maanantai 4. tammikuuta 2010

Lääkitystä tehostettu


Taata kävi kaupassa ja toi Hannele mummun edellisessä postauksessani suosittelemia nuhalääkkeitä.Ruohonjuuresta oli löytynyt inkivääriteetä ja kandeerattua luomu inkivääriä. Lasillinen teetä tuntui oikein hyvälle. Mutustelin lisäksi pari suikaletta tuota kuivattua inkivääriä. Melko vahva aromi, mutta nenäkin aukesi hetken kuluttua. Ensimmäinen makutuntemus tuosta kandeeratusta inkivääristä toi mieleeni kuusenkerkkäsiirapin, joka on tosin paljon miedompaa. Kuusenkerkkäsiirappia olen joskus keväisin keitellytkin, mutta nyt ei sattunut olemaan kotona yhtään pulloa. Hyvää nuhalääkettä sekin on. Nimet näkyvät paremmin, jos klikkaa kuvan auki.


Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Auts, toivottavasti noista tropeista on apua! Paranemisia toivottelen sinulle, Unelma!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tosiaankin auttavat nuo hoidot. Inkivääri kandeerattuna on hyvää,yleensä olen ostanut vähäsokerista versiota.Unelma,kokeile sellaista teetä,jossa raastettua inkivääriä,sitruunamehua,hunajaa.Tekee hyvää! Paranemisiin.

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs se Mammaa lujilla pitää, mutta vielä koittaa hyvät päivät, usko mua ::)))

  VastaaPoista
 4. Elegia, tuntuvat tropit auttavan.

  Yaelian, olen saanut monia hyviä ohjeita blogiystäviltä. Toivottavasti näistä on apua toisillekin.

  Zilga, tänä aamuna oli helpompi uskoa, että tästä taas maailma kirkastuu. Luin netistä, että nuhakuume kestää pari viikkoa, vanhoilla jopa kolme. Lähdenkin tästä taas inkivääriteen keittoon. :)

  VastaaPoista
 5. Juu, juo paljon vaan lämmintä, kyllä se sitten siittä alkaa hellittään pikkuhiljaa ja pidä varpaat lämpöisinä!

  VastaaPoista
 6. Voi harmi, Unelma, etten hoksannut tuoda sinulle kuusenkerkkäsiirappia, jota keväällä keitin. Olispa ollut vielä yksi pullo tallessa. Tosin en sitä itsekään nyt lääkkeeksi muistanut, kun nuha oli pahimmillaan. Näin sitä muisti tekee tepposiaan. Toivottavasti tokenet inkivääriteellä.

  VastaaPoista
 7. Harakka, tänään tuntuu jo paljon paremmalta.

  Anja, kyllä tuo inkivääri on mukavasti edistänyt paranemista. Onneksi ei ole tarvinnut lähteä minnekään, olen täällä kotona vaan mörrimöykkynä hääräillyt.

  VastaaPoista
 8. Tuo on parasta, toivottavasti nyt auttaa, joskus olen tejnyt teetä, jos on kotona ollut tuoretta inkiväärin juurta, hunajalla sit. Kiwi sisältää eniten C-vitamiinia.

  VastaaPoista
 9. Hannele mummu, Kiitos ohjeesta. Tehonnut on, nyt jo olen jaksanut aloittaa uudenvuoden lupausteni toteuttamisen.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.