maanantai 18. tammikuuta 2010

Talvipäivä Lahdessa


Huurteinen kaupunki oli kaunis kuin pumpuliin kuorrutettu satumaa.


Lauantaina lähdimme jo aamulla matkaan. Taata oli varannut minulle pienen syntymäpäiväyllätyksen. Ajoimme vanhaa tietä, kun samalla halusimme nauttia kauniiden talvisten maisemien katselusta. Tosin minulla oli sukankudin täydessä toiminnassa, mutta eihän siihen perussukkaan enää tuijotella tarvitse. Itsekseen sujuu luultavasti pienten torkkujenkin aikana silmukointi. ;)


Hiihtostadionin hyppyrimäet hallitsevat maisemakuvaa. Sunnuntaina radiomastot eivät näkyneet ylhäälle asti ilmassa leijuvan huurteen takia. Radiomastoja on lähdettävä kuvaamaan joskus selkeällä ilmalla.


Kaupungintalo näytti hienolta lumikiteisiin kiedottuna.

Posted by Picasa

Torilla oli vielä joulukuusikin kaupunkia somistamassa.

Kiertelimme kaupunkia katselemassa ja koska oli syntymäpäiväni taata antoi minun suunnitella ohjelman. Tutkimme teatteritarjontaakin lauantai-iltapäiväksi, mutta mitään tarpeeksi kiinnostavaa ei silläkertaa ollut tarjolla.

Päädyimme sitten menemään elokuviin. Sekin on meille harvinaista herkkua, kun täältä meiltä asti ei tule elokuviin lähdettyä. Jää useimmiten pelkäksi aikomukseksi.

Kälyni oli suositellut "Pientä Säätöä" elokuvaa mukavana ja hauskana katsottavana. Taata olisi ehkä valinnut jonkun muun elokuvan, mutta ei hän sitten huonona pitänyt tätäkään. Ensi kerralla taata saa valita leffan, sen lupaan.

Valintaani tähän "säätöön" vaikutti suuresti naispääosanesittäjä Meryl Streep. Pidän tästä näyttelijästä, hän on niin luonteva ja konstailematon. Luulisin ettei Meryliin ole pumpattu silikoonia tai botoxia, ainakin hän näyttää luonnollisen kauniilta. En ymmärrä miten nuoret kauniit naiset suostuvat niin tyhmään toimenpiteeseen, että antavat rakentaa itselleen Ines-ankan huulet.

Uudeksi nykyelokuvaksi filmi oli melko sovinnainen. Tosin minua hämmensi ja olisin toivonutkin, että elokuvassa olisi onnistuttu juhlimaan ilman "ruohokäärylettä". Luulisin, että elokuvan tarkastajatkin olivat siitä syystä laittaneet elokuvan katsojille alaikärajaksi 11v.

Oli miten oli, Meryl Streep, lunasti taas odotukseni , hän oli aivan yhtä loistava kuin ennenkin.

Kävimme myös syömässä hyvää ruokaa kynttilän valossa, mamma ja taata kahdestaan nurkkapöydässä. Aamulla hotellissa oli maukas aamupala, sillä selvisimme kotiin asti oikein hyvin.

Tuumin jo tuossa, että nyt en puhu kirpputoreista mitään, lässähtää vaan hieno tunnelma. Pakko kuitenkin kertoa, että Lahdessa on lukuisia isoja kirppiksiä, niissä on mukava käydä tutkimusmatkoilla. Rautatienkadulla oli jännä kirppis hylättyjen ja kodittomin kissojen kotia varten. Täältä löysin yhden Riihimäen vanhan pikkuisen luulasikipon viidelläkymmenellä sentillä.

"Kodittomat kissat ry:n kirppis, Rautatienkatu 1, Lahti (tuotto hyväntekeväisyyteen)".

Synttärimatka onnistui hyvin, olimme ihan tyytyväisiä. Kiitos taatalle!
Yhdet miesten sukatkin tuli kudottua siinä sivussa. En sentään elokuviin kehdannut kutiletta ottaa. Olisi voinut käydä niin, että taata ei olisi minua tuntenut, jos olisin sielläkin lankaa syttyrälle laitellut.

Yksi juttu vielä, miten ihmeessä ihmiset pystyvät leffassa jauhamaan perunakapan kokoisen lootan popkornia ja juomaan litran cokista? ? Tämä hämmästeli.

15 kommenttia:

 1. Olipa kaunista ja mukava matka. Irtiotot arjesta ovat aina paikallaan.

  VastaaPoista
 2. Oi, että, te saatte aikaan tuollaista kivaa! Lahti näyttää kuvissasi kauniimmalta, kuin muistankaan.
  Hyppyrimäistä minulla on ihana muisto. Kun hiihdin Finlandiaani ja näin hyppyrimäet, tajusin, että maali tulee kohta ja olen jaksanut.

  VastaaPoista
 3. arleena, oli tosi kiva lähteä, kun oli sellainen flunssajaksokin kärsitty vuoden vaihteessa.

  aimarii, sinä olet melkoinen tyttö ollut, kun olet tuon Finlandian jaksanut hiihtää.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja tunnelmia! =o) Elokuvissa tuo litran juoma menee mulla, mutta popparit - ei kiitos! Juon muutenkin yleensä paljon, mitä nyt jostain syystä joinakin aikoina se unohtuu tyystin (ei kyllä elokuvissa koskaan). =o)

  VastaaPoista
 5. Minz, juoda pitääkin, mutta ne määrä ihmetytti.

  Nyt minua ihmetyttää se, että Picasassa, kun kuvat laitoin ja tekstiä väsäsin, niin rivit ovat ihan omituisia. Yritin korjatakin, mutta en onnistunut.

  Kuka tietää, kannattaako Picasan puolella ollenkaan tekstiä väkertää?

  VastaaPoista
 6. Lahti näyttää talvisen kauniilta kuvissasi.Minäkin olen suunnitellut katsoa tuota teidän katsomaanne elokuvaa.Popcornista en välitä lainkaan, enkä virvoitusjuomiakaan juo.

  VastaaPoista
 7. Hyvä Taata! Hienon synttärimatkan sinulle järjesti. Ja hienon kuvan olet napannut heti alkuun: siinä ovat hyppyrimäet uljaassa rivissä.

  En enää ihmettele, että sukkia syntyy, kun niitä matkallakin kudot :-D
  Sitä saa ja kannattaa tehdä, mistä tykkää.

  Minäkin tykkään Meryl Streepistä :-)

  Bloggerissa on mielestäni aika hyvä käsitellä tekstiä, miksi teet sen picasassa? En ole edes kokeillut, joten en tiedä kylläkään, miten se siellä onnistuu.

  VastaaPoista
 8. Yaelian, kannattaa katsoa, on se ihan kiva ajanviete-elokuva. Siinä oli muutamia mehukkaita kohtauksia, saatiin nauraa.

  Uuna, niinpä, taata on ihana.
  Kirjoitan tekstiä mielelläni Picasassa siitä syystä, kun siellä on helpompi siirrellä kuvia. Bloggerissa jo se ensimmäinen kuva on liian ylhäällä, en saa tekstiä laitettua kuvan yläpuolelle. Kuvien paikkaa osaan jo vaihtaa, kiitos Elegian ohjeen.
  Yritän tutkia vielä sitä Picasan asetusta, jos minulla taas on ruksi väärässä paikassa.
  On se niin hassua, kun mammalla teksti kulkee kuin muurahaisenpolku ;)

  VastaaPoista
 9. Kyllä Taata sua nyt on hellinyt!
  Kiva joskus viettää ihan tollanen kiireetön päivä jossain.
  Oli varmaan rentouttava matka ja Lahti on kaunis kaupunki!

  VastaaPoista
 10. Ihana synttäriyllärireissu, kyllä se taata sitten keksii. Lahti on mukava kaupunki, harmi vaan että nykyisin jää läpiajettavaksi mökkimatkalla. Olisin yllättynyt jos et olisi kirpparille eksynyt. Se kissahyväntekeväisyyskirppis on mukava, pari isoakin kirppistä on keskustassa vielä ja yksi siellä sivummalla. Haluaisin minä myös joskus ihan aikaa kierrellä Lahtea kuin ennen hyvään aikaan. Mutta olen iloinen, että päiväsi oli nautinnollinen ja sen kruunasi Meryl Streep illan elokuvassa. Ja se kynttiläillallinen! Vau!

  VastaaPoista
 11. Teillä oli varmasti mukava päivä ja maisemakin näyttää olleen kauneimmillaan!

  Sinulta tuo kutominen sitten sujuisi varmaan unissakin :D Jotenkin hymyilytti, että touhukkaan päivän lisäksi "väänsit" siinä sivussa villasukat. Kyllä on ollut ajankäyttö tehokkaimmmillaan ;))

  Itse muuten ihmettelen myöskin sitä mussutusta elokuvissa. Etenkin mietin sitä, miten nämä ihmiset jaksavat istua parikin tuntia paikallaan käymättä vessassa juotuaan sen litran kokiksensa?! Minä olisi kyllä jo hätää kärsimässä.

  VastaaPoista
 12. Myöhästynyttä synttäripäivää! Olitte sitten mukavan kohteen valinneet päivän viettoon :) sanoo paljasjalkainen lahtelainen! Helmikuussa Lahteen lomailemaan!

  VastaaPoista
 13. Minulla on jalassa todistuskappaleet siitä, että mamma todellakin vääntää sukkia kädenkäänteessä, ihanasti lämmittää jalkoja!
  Siellä se Salpausselkä kellottaa valkoisena....sitä popcornimäärää olen kanssa ihmetellyt, nimittäin se oikein iiiiiso loota vetää varmaan kaksikin kappaa!

  VastaaPoista
 14. Voi että ! Ihana matka teillä! Hieno lahja! ! :)

  VastaaPoista
 15. Harakka, matka oli mieluisa.

  Anja, onhan sitä vieraalla paikkakunnalla aina kirppareita testattava. Lanttilakin oli muuttanut uuteen paikkaan.

  Elegia, kyllä Lahti todellakin näytti parhaimmat talvikasvonsa meille.

  Tuikku, vai Lahden tyttöjä. Ensimmäisen kerran kävin Lahdessa vuonna 1955, kaupunki täytti silloin 50 vuotta. Myöhemmin sitten Lahti on tullut paremmin tutuksi.

  Johanna, mukavaa, että tykkäät äidin kutomista.

  Eila, nyt tuli sellainen olo, että tällaiseen voisi tottua. Aloitamme suunnitella uutta matkaa kevääksi.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.