
  Ihanaa sunnuntaiiltaa!

  VastaaPoista
 2. Oi, olet löytänyt jo valkovuokkoja. Minunkin on pitänyt käydä katsomassa, joko niitä näkyisi. Vaan enpä ole ehtinyt, olen taimitarhalla nyt myös viikonloput, orvokit tekivät hyvin kauppansa meilläkin :)
  Hienoa tuo viiden kilon pudotus, jospa tässä itsekin vähän pienenisi, kun nostelen multasäkkejä asiakkaiden autoihin ja juoksentelen ympäri taimitarhaa :D

  VastaaPoista
 3. SusuPetal,
  mukavaa on keventyminen. Paljon pitäisi vielä kutistua, että sydän jaksaisi paremmin. Nyt on helpompaa, kun pääsee ulos lenkille. Talvella jouduin olemaan monta päivää vallan sisällä pakkasten takia.

  Harakka, on se niin ihanaa, kun pääsee ulos touhuamaan. Tänään olimmekin pihalla tuntikausia.

  VastaaPoista
 4. Risusydän,
  Orvokit ovatkin melkein ainoita kesäkukkia, joita voi jo istuttaa pihalle.
  Siellä taimitarhalla taitaakin nyt sesonkiaika alkaa.
  Mukava, että ehdit kuitenkin blogeilla piipahtaa. :)

  VastaaPoista
 5. Viisi kiloa,hieno saavutus! Miksen minä onnistu pudottamaan edes kiloa...
  Ihania orvokkeja,täälläkin tänään kuvasin orvokkia,ovat niin upeita!Kasvimaasi onkin jo niin keväisen näköinen!

  VastaaPoista
 6. Ihanan keväistä.Orvokeista tulee mieli pirteäksi,kun tulee vähän väriä.Meillä keltavuokko tekee lehtiä.
  Kyllä sun kukat olis pitäny maksaa 7,80.
  Mukava painon pudotus tuntuu varmaan kevyemmältä.Multa hommatkin tuntuu mukavalta,kun tulee näkyvää aikaaan.
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 7. Yaelian,
  minulla on niin paljon ylipainoa, että ensimmäiset viisi kiloa menevät helposti. Otin käyttööni pienemmän lautasen ja santsikierroksen jätän pois, muutoin syön ihan normaalisti tavallista ruokaa. Pullat ja jäätelöt on myös syytä unohtaa.
  Ulkona liikkuminen on myös auttanut.

  VastaaPoista
 8. Maija,
  Keltavuokko onkin harvinaisempi kukka, ainakin täällä meillä päin.
  Samaa mieltä kukkien hinnasta. Pieni summa se kaksikymmentä penniä on, mutta kauppiaalle isompi asia, kun kukkia myydään tuhansittain. Mielestäni olisi reilumpaa laittaa hinnaksi suoraan se 2 €.

  VastaaPoista
 9. Samanlaisen retken tein minäkin, mutta eri kauppaan. Yrttejä ostin ja valkoisia petunioita.
  Huomenna istuttelen.
  Kyllä noiden tarjousten kanssa saa olla tarkkana, pyöristykset näköjään tehdään kappaleittain eikä loppusummasta.
  Samassa jamassa on meilläkin omenapuun silmut, mutta mulla on omenia enemmän puussa. Tosin paljon on mahan jo tippunut.

  VastaaPoista
 10. Viisi kiloa, hui! Mulla ei mene koskaan tuollaista määrää vaikka olisin aivan syömättä...

  VastaaPoista
 11. Viisi kiloa, pääsiäinenhän oli vasta juur... miten ihmeessä tuo on mahdollista (kateellinen kaiku).
  Orvokit on nättejä, mutta pyöristys ei ollut yhtä kaunis,Suomen laki muuten määrää pyöristyksen loppusummaan (luin jostain). Mutta mikä pyöristys tuossa olisi, eikö 5-senttisiäkään enää ole käytössä? Hollantia ja Suomea lukuunottamatta muut Euroopan maat pyörittelevät viellä 1- ja 2-senttisiäkin.

  VastaaPoista
 12. Onneksi olkoon viiden kilon kevennyksestä! Orvokkeja tekee mieli hankkia lisää pihalle mutta täytyy ensin vähän siistiä tuota kukkapenkkiä talven jäljeltä. Kärhöjä eilen katselin ja näkyy täälläkin käyneen joku jotain popsimassa, toivottavasti sieltä vielä uutta nousee kuitenkin. Valkovuokot on kauniita, en ole vielä nähnyt kun en paljon nyt liiku.

  VastaaPoista
 13. Rutistus viidestä kilosta. Mulla jäänyt tämä juttu aina vaan ajattelemisen asteelle näköjään, kun puntarin lukema on ja pysyy. Mutta hienosti olet tiputellut, tsemppiä jatkoon vielä.

  VastaaPoista
 14. arleena,
  valkoiset petuniat ovat kauniita ja tuoksuvat hyvälle.

  Lezzie,
  Se ensimmäinen viisikiloa onkin helpoin, jatkossa onkin vaikeampaa.

  Sirokko,
  tuntuu, että kauppias tuossa veti kotiin päin. Olisi reilumpaa laittaa suoraan se hinta tarjouskuponkiin, joka sitten rahastetaan.

  savisuti,
  odotellaan ja toivotaan nyt noiden kärhöjemme kanssa. :)

  anja,
  olen iloinen tästäkin tiputuksesta, mutta lisää pitäisi vielä saada läskiä sulamaan. Sydän on sitä mieltä. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.