tiistai 9. helmikuuta 2010

Mukavia muistoja kirpputorilta :)

Olen aina tykännyt kierrellä antiikkikaupoissa ja kirpputoreilla. Antiikkikaupoista en yleensä ole pystynyt mitään ostelemaan, mutta mukavaa on ollut katseleminenkin. Joskus kohdalle on sattunut mukavia kauppiaita, jotka ovat kertoilleet myymiensä esineiden tarinoita. Viimeksi sellaisen kauppiaan tapasin Burkhausenissa Saksassa, kävin hänen kaupassaan joka päivä. Hänen poikansakin jo loppuviikolla tervehti minua kaupungilla tavatessamme.

Jo varhaisessa vaiheessa tajusin, että kaikkea ei tarvitse suinkaan omistaa, ihailla voi muutoinkin. Nyt kun vuosia on paljon kulunut, niin jotain on kotiinkin kannettu. :)

Tämän Nanny Stillin suunnitteleman Grapponia pullon olen kotiuttanut Tukholmasta Myrornan lasikaapista. Pullolle olen keksinyt käyttöäkin, se koristaa nyt keittiötä ja on kaunis säiliö ruususuolakiteille. Ruususuola on minulle uusi tuttavuus ja haluan ihailla sitä keittiössä puuhaillessani.

Kaunis hempeä ristipistoliina on myös ostettu Myrornasta. Kuva kannattaa klikata isommaksi, näkee tarkkaa käsityötä.

Tämä vanha silhuettiaiheinen lautanen on ensimmäisiä hankintojani retkilläni ystäväni Anjan kanssa. Näitä on kuusi kappaletta ja kuva-aiheita on kaksi.

Liina on edellisen liinan kanssa samasta paikasta ostettu. Kuviot ommeltu lankoja laskien .

Vihreät kulhot ovat kirpparilöytöjä Suomesta. Liina on tuotu Tukholmasta, kaunista työtä.

Sama pieni kulho ja lähikuvaa käsityöstä.

Teehen liittyviä pikkuesineitä on mukava tuoda tuliaisina Tukholmasta, kun eivät paina paljon ja ovat ihan mukavia katsella.

Edessä oleva keltamusta raitainen teesiivilä on Arabiaa ja hankittu kotimaan kirpputorilta. Kivan mukin sain lahjaksi ystävältäni viimekesäisen Tallinnan matkan muistoksi.

Molemmat kauniit siniset ovat Saara Hopean suunnittelemia, vasemman puoleisen löysin Tukholmasta, samoin kauniin sinikuvioisen ristipistoliinan.

Tämä turkoosi luulasinen lamppu on minulle hyvin mieluinen. Ostin sen Valtterin kirpparilta Helsingistä. Lamppu lojui ilman varjostinta rojulaatikossa ja oli hirvittävän likainen. Puhdistin jalan varovaisesti vanhalla hammasharjalla ja ostin Ikeasta edullisen varjostimen.

Kynttilänjalkapari on myös luulasia ja ostettu kirpparilta Tukholmasta.

Tämä pieni pöytälamppu on lähes viimeisin hankintani, voisittepa nähdä tässä pikkulampussa valon. :)


Tämän turkoosin luulasirasian olen löytänyt antiikkimarkkinoilta Helsingistä. Liinan olen ostanut muistaakseni Tukholman Emmauksesta.

Kahdessa viimeisessä kuvassa on pieni vanha kulho, josta pidän erityisesti. Kulhossa olevan kiven olen tuonut Nerjasta.

Posted by Picasa

19 kommenttia:

 1. Paljon kaunista olet löytänyt. Tosi että kaikkea ei tarvitse omistaa, minulla kamera mukana, otan kuvan, ja joskus se riittää kateltavaksi ;)

  VastaaPoista
 2. P.S.
  Turkoosi on ihan tämän kevään väri.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania tavaroita.Sinulla on kyllä silmää kauneudelle.Varsinkin luulasi tavarat on tosi kauniita.Vihreästä lasikiposta puhumattakaan.
  Liinat on mielenkiintoiset,joskin itse en osaa käyttää liinoja .

  VastaaPoista
 4. Sinulla on liinaa joka kipon sävyyn, ja varmaan paikkoja missä niitä pitääkin. Tuo luulasilamppu on ihana, samoin se piskuinen kukkalamppu.

  VastaaPoista
 5. No onhan ihania esineitä. Kirpparilla on mukava seikkailla.

  VastaaPoista
 6. Minäkin kiinnitin huomiota siihen, että sinulta löytyy liinaa joka esineelle. Vihreä, se tummempi, on kovin samannäköinen kuin nuo Saara Hopean siniset kulhot. Minäkin rakastaisin kirppareilla kiertelyä, nyt en vain pääse enkä jaksa kulkea (eikä rahaa heräteostoihin) Minulla oli ystävä, tämänpäivän nimipäiväsankari, joka keräsi enkeleitä ja monet kirpputorikierrokset teimme 90-luvulla yhdessä, hänellä oli taito löytää aina jotain viehättävää. Minä ostelin usein mekkoja pikkutytölleni.

  Minua on jäänyt kaivelemaan, etten kerran ostanut Nanny Stillin sokerikko+kermakkoparia, oli tarjolla asiantuntemattoman halpaan hintaankin. Tarkistin kotona netistä, että tunnistin astiat oikein.

  VastaaPoista
 7. Hannelen paratiisi, olen myös kuvannut ja joitain reissuja on täällä blogissakin postattuna.
  En tietänytkään, että turkoosi on nyt muodissa.

  Maija, se isompi vihreä lasikulho on myös Saara Hopean suunnittelema. Saara teki töitä Nuutajärvelle viisikymmen ja kuusikymmenlukujen vaihteessa.

  Sirokko, yleensä nuo liinat ovat kaapissa. Otan esille tarvittaessa. Arvostan niin paljon käsitöitä, että haluan tallentaa niitä, kun kirpparien koreista löytyvät melkein ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Onpa kauniita esineitä ja ihania liinoja. Sinulla on oikea aarreaitta kaapeissasi. Sinänsä sääli, että esimerkiksi perilliset eivät aina osaa arvostaa käsitöitä, vaan lähes lahjoittavat hienot työt pois.

  VastaaPoista
 9. Zilga, joskus ajattelen, että olisipa silloin ollut kirppareita, kun kotia perustettiin. Olisi saanut edullisesti hankittua tärkeimmät kipot ja kulhot.

  Leen@, kunhan nyt toivut, niin me otamme sinut mukaan Tukholmaan kirpparikierrokselle. :)

  Yleensä niin onkin, että mitään ostosta en kadu, mutta usein kadun etten ostanut jotain kivaa esinettä.

  Kirppareilla ei isoja rahoja tarvita. En laittanut hintoja tarkoituksella esiin, kun kaikkea en edes muista. Nuo kauniit käsityöt ovat kuitenkin niin halpoja, että olen oikein närkästynyt tekijöiden puolesta. Arvokasta käsityötä ei arvosteta. Viimeiset liinaostoni ovat kuvissa yksi ja kaksi, maksoivat yhteensä kymmenen kruunua, eli yhden €:n. Eihän tuollaisia aarteita voinut jättää sinne korin pohjalle ryttääntymään.


  Villiviini, aarteita ovat, mutta rahallisesti eivät ole arvokkaita. Aika sitten näyttää miten minun kippojeni ja liinojeni käy?

  VastaaPoista
 10. Voi, ihania, kauniita esineitä ja liinoja!
  Ja on kyllä totta, että tavaroita on myös kiva vaan katella, niinkuin nytkin kattelin sun näitä kauniita tavaroitasi, ja ihailen niitä kauan!
  Olet kyllä tehnyt tosi hienoja löytöjä!
  Koskaan ei kirpparillakaan tiedä etukäteen, minkä kivan löydön siellä tekee!

  VastaaPoista
 11. Harakka, joskus löytää, mutta useimmiten ei löydy mitään. KIvaa on kuitenkin katsella.

  VastaaPoista
 12. Kauniita lasiesineitä. Liinat on taidokasta käsityötä.
  Erikoisesti pidän tuosta turkoosista pöytävalaisemn jalasta ja varjostin sopii siihen tosi hyvin.
  Minulla on myös savunsinisenä tuota Nanny Stilliä.

  VastaaPoista
 13. arleena, liinat ovat todellakin taitavasti ommeltuja.
  Olin itsekin iloinen, että varjostimen hankinta onnistui hyvin, vaikka lampunjalka ei mukana ollutkaan. Yritin hahmotella mielessäni kokonaisuutta.

  VastaaPoista
 14. Vautsi miten sävy sävyyn on liinat ja astiat. Mutta kun on silmää, niin kaikki sointuu! Muistan valkoisen lampun löytymisen Sundbybergin kirpparilla! Se näytti siellä nätiltä, nutta kuvassasi se pääsee oikeuksiinsa paremmin. Ja sinullahan on kattovalaisin samaa mönsteriä.
  Voi niitä meidän löytöretkiä. Ja kohta taas mennään että takatukka liehuu.....
  Jostakin sisustuslehdestä luin, että koti on selkeä kun ei keräilykokoelmat sitä tuki. Mut meidän huushollit ovat kuin matka halki elämän eikä se meitä yhtään haittaa, eihän?

  VastaaPoista
 15. anja, näin on, sisustuslehdessä ei haluta asua. Muistot retkistämme ovat mieluisia. Niin kauan mennään, kun tossu nousee.

  VastaaPoista
 16. Hei vaan, istahdin oikein toviksi tutkimaan sivujasi. Ja nautin tarinoistasi sekä kuvistasi. Kukkakuvasi ovat uhkean kauniita, tarinasi mielenkiintoisia ja tutuntuntuisia, ei niin, että tuntisin tarinat vaan äänensävysi on kuin ystävän. Tästä sarjasta sanon, kuten aina sanon, jos tykkää jostakin niin se aina sopii kotiin niiden tavaroiden kanssa mistä on aiemmin tykännyt. Eli oma maku säilyy läpikotaisin matkalla. Kiitos nautinnollisesta iltapäivähetkestä!

  VastaaPoista
 17. Kaari3,
  kiitos, kun tulit käymään. Tulin oikein iloiseksi kauniista sanoistasi.
  Tervetuloa uudelleenkin.

  VastaaPoista
 18. Sattuipas: Googlasin tietoja lasimaljastani, ja kohta blogisi jälkeen löysin lautasesi silhuettiaiheen forumilta
  "Precis en sån" Jossa kysellään esineiden alkuperää.
  http://precisensan.com/antikforum/showthread.php?42268-K%E4nns-st%E4mpeln-igen&highlight=askkopp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, kiitos vierailustasi. Tervetuloa toistekin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.