Olikin jo kova nälkä kotiin ehtiessäni. Nyt äkkiä jotain.. Bataattikeitto valmistuu nopeasti.
Ai, että maistuikin hyvältä tumman paahtoleivän kanssa.

Peltotilkut täällä olivat melko pieniä. Isoilla moottoroiduilla koneilla ei olisi tilaa jyllätä näillä tilkuilla .
Työ tehty on ja alkaa kotimatka .
Tässä oli vähän isompi pelto ja sinne roudattiin lauma vuohia. Iso lauma teki nopeasti selvää jälkeä ja senjälkeen kyntäjä tuli paikalle. Ehkä tähänkin peltoon istutettiin bataattia, sitä me emme enää olleet näkemässä, oli palattava kotiin.
Bataatti ja siitä keitetty keitto on hyvää! Täällä sitä viljellään paljon,ja sitä saa ympäri vuoden helposti ja joka paikasta. Nerjassa näkyy olleen vielä vanhat,hyvät menetelmät käytössä...
VastaaPoistaMakeaperunaa laitan uuniin välillä ihan sillai, ja syön voin kanssa. Englannissa söin hyvää keittoa.
VastaaPoistaYaelian, olen oikein tykästynyt bataattiin, tähän keittoon laitoin myös yhden perunan. Harmi,että meillä täällä kylällä bataatti on melko kallista. No, kyllähän sen kestää, kun ei bataattia joka päivä syödä.
VastaaPoistaHannelen paratiisi, tuo makeaperuna on hyvä nimi bataatille. Yaelianille olenkin jo kertonut, että yritän siirtyä enemmän kasvislinjalle. Kalaa ja maitotuotteita en halua jättää, kun kalkkia tarvitaan vanhojen luiden vahvistamiseen. Kiitos hyvästä bataattivihjeestä.
Bataatissa on samettinen pehmeä maku. Joskus olen tehnyt keittoa, pidettyä oli.
VastaaPoistaMukavia kohtaamisia teillä Nerjassa. Lomalla on parasta tuollaiset spontaanit tapahtumat, maatilan touhut.
arleena, mieluisia kuvausaiheita ovatkin ihmiset ja tapahtumat. Ihmisten elämä ja arki.
VastaaPoistaVarmasti olikin hyvää keittoa.
VastaaPoistaPitäisikin joskus kokeilla, miltä maistuu.
Tässähän päästiin bataattimatkalle. Keitto on varmaan makoisaa.
VastaaPoistaOlen muutamia kertoja laittanut pataatista ruokaa, hyvää se on. Kiva kuvamatkakin pataatin syntysijoille.
VastaaPoistaHarakka, kannattaa kokeilla. Netissä on paljon ohjeita.
VastaaPoistaFamu falsetissa, siinä keittoa tehdessäni muistui mieleeni nämä kuvat. Ajattelin niiden täydentävän soppajuttua mukavasti.
Zilga, niinhän se on monipuolinen ja näyttävä ruoka-aines.
Bataattisosetta on myös myytävänä. Sitä en ole vielä kokeillut. Tänään keitin samasta sarjasta löytyvästä juuressosepötkylästä pikakeiton. Lisäsin vähän kanaa, sieniä ja meiramia joukkoon ja hyvää oli. Tuota bataattikeittoakin kannattaisi varmaan yrittää.
VastaaPoistamm, täytyypä tutkailla tuota valmista bataattisosetta. Bataatti kypsyy tosi nopeasti, on paljon pehmeämpää kuin esim. lanttu, keitto valmistuu nopeasti. Tuota Hannelen mainitsemaa uunibataattia aion myös kokeilla joskus.
VastaaPoista