lauantai 28. marraskuuta 2009

Ikäneito Ronjan mietteitä.


"Onko tuo taata nyt ihan tosissaan? Tuonneko pitäisi muka lähteä, siellähän kastuvat tassutkin. Ei nyt huvittais yhtään lähteä, mitä jos te vaan lähtisitte kahdestaan? Sano nyt mammakin jotain."
Taata yrittää houkutella; "Tulisit nyt vaan Ronja, tehdään ihan pieni lenkki ja kuivaillaan turkki sitten kotona." "No, jos nyt taatan mieliksi pikku lenkki, kun se tuntuu siitä niin nauttivan. Voinhan siinä sitten pikkuisen kykkiä pissilläkin samalla."
"Mihin se mammakin nyt jo livahti, olisi nyt pitänyt ovea auki. Tässä märkien tassujen kanssa odotella......""Tätä se aina on, kun ihmisten mieliksi yrittää olla. Sateellakin on ulos lähdettävä. Nyt on sitten taas saatava tassunsa kuntoon. Valtaanpa tästä sohvan ja otan pienet torkut. Taata kehuskeli tuoneensa kaupasta erikoisherkkuani alatoopia, sitä voisin vähän maistella ennen nukkumaanmenoa illalla."" Täällä mamman ja taatan huushollissa on ihan mukava vierailla, mutta nuo raput ovat vanhalle koiraneidolle hengenvaaralliset.
Viime yönä luulin jo putoavani alas asti, kun tassuni lipesivät liukkaaksi lakatulla portaalla. Taisin pelästyttää pahan kerran isäntäväkeni. Siinä ne tutkivat jokaisen tassun ja huokasivat hartaasti, kun nuolaisin kättä. Kaikki ok! Laittoivat mokomat kuitenkin portit kiinni, on se vähän nöyryyttävää, kun ylös on mentävä tästälähin taatan sylissä. Kuka täällä nyt vahtii, mitä yöllä alakerrassa tapahtuu? No, kaipa ne pärjäävät ilman vahtia."
Posted by Picasa

20 kommenttia:

 1. No voi Ronjaa,kun ei halua lenkille mennä...Meidän Bambi on koko ajan menossa ulos, mutta se kai johtuu nuoruuden vilkkaudesta. On tuo Ronja tosi suloinen!

  VastaaPoista
 2. Yaelian, Ronja on jo 14 tai 15 vuotias. Sateisia kelejä hän inhoaa, muutoin kyllä lähtee mielellään lenkille. Taitaa jo "rometiisi" vaivata, kun ei haluaisi tassuja kastella.

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä söpöläinen! Saahan sitä noin kunnioitettavassa iässä jo laiskotellakin. Kyllä sohvalla on mukava rentoutua, en minäkään menisi sateeseen ;-)

  VastaaPoista
 4. Niin niitä vanhuksia vahditaan ;) No, parein niin, kuin ei välittettäis mitään, eikö niin Ronja.

  VastaaPoista
 5. Ai Romppanen on teillä taas, kivaa!
  Meidän Leo oli tänään monta tuntia toimittamassa tallikoiran virkaa. Neiti oli onnessaan ja muutama muukin neiti talleilla kuulemma lääpällään :)

  VastaaPoista
 6. No voi että, sehän on samanlainen kuin meiän koira! Ei sitten yhtään kastelisi varpaitaan, oikeen inhoo sadekelejä, mutta minkäs teet, kun nykyään on aina tällasta. On kuitenkin sille pissalenkille lähdettävä!

  VastaaPoista
 7. Elegia, Ronja on niin ihana, ymmärtää paljon puhettakin. Miten se menikään, vanhuus ja viisaus...

  Zilga, Ronja on samaa mieltä.

  Johanna, vai tallikoiraksi Leo koulutetaan. Hienoa!

  Harakka, eihän se nyt ole mistään kotoisin, että vanha joutuu monta kertaa päivässä tassunsa kastelemaan. :)

  VastaaPoista
 8. Meidän Zasu komppaa Ronjaa. Ei sitä joka postinhakureissulle nyt ole syytä lähteä, kun kuistiltakin kerran hyvin näkee ettei se emäntä mihinkään häviä. Ja sitten kun oikein innostuu kunnolla lenkkeilemään ja unohtaa itse tassunsa niin eikös vaan emäntä vie SUIHKUN KAUTTA sisälle. Ei nöyryytyksellä ole mitään määrää. Niinkuin ei kymmenvuotias koira itse omia tassujaan puhtaaksi nuolisi.

  Zasu lähettää Ronjalle vinkin, jos jonkinnäköistä sadepukua puetaan. Anna pukea vain, mutta tönköt jalat kuistilla jarrut päällä riittävät kyllä prostestiksi. Märän lenkin jälkeen muuten on mainio livahtaa sängylle tai peitteettömälle sohvalle: tee se erityisen nopeasti, paras hetki on silloin kun emäntä itse vetelee niitä kurakamppeitaan pois ja kuivumaan, sellaiseen turhanpäiväiseen puuhaan ei koiravahtia tarvita...

  VastaaPoista
 9. Leen@, Zasulta ihanat vinkit Ronjalle. Makeasti naurettiin yhdessä. Rapsutukset vaan Zasulle! :)

  VastaaPoista
 10. Onpas siina kunnioitettava ika koiralle! Kerroit aivan ihanasti hanen aatoksensa.

  VastaaPoista
 11. Voi hyvänen aika sentään, miten söpö koira, onko sinun hauveli ? :) Aivan IHANA !!!

  HYVÄÄ TUNNELMALLISTA 1.ADVENTTIA ja adventin aikaa sinulle Unelma ja koko perheellesi !

  VastaaPoista
 12. Tuula, Ronja on meillekin rakas pikkuinen karvapallero. Saamme hänet tänne joskus vierailulle.

  Maija, samoin sinulle, mukavaa joulun odotusta.

  Hellumarja, kivaa, kun ehdit poiketa täälläkin. Ronja ei ole meidän oma koira, mutta on hyvin tuttu ja rakas vieras.

  VastaaPoista
 13. Jos ihminen ois yhtä iäkäs kuin Ronja koira-ikineen, niin kyllä ihmistäkin varmaan jo välillä autettaisiin. Jopa kantamalla...
  Jospa Ronja luottais siihen, että voro ei tule taloon, jossa on tuommoinen söpöys!
  Ei kehtais tulla!

  VastaaPoista
 14. Minäkin taidan ymmärtää Ronjaa, kun ei huvita kurakeleillä ulos, vaikka minä yritän itseäni muistuttaa, että huonoa säätä ei ole, ulkoilla voi aina kaikki on pukeutumisesta kiinni.
  Hyvää adventtisunnuntain iltaa.

  VastaaPoista
 15. Kyllä koiratkin osaavat puhua. Ihminen ei vain aina tahdo ymmärtää.
  Ihana koira ja viisaalta näyttää. Ainakin puheen perusteella.

  VastaaPoista
 16. Arjaanneli, Ronja lähti taas omaan kotiinsa. Varmistin vielä Ronjan iän, hän siis täyttää 15 ensi vuoden alussa.

  aimarii, en minäkään ulos kurakelillä haluaisi mennä. Mitähän sillä sanonnalla "koiran ilma" oikein tarkoitetaan?

  arleena, Ronjan ilmeet ja eleet ovat niin selvät, että sanoja ei tarvita.

  VastaaPoista
 17. Heippa ja terveiset täältä Vuokatista sekä Ronjalle että mammalle ja taatalle myös. Täälläkin tihuuttaa vettä eikä lunta ole sitten yhtään, joten eipä lasketella. Keli on kosteaa mutta ei se minua juuri haittaa, alvariinsa olen kuono ovenraossa menossa ulos, sillä siellä on niin hurjan paljon uutta postia pensaiden ja valotolppien juurella. Minäkin oleilen alakerrassa kun tuonne vintille on niin jyrkät portaat, ettei mamma laske minua edes yrittämään sinne nousua. Muuten on mukavaa, mutta itkettää, kun jään välillä vähäksi aikaa yksin mökkiin että mamma ja pappa pääsevät kylpylään. En tiedä mikä niitä siinä viehättää, mehän lämmitetään sauna joka ilta ja minä pääsen lauteille kököttelemään oman pyyhkeeni päälle ja nauttimaan lämmöstä. Että hyvin voidaan, terkkuja vaan lähettää Simo Sallinpoika Hurtta

  VastaaPoista
 18. anja, kivaa, kun ehdit Simo-koirulin kanssa poiketa. Rapsutukset Simolle.

  Huvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Mikäs koiruli se Ronja on? Meillä oli aikanaan tiibetinterrieri, joka eli n. 13-vuotiaaksi. Äkkipikaa kuvia katsoissani jotain samaa niissä näin, Ronjalla vain on kovin lyhyt turkki. Sadesäähän meidän neiti suhtautui kovinkovin nihkeästi. Hinaten mentiin lenkille :D Ja kun puoliväli oli ohitettu, neiti veti minkä jaksoi. Jos päästit irti kesken lenkin, koiruus oikaisi metsän poikki suorinta reittiä kotiin.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.