tiistai 16. helmikuuta 2010

Nisupullat


Vähän irvistelevät nuo leipomani pullat, mutta hyvältä maistuivat. Kermaa ja mantelimassaa sisällä, pölysokerihuntu vaippana.

Saatiin mieluisia vieraitakin.

Luistinkentällä, naapurissa on menossa laskiaisrieha, liekö taas rusettiluistelua. Haikeana olen katsellut noita luistinradan valoja tänä talvena. Olisi niin kivaa luistella, mutta enää ei ole luistimiakaan ja luutkin taitavat olla jo niin haperot, ettei kannata riskeerata jääprinsessana. Hih.

Vielä silloin, kun lapseni olivat pieniä kävimme yhdessä luistelemassa ja hiihtämässä. Oli kivaa touhuta yhdessä kaikenlaista.


Posted by Picasa

20 kommenttia:

 1. Ihanat pullat! Nam ja kiitos! ;)
  Kuva on kaunis ja mieltä lämmittävä!

  VastaaPoista
 2. Sama haikeus täällä, niin mekin aina hiihdetiin lapsien kanssa, ja luisteltiinkin, kun olivat pieniä.
  Ai, että, kun ovat herkullisen näkösiä sun laskiaispullat, on ihan pakko maistaa...
  Aaah, maiskis njam jnam, maiskis,,hyv,viäläkin,, eikä sanotuksi saa!
  Namskis!

  VastaaPoista
 3. Kaupan mantelimassapulla tuotti pettymyksen, minun muuttuneet makunystyräni eivät enää pitäneetkään entisestä herkusta. Kotitekoiset hillokermapullat taas maistuivat sunnuntaina hyvin.

  Minustakin, joka työkseni sain hiihdellä ja luistella lasten kanssa, on haikeaa katsella kun ei pääse riemuun (ja tuskaankin) mukaan. Laskiaismäessä on aina ollut niin hauskaa. Tosin viimeisinä vuosina olen todella saanut omia polviani varoa, luistimille en ole kavunnut ainakaan pariin vuoteen.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuva. Nami, otan yhden laskiaispullan, kyllä minä poikieni hokkareilla olen leikkinyt jääprinsessaa ihan hiljattain, hiihtänyt en ole..

  VastaaPoista
 5. Ehdit kuin ehditkin sinne taikinakulhon ääreen ;)
  Herkullisen näköisiä pullia! Myös minä teen laskiaisena ehdottomasti mantelimassapullia, aina. Hillot käytetään muualla :D
  Minäkin olen jo lopettanut jääprinsessailut. Lumikengät tuntuvat paljon sopivammilta :)

  VastaaPoista
 6. Eila, Eino Leinoa mukaellen,
  " Minä hiihtelin hankea hiljalleen,
  minä hiihtelin lasteni kanssa".

  Harakka, nuo pullat ovat hieman tekijänsä näköisiä. Innostuin siitä Tuulan blogin pullaohjeesta, eilen sämpylät ja nyt pullat.

  Leen@, lääkkeet voivat vaikuttaa makunystyröihin. Vielä ne maistuvat mantelipullatkin. Hienoa, kun löysit hillovaihtoehdon. Näin sitä mennään, jos yksi ei sovi, niin kokeillaan toista. :)

  Hannele, Oikein kuvittelen mielessäni sinut kiitämässä jäällä hokkareissa. Vau!

  Risusydän, lumikenkiä en olekaan koskaan kokeillut, voisi olla hauskaa, ainakin katselijoilla, jos meikämamma lumikengillä tallustelisi.

  VastaaPoista
 7. Herkulliset pullat. Meillä jäivät laskiaispullat väliin nyt.
  Talviurheilulajit on minullakin nyt lähinnä maisemassa KÄVELEMISTÄ. mutta sekin on mukavaa.

  VastaaPoista
 8. arleena, kävelemiseen on minunkin urheiluni jäänyt, eikä sekään onnistu kovilla pakkasilla. Huomenna on sentään vesijumppaa, sellaista kevyttä mummojen...

  VastaaPoista
 9. Mantelipullat ovat suosikkejani. Nam! Minun talviurheiluani ovat lumen luonti ja takkapuiden kanto. Ei kyllä tarvitse lähteä kauas kotoa:D

  VastaaPoista
 10. Famu falsetissa, tuo lumenluonti kyllä käy liikunnasta, hiki tulee varmasti, jos reippaasti kolaa lykkii.

  VastaaPoista
 11. Voi, noita laskiaispullia söisin todellakin kernaasti. Siitä onkin jo kolmisen vuotta kun niitä on viimeeksi saanut. :) Ja mieluisimmat täytteetkin sieltä löytyy! Namnam. Jos yhtään lohduttaa, en minäkään täältä luistelemaan pääse, lähinnä sen takia kun koko kaupungissa ei taida edes olla luistinrataa (voin olla väärässäkin). Mutta ehkä seuraavalla Suomen reissulla sitten... Hyvää laskiaista vielä jälkikäteen!

  VastaaPoista
 12. Kazza, olisi näitä pullia riittänyt sinullekin. Ei täällä meilläkään aina luisteleminen ole onnistunut, kun talvet ovat olleet leutoja. Nyt on menossa oikein kunnon talvi, lunta piisaa ja pakkastakin on ollut reippaasti. Luisteleminen on kivaa. :)

  VastaaPoista
 13. Ihania laskiaispullia, nam! Pitänee kokeilla leivontaohjetta kun sait sen kuulostamaan niin helpolta! Minulla oli muutama pulla pakastimessa mutta jäivät nyt vielä sinne, kun eräs ystävistäni täytti pyöreitä vuosia laskiaissunnuntaina ja lisäksi toinen ystävä pyysi laskiaispullakahville. Näin tuli pullakiintiöni täpötäyteen. Mutta sinun pulliasi voin huoletta maistella täällä blogissasi. Nam.

  VastaaPoista
 14. Voi näitä herkkuja, vesi kielellä lähden kahville...ilman laskijaispullia kylläkin :(

  VastaaPoista
 15. Laskiaispullien maistamisesta on varmaan enemmän aikaa kuin luistelemisesta, viime mainittua kokeilin joskus 10 v sitten, pystyssä pysyin mutta nilkat puutui heti. Hiihtäminen on helpompaa, tosin siinäkin kaatuumisvaara, ja sitähän ei sitten enää välttämättä hangesta ylös pääse ehjänäkään. Nostalgistahan se.

  VastaaPoista
 16. Voi, laskiaispullia ja vielä mantelimassalla! Hmmmmmm, nam!

  VastaaPoista
 17. Voi kuinka herkullisilta näyttävät, aah!
  Laskiaisliu'ut jäivät nyt väliin, mutta pullan sentään sain, gluteenittomana, joten ei niin hyvänä kuin sinun. Mutta maistui silti, kun en parempaa enää edes muista.

  VastaaPoista
 18. anja, kokeile vaan, se on aika vekkuli juttu. Kääntää vaan viisikymmentä vuotta käytössä olleen systeemin ylösalaisin. :)

  Zilga, minullakin tuli eilen pullakiintiö ainakin viikoksi täyteen. Heti kuumana söin kaksi pullaa päivällä, oikein piti patalappu olla kädessä, kun sormia poltti. :)

  sirokko, en minäkään ladulle kaaduttuani ilman "hiiapin" apua ylös pääsisi. Monta kertaa olisin tänä talvena halunnut tehdä enkelinkuvia tuolla puhtoisessa lumessa, mutta en ole uskaltanut, juuri tuosta edellä mainitusta syystä.

  Tuija, mantelimassaa kannatan minäkin, mutta eilen meillä lipsahti tyyliin, "molempi parempi".

  Uunas, näitä blogipullia voi huoletta maistaa, ei tunnu laktoosi eikä gluteeni.
  Liukumiset jäivät minultakin kaihoisiin muistoihin.

  VastaaPoista
 19. (joo, toivon että mummunakin vielä jaksan :)

  VastaaPoista
 20. Hannele, tuolla asenteella jaksat varmasti. :)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.