perjantai 1. tammikuuta 2010

Vuosikatsaus


Vuosi 2009 on ollut minulle vaiheikas ja rikastuttanut elämääni monella tavalla. Olen saanut elellä kohtuullisen terveenä, näitä iän tuomia kremppoja ei lasketa. Keväällä lapseni johdatti minut blogistanian ihmeelliseen maailmaan. Valokuvia olen uudella ikiomalla kamerallani ottanut vuoden aikana enemmän kuin tähänastisessa elämässäni yhteensä.1. Tammikuussa matkustimme taatan kanssa Nerjaan syntymäpäiviä pakoon. Matkamme onnistui hyvin. Hotellimme oli ihan meren rannalla, pitkää hiekkarantaa oli kilometrikaupalla. Teimme pitkiä kävelyretkiä rannalla, nautimme tuulesta ja auringosta. Hyvällä mielellä muistelen tätä matkaa.

2. Helmikuussa päätimme viedä nuorimmat lapsenlapset D-vitamiinitankkaukseen Teneriffalle. Viikko kului lasten ehdoilla. Vietimme päivän eläinpuistossa, uimme meressä ja altaassa. Paistattelimme päivää aamusta iltaan. Yksi päivä oli varattu Tippanan hevosretkelle. Lähdin Tipin kanssa ylös vuorelle ratsutallille, emäntä tuli hotellilta hakemaan. Tipi pääsi ratsastamaan ja mamma odotteli tallilla ihaillen mahtavaa maisemaa alas kaupunkiin ja ylös kun katsoi, niin näki Teiden lumisen huipun. Toivon, että lapsille jäi matkasta mukavat muistot.

3. Maaliskuussa vietimme pääsiäistä. Kuukauden lopussa sitten avautuivat minulle "ikkunat" maailmaan. Sain avattua oman blogin. Olen suorastaan ahminut hienoja blogikirjoituksia ja aina loppuu päivä kesken, kun kaikkea ei ehdi lukea. Kuvat ja runot ovat ihania, osaisinpa itsekin. Alussa sain paljon apua blogiystäviltä, kiitos kaikille. Oma blogini on vaatimaton perusjuttu ja sellaiseksi se jääkin.

4. Huhtikuussa kuvasin ensimmäistä kertaa pähkinäpuun kukkia, ihmeellistä, niin pieni ja niin kaunis. Kiertelimme täällä metsäretkillä kuvaamassa kevään ensimmäiset kukat, vähitellen metsä alkoi viheriöidä, linnut lauloivat ja purossa vesi virtasi vuolaana ja kirkkaana. Miten se kevään herääminen kameran linssin läpi nähtynä olikin niin satumaisen kaunista.

5. Toukokuussa sain lapset ja lapsenlapset tänne aloittamaan pihaprojektia. Yhdessä päivässä he saivat kivipolun valmiiksi. Kiitos vielä kaikille rakkaille talkoolaisille. Kelpasi siinä mamman ja taatan koko kesä tassutella kaunista polkua kuivin jaloin. Pihaprojekti jatkui pitkin kesää ja jatkuu vielä ensi kesänäkin. Pihasta tulee mamman näköinen, maltan tuskin odottaa lumien sulamista ja uuden kasvun alkua. On niin ihanaa, kun kynsien alla on multaa.

6. Kesäkuussa teimme poikein kanssa laivamatkan Ruotsiin. Taata kävi poikien kanssa kiertoajelulla ja minä viiletin kirppareilla. Juhannuksen saimme viettää lasten kanssa maalla järven rannalla.

7. Heinäkuun kohokohta minulle oli Tallinnan laulujuhlat. Koskaan aikaisemmin en ole kokenut mitään vastaavaa. Minuun teki valtavan vaikutuksen ne iloiset onnelliset ihmiset, jotka marssivat läpi kaupungin laululavalle. Otin laulujuhlilta ja juhlakulkueesta yli yhdeksänsataa valokuvaa. Tein kuvistani monta kollasiakin, niitä on nyt myöhemmin ollut mukava katsella. Kiitos ystäville, jotka mahdollistivat minulle tämän ikimuistoisen elämyksen.

8. Elokuussa matkasimme Anja-ystäväni kanssa Berliiniin. Olin siellä ensimmäistä kertaa, nähtävää oli paljon. Blogissani olen jo matkasta kertonutkin. Tänä syksynä Berliini on ollut paljon esillä mediassa, kun muurin murtumisesta tuli kuluneeksi kaksikymmentä vuotta.

9. Syyskuussa kypsyvät karhunvatukat, marjat ja luumut. Omenoita ei kesällä tullut ollenkaan, ei edes kukkia keväällä näkynyt. Keräsimme kuitenkin sieniä ja metsämarjoja, pakastin oli kiitettävän turvoksissa. Vieläkään ei pohja näy, vaikka ahkerasti on marjoja syöty.

10. Lokakuussa teimme taatan kanssa retken Raumalle. Tapasimme blogiystävä Risusydämen. Olin niin ihastunut risulintuihin, että sellaiset oli välttämättä saatava meidän pihalle. Kiitos Risusydän, kun toit linnut ihan autollemme asti. Olet sinä taitava tyttö käsistäsi ja muodon taju on sinulla kohdallaan myös. Tekemiäsi lintuja ovat ohikulkijatkin ihailleet.

11. Marraskuun voisin jo nukkua talviunta, sitä pimeää ja märkää vesisateista kuukautta en ole koskaan rakastanut.
Pienen valonpilkahduksen synkkyyteen toi seurakunnan retki. Kävimme tutustumassa Vuosaaren merimieskirkkoon. Uusi moderni kirkko oli mielestäni kaunis ja hyvin toimiva. Olin suorastaan hämmästynyt, kun tässä taannoin jotkut ns. asiantuntijat jossakin TV-ohjelmassa mollasivat ja haukkuivat rakennuksen vimosen päälle. On se hyvä, että on vanha, eikä ole asiantuntija millään alalla. Saa nauttia näkemästään, eikä tarvitse myötäillä ketään. Turhantärkeät asiantuntijat saavat puolestani mennä sinne pippuria kasvavaan maahan. :)

12. Joulukuun pimeyteen kynttilät ja jouluvalot tuovat tervetullutta elämän välkettä. Taatan kanssa päätimme viettää toisenlaisen joulun. Minulle oli iso asia päästä viemään omaisteni haudoille kynttilöitä jouluaattona ja käydä lapsuuteni kirkossa jouluaamuna. Kiitos taatalle, että hän järjesti kaiken hienosti ja jaksoi vielä ajaa meidät turvallisesti perille huonossa kelissä.

Posted by Picasa

19 kommenttia:

 1. Hieno vuosi sinulla ja varmasti tästäkin vuodesta tulee antoisa.

  VastaaPoista
 2. Jostain kautta päädyin tänne blogiisi:) Kiva oli lukea vuodestasi. Minäkin olen tehnyt samantapaisen vuosikatsauksen blogiini ja jotain yhteistä tässä vuoden kulussa meillä on ollut:)
  Oikein ihanaa vuotta 2010 sinulle!

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava vuosikatsaus. Sinulla onkin ollut vaiherikas vuosi. Toivottavasti tasta alkaneesta tulee yhta mukava!

  VastaaPoista
 4. Minäkin luin vuodestasi: kivasti kiteytit vuodenkulun etapista toiseen. Blogin aloittaminen on minullekin ollut se iso juttu, suuri plussa kaiken miinusmerkkisen lisäksi.

  VastaaPoista
 5. Ihan hieno vuosi sinulla onkin ollut.Hieno blogi ja hienot kuvat.Oikein hyvää alkanutta vuotta, Unelma!

  VastaaPoista
 6. Sinulla on ollut valtavan vaiherikas vuosi. Niin monenlaista kivaa. Toivottavasti tämä 2010 yltää jäämään aikanaan yhtä hienosti muistoihin.

  VastaaPoista
 7. Hannele, todellakin. Joskus tuntuu, että eläkeläiselle ei enää mitään tapahdu. Olikin tärkeää tehdä tuo yhteenveto vuoden tapahtumista. Niitähän olikin paljon.

  Zilga, sitä toivon itsekin. Täytyy vaan pitää rattaat liikkeellä, muutoin sammaloituu.

  Susanne, kivaa, kun eksyit sivuilleni. Kävin jo vastavierailulla. Kaunis blogi sinulla.

  Tuula, oikein hämmästyin itsekin tuota tapahtumien runsautta.

  Leen@, paljon jäi kertomattakin, mutta blogistani selviää lisää. Blogin aloittaminen on ollut iso ilpoinen asia. Muistatko merkitä sinne kalenteriisi joulukuulle U mamman maailmasta. :)

  Yaelian, hyvää alkanutta vuotta sinullekin. Vierailusi blogissani ovat tuoneet minulle paljon iloa ja kommentit rohkaisevat jatkamaan.

  aimarii, olen kiitollinen Taivaan Isälle, että olen saanut elää näin kauniin vuoden. Uskon, että minusta pidetään huolta edelleenkin.

  VastaaPoista
 8. Todella paljon on mahtunut teillä viimevuoteen, onnea!

  VastaaPoista
 9. Vau! Ihana tilinpäätös viime vuoden tapahtumista. Olen onnellinen, että sain kahdessa mainitsemassasi sinulle tärkeässä tilanteessa olla mukanasi. Ja nimenomaan sinun kanssasi. Kun vuosi on vaihtunut, uudet kujeet ja niin porskuttavat mummot lumessa eteenpäin. Blogisi ovat todella upeita.
  Kaikkea hyvää ja terveyttä nyt alkavalle vuodelle ja terkut taatalle, tuolle ihanalle myötäkulkijallesi. Terkkuihin yhtyy myös Simo hännänhuiskautuksella.

  VastaaPoista
 10. Harakka, paljon ehti tapahtua todellakin. Toivottavasti tahti jatkuu samanlaisena tänäkin vuonna.

  Anja, sinä ystäväni olet ollut niin hyvä matkakumppani, matkamme ovat olleet sellaisia A-luokan matkoja. Olet jaksanut hiljentää vauhtia, kun mammaa on "ahistanut". Toivon, että voimme vielä monta yhteistä matkaa tehdä, kun tuota taataa vielä tarvitaan siellä työmaallakin välillä, eikä voi yllärimatkoille lähteä. Kiitos Anja, viime vuodesta.

  VastaaPoista
 11. Jopa on sinulla ollut antoisa ja tapahtumarikas vuosi. Toivon tämänkin vuoden olevan yhtä onnekas ja antoisa. Täynnä onnea ja iloa.

  VastaaPoista
 12. Olet hienosti ja mielenkiintoisesti kerännyt vuoden tapahtumat. Näin pitäisi oikeastaan tehdäkin, että itsekin tajuasi, mitä kaikkea on tehnyt. Välillä kun tuntuu, ettei tee muuta kuin istuu tässä koneen vieressä. Tälläkin pääsee pitkälle, mutta on tärkeää välillä lähteäkin.

  Hatunnosto sinulle, että olet ottanut haltuun sekä blogin että kameran. Ajattele, ei tämä ole helppoa ja nyt sinulla on hieno blogi (älä yhtään vähättele). Tämä on kaunis kokonaisuus ja bloggauksesi ovat mielenkiintoisia juuri matkojesi ja muistojesi ansiosta. On kiva piipahtaa lukemaan.

  Oikein hyvää jatkoa sinulle ja mielenkiintoista alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 13. Amalia, niinpä. Elämälle kiitos, paljon on vuosien mittaan koettu.

  Uuna, taas olin blogissasi kommentoimassa samaan aikaan, kun sinä olit täällä. Telepatiaako? Sinä olet niitä uskollisia ystäviä, jotka olette jaksaneet alusta lähtien minua opastaa ja ilahduttaa. Blogiystävien ansiosta viime vuonna oli aamulla mukava herätä, kun tiedossa oli mukavia juttuja luettavaksi ja jotain uuttakin vielä opin. Erityisesti ihastuin kukkakollaasien tekemiseen. Rakastan kukkia kaikissa muodoissaan ja nyt saan niitä ikuistettua blogiini, ei tarvitse surra kaunokaisten kuolemista. Talvikin menee paremmin täällä sisällä, kun voi ihastella kesän kukkakuvia ruudun täydeltä.

  VastaaPoista
 14. Mukava katsaus päättyneen vuoden kohokohdista.
  Nyt tallentuvat muistinkätköihin, sekä blogin että oman pään.

  Kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 15. arleena, kiitos myös sinulle ja onnea tälle alkaneelle vuodelle.

  VastaaPoista
 16. Hieno vuosikatsaus, pitkäisköhän itsekin tehdä, kun tuntuu ettei vuoden aikana ole tehnyt muuta kuin ajanut autoa, siivonnut, tehnyt töitä... Rentouttavia blogihetkiä sinulle tänä vuonna, terveyttä ja mukavia hetkiä muistojen parissa!

  VastaaPoista
 17. Kyllä sinun menneeseen vuoteesi mahtui kaikenlaista! Tätä oli ihana lukea ja samalla oppia sinusta vähän uutta :)

  VastaaPoista
 18. Tuikku, laadi ihmeessä vuosikatsaus. Onhan sinulle tapahtunut vaikka mitä. Mielenkiinnolla olen tulen blogiasi lukemaan. Hyvää jatkoa tälle vuodelle.

  Elegia, olen ihan otettu, että sinä nuori ystävä olet jaksanut tämän lukea. Mitähän uutta olenkaan itsestäni mahtanut paljastaa. Taidat tyttöseni osata lukea rivien välitkin. ;)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.