torstai 21. tammikuuta 2010

Lumivaippa peittää pihapiirin ja huijarit kiusaavat.

Tämän lumikasan alla on pakkasta piilossa pala morsiusangervoaitaa.

Oksat kuuluvat luumupuulle, rungon alaosa on lumen suojassa. Takana näkyy kokonaan lumen peitossa olevaa pensasaitaa.

Ajatukseni ja toiveeni ovat jo siirtyneet kevään odotukseen. Keväiset luumupuun kukat puhkeavat, kun omenapuissa on vasta nuppuja.

En löytänyt luumupuusta sellaista kuvaa, jossa runkokin olisi näkynyt. Luumuja oli niin paljon, että lähinnä kameraa oleva oksa painui runsaan sadon takia alas peittämään runkoa. Kuvia kannattaa klikata isommiksi. Tällainen on luonnon kiertokulku meidän luumupuulla.


Asiasta kolmanteen. Minua kiusaa norjalainen kännykkähuijari. Tänäänkin tuli jo kolmas puhelu samasta numerosta. Taata tutki netistä kuka soittaja voisi olla. Sai sitten selville, että samasta numerosta oli soitettu useisiin suomalaisiin puhelimiin. Kukaan ei ollut vastannut puheluun, vaan olivat näyttäneet punaista luuria. Kannattaa olla tarkkana, jos soittaja on tuntematon.

Aikaisemmin minulle soitettiin San Marinosta, niillä oli sellainen tyyli, että soitto katkesi hyvin nopeasti. Sillä houkuteltiin soittamaan vastapuhelu, joka sitten tulikin huijatulle kalliiksi. En vastannut, enkä soittanut takaisin, onneksi.

Tämä norjalainen antaa puhelimen soida reilun ajan. Minäkin kuuntelen ihan rauhassa Chopanin Minuuttivalssia pitkän pätkän. En tiedä mikä tällä soittajalla on jujuna, raha tietenkin, mutta millä systeemillä.

Vaikka en olekaan näihin puheluihin vastannut, niin häiritsevät ne ihmisen elämää. Siestaaminenkin keskeytyy ikävästi ja nyt ei meinaa uskaltaa vastata ollenkaan tuntemattomiin soittoihin. Voisihan se kuitenkin olla ihan normaali soittokin, joku tuttu olisi ehkä kysynyt numeroa tiedustelusta. Asiaakin voisi olla, mutta mammapa ei uskalla vastata.

14 kommenttia:

 1. Jossain juuri varoitettiin tuollaisista puheluista. Jos soittaa takaisin, saa komean laskun. Harmillista silti, vaikka ei tekisi mitään.
  Onneksi löysit hienon vastalääkkeen: kauniit omenakukat saavat unohtamaan kaikki harmit. Meilläkin on morsiusangervot ihan lytyssä lumen alla, mutta kai ne sieltä nousevat taas iloksemme.

  VastaaPoista
 2. Oi ihana sun luumupuusi!
  Kyllä on ollut paljon luumuja ja ihania kukkiakin.
  Melkein kuin jo olisi kevät!

  VastaaPoista
 3. Meille ei ole puhelin pirahdellut ulkomailta käsin.

  Mutta puhelinyhtiöt muistavat soittaa, sähkönmyyntiyritykset ja lehtikauppiaat ja mitä niitä nyt onkaan.

  Mukava odotella ja muistella kevättä, vaikka luminen maisemakin on kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
 4. Tuollaisesta puhelinhuijarista en ole kuullutkaan,toivottavasti eivät liikaa häiritse-
  Teillä taitaa olla aika kovat pakkaset taas...

  VastaaPoista
 5. Uuna, ikäviä häirikköjä nuo kännykkähuijarit. Tänään on tullut vielä kaksi puhelua lisää.

  Harakka, tänään oli niin kylmä, en voinut mennä ulos. On vaan odotettava kevättä.

  arleena, olen minäkin nauttinut tämän lumisen talven kauneudesta, pakkasta saisi olla vähemmän.

  Yaelian, yritän olla tarkkana, etten menisi lankaan ja vastaisi vahingossa. Tänään on tullut jo kolme soittoa samasta norjalaisesta numerosta.
  Yli kaksikymmentä astetta on ollut tänään.

  VastaaPoista
 6. Tulin aivan vihreäksi, kun näin tuon luumupuun. Ihana.
  Ainahan niitä huijareita on liikkeellä. Harmi.

  VastaaPoista
 7. Pitäisköhän siitä ilmottaa poliisille ja antaa se numero, että he voivat sitten ilmoittaa eteenpäin sinne toiseen maahan?????? Kiinnihän tuommoset pitäisi saada.

  VastaaPoista
 8. Zilga, nyt täytyy vaan toivoa, että puput eivät syö koko puuta, kun nyt runsaan lumen takia ylettyvät melkein latvaan asti.

  Johanna, nyt puhelin soi jo siihen tahtiin, että taata sulki koko puhelimen. Tänään ehti tulla kahdeksan puhelua ennen puhelimen sulkemista. En tiedä voiko tuollaisesta poliisille ilmoittaa.

  VastaaPoista
 9. Taalla on myos sellaista huijausta, etta lahetetaan jotain sms-viesteja puhelimiin ja kun ne avaa, niin niista kilahtaa maksu lahettajan tilille.

  Mina en muuten edes vastaa puheluihin, joiden numeroita en tunne. Tarkistan mieluummin numeron netista ja soitan sitten takaisin, jos soittaja nayttaa olevan joku ihan jarki-ihminen.

  Taalla myos saattaa puhelin soida yhtenaan kaikenmaailman kaupittelijoiden vuoksi. Vaikka mulla on varaus tuollaisia soittelijoita kohtaan, niin siita huolimatta niitakin puheluita tulee valista viela.

  VastaaPoista
 10. Tuula, hämmästyttää, että joku jaksaa soitella koko illan samaan numeroon, vaikka vastausta ei tule.
  Tuollaisista sms-viesteistä en ole kuullutkaan. Toivotaan, ettei tuo häirikkö ala nyt lähetellä noita viestejä. Kiitos varoituksesta.

  VastaaPoista
 11. Todella kauniit kuvat ja kyllä puheluista poliisille pitäisi kertoa tai ainakin kysyä sieltä neuvoa.

  VastaaPoista
 12. Kivoja lumikuvia. Nautiskelen vielä talvesta..

  VastaaPoista
 13. Eila, aamulla avasin taas puhelimen, ei ole vielä soittoa tullut. Odotan vielä ja katson jatkuuko häiriköinti.

  Hannele, kauniista talvimaismista minäkin pidän, mutta kylmä pakkaskeli on kauhistus, ulos en voi mennä. Ehkä siinä syy innokkaaseen kevään odotukseeni.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia, sekä talviset lumikuvat, että keväiset kukat! Kyllä minä vielä nautin, kun on kunnolla lunta - tämä on NIIN harvinaista nykypäivinä. En edes muista edellistä näin pitkään kestänyttä lumijaksoa, siitä on kohta varmaan jo kaksikymmentä vuotta aikaa.

  Kännykkähuijareita tosiaan on monenmoisia. Olen osan itselleni puhelimeen kirjannut nimillä: Älä vastaa, Vastaa älä, Älä soita, Soita älä... Sitten painan äänen vain hiljaiseksi, niin ei sekään enää häiritse, vaikka pitkään yrittävät yleensä. Nämä ovat kyllä tosi ikäviä ja häiritsevät välillä tiheästi päivärutiineja turhilla puhelimenhakureissuilla ja muutenkin.

  Nautitaan me kohta alkavasta viikonlopusta kuitenkin! =oD

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.