lauantai 27. maaliskuuta 2010

Supermakeaa

Tunteeko kukaan Steviaa?

Perjantaikerhossa kuulee usein hyödyllisiä asioita. Eräs rouva kertoi käyttäneensä neljä vuotta Steviaa makeuttamiseen. En ollut koskaan kuullutkaan tuota nimeä. Hänellä oli mukanaan kasvin kuivattuja lehtiä, saimme maistaa pikkuruisen murun, makeaa se todella oli (ei myydä Suomessa).

Helsingin sanomissa oli 15.02.2010 artikkeli tästä aiheesta.

Kävin aamupäivällä Helsingissä noutamassa uusia silmälasejani. Päätin samalla reissulla ostaa yhden pussillisen Stevia jauhetta. Aine tuntuu aika tyyriiltä, mutta se on kuulemani mukaan hyvin riittoisaa.

En nyt ala larputtaa tähän kaikkea asiasta tietämääni, koska toimittaja on tehnyt sen artikkelissaan paljon paremmin. Kannattaa avata linkki, jos aihe kiinnostaa. Minua kiinnostaa aivan henkilökohtaisista syistä, vuosia olen taistellut ylipainon kanssa. Tässä makeutusaineessa ei ole kaloreita ollenkaan. Toki tiedän senkin, että tämä ei mitään ratkaise, vaan kaikki se mitä nenän alla olevasta aukosta sisään työnnän.

Pieneksi kevennykseksi kuva pikkuisesta tipukannusta.

Luontaiskaupan myyjä antoi minulle luettavaksi tietoa tästä toisestakin makeutusaineesta, heidän myymälässään tätä ei vielä ollut.

Tämä Sukrin on vasta tulossa, joten laitoin kuvan lehden sivusta. Lehti on nimeltään Luontaistuntija.

Olisi mukava kuulla lukijoiden mahdollisista kokemuksista Steviasta
Posted by Picasa

17 kommenttia:

 1. Stevia kasvaa minulla pihalla ruukussa!
  Laitan sen lehtiä miehelle teehen sokerin korvikkeeksi nyt kun pitää rajoittaa sokerin käyttöä. Täällä sitä monet kasvattavat pihayrttinä. Sen sanotaan olevan paras makeutusaine koska on luonnollisin.

  VastaaPoista
 2. S. Kiitos tästä kommentistasi. Täällä Suomessakin saa ostaa Stevian siemeniä. Aion niitä hankkia ja kokeilla. Kukkapenkissä niitä voisin kasvattaa, jos nyt viihtyvät täällä Suomessa.

  VastaaPoista
 3. Kokeile myös kukkaruukussa sisällä! Jos menestyisi niin, niin saisit siitä makeutusaineet ympäri vuoden.

  VastaaPoista
 4. S. Lähdenkin tästä surffailemaan netissä ja etsimään siemenkauppaa. Tuskin näitä siemeniä ihan Sokosmarketin siementiskiltä löytyy. Kiitos, S.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä. Ensin lukiessani artikkeliä hätkähdin, kun kirjoitit ostaneesi ko. tuotetta, vaikka se on Suomessa kielletty. Onneksi luin loppuun. Käyttötarkoitus sallii sen.

  VastaaPoista
 6. Liisa, niin siitä HS:n jutusta selviää, että tuotetta ei saa myydä elintarvikkeena. Ruotsissa kuulemani mukaan tuotetta saa myydä. Täytyypä tarkistaa seuraavaa matkaa ennen.

  VastaaPoista
 7. Minulla kasvoi viime vuonna steviaa ruukussa,mutta sitten se kuivui,kun kerran unohdin kuumana aikana kastella sitä.Jauhoin kuivat lehdet jauhoksi ja käytin makeutusaineena.

  VastaaPoista
 8. Yaelian, kiitos kommentistasi. Jos vaan onnistun hankkimaan siemeniä, niin yritän myös kasvattaa teeheni makeutusainetta.

  VastaaPoista
 9. Ei ole tietoa, mutta uteliaisuuteni herätit.

  VastaaPoista
 10. Zilga, minä olen myös aina valmis kuin "lukkari sotaan", kokeilemaan kaikkea uutta ja outoa. Todellisuudessahan tämä ei mitään uutta olekaan, ainoastaan täällä meillä harvinaista.

  VastaaPoista
 11. Nyt minäkin etsin nuo aineet esille. Liika sokeri on liikaa ja sen voi korvata näinkin.

  VastaaPoista
 12. Tätä varmaan voisi käyttä myös leivonnaisiin?
  Sillä niillähän tuo mies tahtoo lihoa, ja hänelläkin on verensokerit aika korkeella.
  Tiedätkö, voiko käyttää leivonnassa?

  VastaaPoista
 13. arleena, nyt on jo kiire ostaa siemenet, esikasvatus maaliskuussa. :)


  Harakka, minulla ei ole mitään kokemusta, mutta yritetään ottaa selvää. Ehkä joku lukijoista voisi tietää?

  VastaaPoista
 14. Heips! Jaanalle olivat duunikaverit tuoneet pussin stevian siemeniä messuilta! Nyt vaan siemenet itämään, että ehtivät taimelle. Jännää.
  Tytär tiesi steviasta, sai ahaa-elämyksen, kun lähetin hänelle sen Hesarin artikkelikopion.

  VastaaPoista
 15. anja, arvelinkin Jaanalla olevan jotain tietoa asiasta.

  VastaaPoista
 16. Pääsiäis terveiset Vancouver, Kanadasta, pitkästä aikaa! Olen käyttänyt stevia jo monta vuotta, täällä saa luontais kauposta nesteenä ja kuivana. Leipomiseen käytän xylitolia, suomalainen keksintö, koska stevia onniin voimakas että liian pieni ja kevyt annos ei tahd ovispautua munan ja voin kansa. Tyttäreni tuo englannista koivusta tehtyä joka on terveellisempi kuin amerikkalaisten maissista tehty jota on meidän kaupossa. Hiiva taikinaan kuitenkin pitää panna vähän sokeria.

  VastaaPoista
 17. marja-leena, kiitos hienosta stevia-infosta. Toivotaan, että joku vielä käy lukemassa tätä vanhaa postausta. Hyvää pääsiäistä sinne Kanadaan.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.