tiistai 10. marraskuuta 2009

Tutustumismatka Merimieskirkkoon.

Eilen, syksyn sumuisimpana päivänä osallistuin seurakunnan järjestämälle retkelle. Tarkoitus oli lähteä yhdessä taatan kanssa, mutta hän sairastui, kuumetta oli sunnuntaina illalla 39,1 astetta. Aamulla hän oli kuitenkin jo hieman paremmassa kunnossa, uskalsin jättää hänet yksin kotiin sairastamaan.Tässä kuvassa näkyy osa tuota kaunista puupinnoitteista kaarevaa ulkoseinää. Täytyy myöntää, että uusikin rakennus voi hivellä silmää kauneudellaan. Valitettavasti en edes tsuumaamalla saanut koko rakennusta kuvaan. Käykää joskus itse katsomassa. Merimieskirkko on rakennettu suljetun satama-alueen ulkopuolelle Vuosaareen, se on kuitenkin ihan lähellä merta, Gate House on siinä vieressä.

Talo tarjoaa merenkulkijoille monenlaisia palveluita. Varsinainen kirkkosali on mielestäni suunnittelun ihme, sali on melko pieni, hyvin toimiva ja todella kaunis. Tässä samassa salissa on siis seurustelutila, kirkko, biljardi- ja jalkapallopeli. Kiikkutuolissakin voi keinutella lehtiä ja kirjoja lukien.

Tarjolla on myös kanttiini, internet, pieni kirjasto, TV, myymälä, sauna ja pyykkitupa. Rekkamiehet voivat myös käyttää talon palveluita.Johtava merimiespastori esitteli meille talon toimintaa. Tässä kuvassa on kirkon alttari ja osa kirkon alttaritaulua näkyy kuvassa vasemmalla. Siinä on koko seinän mittainen merikortti Suomenlahdelta. Mahtava idea, se taulu ei loukkaa ketään, mutta julistaa omalla tavallaan sanomaa, meillä tulee olla oikea suunta elämässämme selvillä. Merimies kirkko toimii ekumeenisella pohjalla, kaikki ovat tervetulleita. Siellä ei julisteta mitään, mutta omalla toiminnallaan näytetään miten kristilliset arvot näkyvät elämässä.Valitettavasti en voi laittaa kirkkosalista kuvia esille, kun meitä retkeläisiä oli tupa täynnä, joku voisi pahastua kuvansa julkaisemista. Olen todella tyytyväinen näkemääni ja kokemaani. Harmittaa, ettei taata päässyt mukaan. Käymme siellä varmaan kesällä uudelleen, juomassa vaikkapa kahvit kanttiinissa.

Tunnen jotenkin "lukkarinrakkautta" merimieskirkkoja kohtaan, johtunee varmaankin siitä, kun sukuni miehet ovat olleet merenkulkijoita. He ovat kertoneet matkoillaan poikenneensa Suomen merimieskirkoissa ulkomailla ja siellä ovat kokeneet tulleensa kuin kotiin.Tämä maailman kartta oli tuloaulan seinällä. Merimiehet ovat tässä merkinneet nuppineuloilla syntymäpaikkansa kartalla. Paljon neuloja näkyi Filippiinien kohdalla. Kävijöitä on ollut runsaasti tämän ensimmäisen toimintavuoden aikana. Kirkko on siis avattu käyttöönsä tammikuussa 2009. Meille retkeläisille tarjottiin myös kahvit tuoreen pullan kera. Kiitos siitä.


Kotimatkalla poikkesimme lounaalla ja tutustumiskierroksella Näkövammaisten toimintakeskus Iirikseen.Tästä voisi tehdä oman postauksen, mutta laitan nyt kuitenkin tämän kuvan rakennuksesta. Täällä sijaitsee Annansilmämyymälä, jossa myydään näkövammaisten kauniita käsitöitä. Toinen myymälä on AVIRIS, tämä myymälä on erikoistunut monenlaisten apuvälineiden kauppaan.

Keskuksen osoite on Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki

Kannattaa käydä vaikkapa jouluostoksilla, ja samalla nauttia edullinen maittava lounas.
Me retkeläiset testasimme jo ravintolan ja ostoksiakin teimme.
Googlettakaa aukioloajat.Tämä kuva on apuvälinemyymälästä.Tällä apuvälineellä saa pujotettua langan kätevästi neulansilmään ilman isompaa tuskaa. Tämän siis hankin itselleni Aviriksestä, hintakaan ei ollut kova, neljä euroa.

5 kommenttia:

 1. Minäkin käyn silloin tällöin täällä Belgiassa merimieskirkolla. Ainakin joulumyyjäisissä ja kirjastossa täytyy piipahtaa ja kaupan hyllyiltä ostan maustekurkkuja, ruisleipää ja joskus grillimakkaraa. Merimieskirkot ovat tärkeitä paikkoja matkaajille maailmalla.

  VastaaPoista
 2. Tuija, kivaa, kun löysit tänne. Laitoin tuon epäonnistuneen valkokollaasin heti perään ja nyt kukaan ei löydä hienoa mainospätkääni näkövammaisten Iirikseen.

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan käynyt merimieskirkossa, oli kiva tutustua näin blogissasi vähän sen toimintaan, täytynee joskus poiketa siellä :)Tuon langanpujottimen tarvitsen minäkin, vuosi vuodelta homma on hankalampaa, kumma juttu :)

  VastaaPoista
 4. En mäkään ole koskaan käynyt tällasessa kirkossa.
  Olisi varmaan mielenkiintoista katseltavaa.
  Mutta toi langanpujotin olikin hieno, sellasen mäkin tarvitsisin. Saiskohan niitä muualta, kuin sieltä?

  VastaaPoista
 5. MaMMeli ja Harakka, luulisin noita langanpujottajia löytyvän muualtakin. AViriksestä voisi (luulisin)myös kysellä netin kautta, jos ei ole suunnitelmissa matkaa Helsinkiin.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.