sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Nuhanenä


Vuosikymmenen nuhaa on tässä nyt podettu jo monta päivää. Olosuhteiden pakosta olen joutunut syventymään nuhan syvimpään olemukseen. Toivottavasti tämä nuha nyt kattaa viime- sekä alkaneen vuosikymmenen.

Nuha alkoi heti kotiin tulomme seuraavana aamuna. Ensin se tuntui vain pieninä vilunvärinöinä ja tukkoisuutena. Istuin saali hartioillani tuoliini kutomaan ja varasin rasian ohuita kasvopyyhkeitä pöydälle viereeni. Pian oli kutimet laitettava sivuun, kun toisella kädellä jouduin pitämään liinaa nenäni alla. Pian olikin paperirasia tyhjä, oli siirryttävä paperinenäliinoihin. Tuotapikaa oli nenäliinapakettikin tyhjä ja nenä alkoi uhkaavasti punoittaa ja kirvellä. Bepanthentuubi toisessa ja nenäliina toisessa kädessä siinä sitten istuin surkeana, päätäkin alkoi särkeä. Ihmettelin, että mistä sitä niistettävää ainetta riittääkin noin paljon, tuotako täynnä pääni onkin. Siinä sitten hurahti nenäliinapakettikin tyhjäksi ja vielä yksi pinkka lautasliinoja samantien ( ei se punainen, jonka sain joulupaketissa). Oli siirryttävä järeämpiin keinoihin. Talouspaperirulla kainalossa olen siirtynyt paikasta toiseen monta päivää. Viikko tätä surkeutta on kestänyt ja nenästäkin nahka lähtee.

Eniten tässä hommassa harmittaa se, että tämä kurjuus on kokonaan omaa syytäni. Olisi vaan pitänyt joulumatkalle lähteä pakkaskengät ja ne ihanat Ruskovillan ohuet pitkät villahousut jalassa. Vaan kun ei, mikä ihme panikin minut valitsemaan ne sirot saapikkaat, joihin mahtui vain ohuet sukkahousut. Onneksi oli sentään pitkäthousut säärien suojana, kun hautausmailla lumessa kahlasimme. Olin jo unohtanut kuinka hyytävä vinkka siellä Auranrannoilla talvella pureutuu luihin ja ytimiin. Pakkasta oli vain pari astetta, mutta vilu siellä turhamaista mummelia puistatti. Eikä ne kenkätehtailijat ole vieläkään kehittäneet sellaista naistenkenkää, joka olisi päältä pieni ja sisältä tilava ;)

Olihan minulla mukana pitkäpunttisetkin ja ne sitten pelastivatkin pahemmalta katastroofilta seuraavina päivinä, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Nyt jälkeenpäin olen itseäni torunut tyhmyydestä, mutta enhän mitenkään voinut mennä hotellin joulupuurolle pakkaskengät jalassa, enhän? Olen nyt todistanut sen vuotavan nenäni avulla, että mitään ilmaston lämpenemistä ei ole tapahtunut. Suomessa on talvella villahousukelit.

16 kommenttia:

 1. Teillä onkin ollut kovin menevä vuosi, matkoja vaikka mihin.
  Päältä pieni ja sisältä tilava kenkä on ollut hakusessa täälläkin, vain ankkamallistoa on löytynyt, mahtuisi monta villasukkaa, mutta niitähän meillä ei tarvitse.
  Voi kurjuus, nuha, pakkasella jäätyy tippa nenänpäähän.Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 2. Kurjaa tollanen vuosisadan nuha, mutta niinhän sitä sanotaan, että tyhmä pää, kärsii koko roppa :) Koita nyt kuitenkin parantua pian.

  VastaaPoista
 3. Lääketiede on tehnyt suuremmoisia keksintöjä, mutta tavalliseen nuhaan ei ole vieläkään tepsivää lääkettä. Ihmettelen. Onneksi tiedämme kaikki, että ennen pitkää se paranee. Lohdutan sinua sillä Unelma!

  VastaaPoista
 4. Juo inkivääriteetä ja kiwi-hedelmiä, uni parantaa.
  Minulle ei tule ollenkaan hautaa,
  kenenkään ei tarvitse juosta talvipakkasessa..

  VastaaPoista
 5. Aina kaikesta hienosta joutuu maksamaan ;)
  No, tulee hyvä immuniteettisuoja ja nuha kiertää sinut monta vuotta.
  Aina jotain hyvääkin ;)

  VastaaPoista
 6. Täällä Turun seurulla oli joulun ympärillä nyt liikkeellä kovasti nuhaa ja flunssaa, joten voi olla, että eivät kenkäsi ole ainoat syylliset. Järkevää tuo ei kyllä ollut, mutta niin naisellista kyllä :-)
  Toivottavasti alkaa pian helpottaa. Minulla oli vain kuumetta ja oikein ihmettelin, kun ei sitten muuta tullutkaan, onneksi.

  VastaaPoista
 7. Voi sinua! Toivottavasti pian helpottaa. Parane pian!

  VastaaPoista
 8. Sirokko, niinpä siinä olisi kenkätehtailijoille haastetta. Nauratti tuo "ankkamalli" hereästi.
  Ulos en ole uskaltanut lähteä moneen päivään.

  Amalia, oikeassa olet ;)

  Yaelian, kiitos.

  Famu, niinhän sitä ennenvanhaan sanottiin, että jos nuhaa hoitaa, pääsee riesasta eroon neljässätoista päivässä, mutta jos ei hoida, niin joutuu potemaan kaksi viikkoa.

  Hannele mummu, taata lähti kauppaan ja lupasi tuoda inkivääriä. Kiitos vihjeestä.

  Zilga, se tässä hieman lohduttaakin. Tällaista näin voimallista nuhaa minulla ei ole ollutkaan moniin vuosiin.

  Uuna, onneksi olet jo toipunut.
  Joskus ne naisen geenit tekevät vielä vanhalle kalkaanillekin kepposet. ;)

  Eila, Kyllä tämä tästä. Helpotti jo, kun pääsin tänne blogiin urputtamaan.

  VastaaPoista
 9. Kun pitää jalat lämpimänä on kaikki hyvin. Tepsii näillä talvikeleillä. Pidän sisällä äitini kutomia harmaita villasukkia ja joskus laitan ne jalkaani yöksikin. Niin mukavan lämmittävät.

  Ilman kunnon talvikenkiä ei pärjää. Harmi tosiaan, että ne ovat sitten sitä kaliperiä, että sirous on kaukana, mutta ei auta.

  Paranemisia sinulle. Uskon, että olet jo nuhan selättänyt.

  VastaaPoista
 10. No voi-voi. Kurja tauti, vaikka miten itse aiheutettu sairaus olisikin. Yritä nyt toipua nokosten, kuuman mehun ja villasukkien voimalla.

  VastaaPoista
 11. Mulla on ollut häikkää tään sun kommenttilaatikon ja monen muunkin jutun kanssa. Uudenvuodenpäivänäkin kirjoitin mahtavia uudenvuodentoivotuksia kahteen kertaan, mutta taivaan tuuliin menivät. Nyt oikein hyvää alkanutta vuotta teille! ja nuha on jo puoliksi kestetty ja vuosisadan viimeinen toivomme. Villahousut kunniaan!

  VastaaPoista
 12. Minullakin on vinkki nuhanenälle: sarvikuono-nenähuuhtelukannu auttaa niille aroille limakalvoille ja tukkoisuudelle joskus oikein mukavasti. Minulla on nykyisin jatkuva pieni nuha, joka joulun jälkeen on myös äitynyt pahemmaksi vaikka en ohuissa saapikkaissa ole keekoillutkaan! Minäkin kaipaisin sellaista sisältä tilava -päältä pieni-mallia.
  16-vuotias kuopukseni on kulkenut minun näkökulmastani olemattomissa saappaissa ja pelkissä tiukoissa stretcheissä kaikki pakkaspäivät - ilman nuhaa. On se niin väärin.

  VastaaPoista
 13. arleena, pää kuntuu jo hieman "kirkkammalta" Olen noudattanut Hannele mummun ohjetta, olen juonut inkivääriteetä. Taata kävi kaupassa ja toi nuhalääkkeitä. Taidankin laittaa niistä kuvan blogiin.

  Villiviini, nukuttu on ja villasukat ovat jalassa, Kyllä tämä tästä.

  utukka, toivottavasti häikkäsi siellä selviää. Siellä ne terveiset sitten kiertelevät bittitaivaalla. Hyvää alkanutta vuotta vaan!

  Leen@, kiitos vinkistä. Tuo kannu ei nyt taida tämän nuhan taltuttamiseen keritä, kun pahin tuntuu jo olevan takana päin.
  Silloin minun nuoruudessani kuljettiin talvella ohuissa nylonsukissa ja hameetkin olivat lyhyitä. Kaupungissa kuljettiin pitkiäkin matkoja kävellen, jos rahaa ei ollut raitiovaunulippuun. Omaa autoa ei ollut juuri kenelläkään. Ihme on, että yleensä selvittiin hengissä.

  VastaaPoista
 14. No, kiva, jos olet jo paranemaan päin, meinasin jo sua paapottaa maate ja kuumaa mehua juomaan!
  Mutta kuuma mehu ja siihen vähän hunajaa on muuten hyvä lääke flunssaan ja vilustumiseen.
  Tai vaikkapa ihan kuuma hunajamehukin riittää!

  VastaaPoista
 15. Harakka, kyllä tässä nyt välipäivinä on paljon tullut nukuttuakin, kun liian kylmää on ollut kipeänä uloskaan mennä. Viinimarjamehua on tullut juoduksi joka päivä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.