perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kontrollia tarvitaan.

Täällä kävin tänään "mankelissa"

Tästä päivästä tuli erilainen. Lähdimme jo aamulla liikkeelle. Minulle oli varattu aika Syöpäjärjestöjen poliklinikalle. Taata lähti kyytimieheksi, auton jätimme Itäkeskukseen ja matka jatkui metrolla. Olimme taas runsaasti etuajassa Helsingissä. Ehdimme poiketa Fidan kirpparillakin siinä lähistöllä.

Klinikkakin oli jo siirtynyt tietokoneaikaan. Enää ei saanutkaan kuvia mukaansa, vaan ne ovat syöpäklinikan tietokoneella tallessa. Tarvittaessa lähettävät kotikoneelle tai hoitavalle lääkärille. Siellä ne nyt sitten leijuvat bittiavaruudessa mamman"mammot". :)

Koska kaikki näytti olevan hyvin, päätimme siirtyä lomalinjalle. Kävimme kirjakaupassa ja ihastelemassa Stockan kevään uutuuksia ja ajoimme hissillä yläkertaan lounaalle.

Palasimme Itäkeskukseen ja siellä kumpikin teki omat hankintansa. Taata ei selviä Itiksestä ilman käyntiä Clas Olssonilla, siinä nippel-nappel-piuhapaikassa. Käynti Ruohonjuuren myymälässä vastaa minulla Olssonia. Haeskelin myös joitain käsityötarvikkeita. Treffit meillä oli päiväkahvin merkeissä kahvilassa. Minähän en enää juo kahvia, mutta talon haudutettu tee maistui ihanalta.

Tämä digiaika on vanhaa naista hämmentävä. Taata tilasi eilen päivällä paperisia valokuvia, iltaan mennessä jo tulikin sähköpostiin tieto, että kuvat ovat valmiit ja lähetetty matkaan. Tänään ne hautajaiskuvat jo odottivat postilaatikossa siististi pakattuina, kun palasimme kotiin Helsingistä. Nopeaa toimintaa, jos vertaa siihen "vanhaan hyvään aikaan". Muistan kuinka niitä kahdeksaa leirikuvaa sai odottaa viikon, jotka minä kamerallani pystyin tallentamaan. Voi hyvät hyssykät, ei tässä menossa meinaa pysyä mukana.

Taidanpa tästä siirtyäkin pipoja virkkaamaan. Siinä omassa tuolissa kutileen tai virkkuun kanssa elämä soljuu mukavan rauhallisesti, ajatus vaan leijailee omaa rataansa. Joskus verkkaisesti ja toisinaan oikein virmasti laukkaa, ei mitään rajaa mielikuvitukselle.


21 kommenttia:

 1. Mukava reissu. Varsinkin kun terveyden tila kuulostaa olevan kunnossa.
  Herkkuja Stockalla nautiskellen, mikäs sen parempaa. Meidänkin pitäisi ensi viikolla pistäytyä Hesassa, saa nyt nähdä tuleeko mutkia matkaan.

  VastaaPoista
 2. Paljon ehditte, tykkään digiajasta, kotona tilaan kirjoja "omaan" kirjastooni ja muuta tollasta.

  VastaaPoista
 3. Teillä olikin kiva reissu, ja terveys puolikin oli kunnossa, se on kiva juttu!
  Ja kyyllä tää digiaika joskus on aika hämmentävää, olen sun kanssasi samaa mieltä!

  VastaaPoista
 4. On todella hyvä, että terveys on kunnossa, silloin reissulta on vain mukavia muistoja!:)

  VastaaPoista
 5. Hyvä reissu, kaikin tavoin, Olssonia myöten!

  VastaaPoista
 6. Kivaa, että viihdyitte Helsingissä.

  VastaaPoista
 7. arleena, niinpä, hyvä mieli tuli. Osa kaduista oli jo ihan sulana, mutta liukkauttakin oli. Aurinko pian sulattaa jäät.

  Hannele, moni asia on helpottunut. Minäkin olen tilannut netistä kirjoja. Lento- ja laivalippujen tilaus on helpottunut. Usein kuitenkin ihmettelen tätä muutosten vauhtia. :)

  Harakka, oli ihan mukavaa, kun taatakin lähti mukaan.

  Eila, jännittää aina etukäteen käydä kontrollissa. Onneksi meistä pidetään huolta.

  SusuPetal, ahaa, sinäkin tunnet Olssonin. :)

  Anna Amnell, Helsingissä on mukava käydä ja taata on mukava matkakumppani.

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että kontrolli meni hyvin ja kaikkea muutakin mukavaa tuli reissussa ehdittyä.

  VastaaPoista
 9. Amalia, onnellinen päivä eilen.

  Famu falsetissa, Kiva päivä, vasta iltapäivällä palasimme kotiin. :)

  VastaaPoista
 10. Äiti,
  hyvin sinä olet diginykyaikaan päässyt kiinni, blogitat siellä täyttä päätä jne....hehe!
  Vai kävi Taata Olssonilla :) Eihän se iso ja partainenkaan itisreissuilla Olssonia ohita, piuhoja pitää tutkia :D

  VastaaPoista
 11. Johanna, kyllähän minua kiinnostaa digiaika ja tietokoneen ihmeet. Vauhti vaan päätä huimaa. Millään ei tahdo oppia kaikkea uutta, kun toisesta päästä jo asiat unohtuvat, kun uutta tulee lisää. Yritän kuitenkin pärjätä.

  VastaaPoista
 12. Hyvä kun olit kontrollissa. Siellä digiavaruudessa leijuvat niin monenlaiset tiedot, luulisi olevan helppoa, mutta vastaanotolla lääkäri kirjautuu mitä erilaisimpiin tiedostoihin katsoakseen kuvia ja labratuloksia jne. ja aikaa niihinkin vain menee. Joskus tuntuisi, että kädessä oleva printti olisi sittenkin se paras.

  Taitaa sytopipoja syntyä siellä?

  VastaaPoista
 13. Leen@, pipoja täällä virkkailen. Nyt on jo viisitoista valmiina. Minun piponi ovat erikoispipoja. Jokainen pipo sisältää paljon ajatusta ja siunausta.

  VastaaPoista
 14. Hyvä että kaikki on hyvin, se on tärkeintä. Niin meilläkin alkaa jo olla.
  Virkkaa sinä vaan pipoja ja nauti rauhasta, anna maailman mennä omaa vauhtiaan. Mietin ihan samaa tänään kun kuorin perunoita ja ajattelin, että miksei ihminen opi tekemään kaikkea rauhassa ja nauttien. Sitten hidastin tahtia ja kuorin jokaisen perunan sille kuuluvalla arvolla. Tulikin hyvä mieli meille molemmille - perunalle ja minulle :-D

  VastaaPoista
 15. Uuna, sinä sitten löydät aina oikeat sanat.

  VastaaPoista
 16. Niinpä, pääasia että kaikki hyvin, muulla ei ole merkitystä. Teknologiassa on tosiaan paljon hyvää, vaikka pitääkin ponnistella jatkuvan uuden edessä, pääasia siinäkin että tärkeimmät opitaan. Ja onneksi on jälkipolvea luotsaamassa pahimpien karikoiden yli.

  VastaaPoista
 17. sirokko, kaikki hyvin. Kivahan täällä netissä on surffailla.

  Pantteri, kiitos terveisistä.

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommentistasi blogiini Unelma :)
  Ajattelinpa piipahtaa vastavierailulla ;) Kiva että kaikki oli hyvin ja saitte nauttia lounaasta ja myymälöistä ! Siellä Itä-keskuksessa mekin kävimme joku vuosi sitten, on se laaja !!
  Hyvää maaliskuun jatkoa ja hyviä vointeja !!!

  VastaaPoista
 19. Hellumarja, kivaa, kun tulit kurkkaamaan tännekin. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.