perjantai 20. marraskuuta 2009

Fish and Chips

Nyt näitä saa Söderkullasta. Jos olet Englannissa käydessäsi ihastunut "kalaperunoihin", niin tule Söderkullaan K-kaupan pihaan. Täällä on Suomen ainoa Fish and Chips pikaruokalajiin erikoistunut myymälä.Philip Breen on tullut Suomeen viisi vuotta sitten suomalaisen vaimonsa ja kahden poikansa kanssa. Philip on ammatiltaan automekaanikko ja joutui täällä työttömäksi laman myötä. Hän ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan vaan hankki itselleen uuden elinkeinon. Philip on ostanut itselleen auton, jonka voi ajaa sinne missä ihmiset liikkuvat. Kuutena päivänä viikossa hän on autoineen täällä Söderkullassa valmistamassa ja myymässä pikaruokaa. Suomalaisille on tarjolla myös makkaroita ja burgereita.Pyysin luvan kuvaamiseen ja siihen Philip hymyillen suostui. Tässä yläkuvassa valmistuu taatalle ja minulle maittavat fish and chips annokset. Etualalla on joulukoristeita.Sateisesta säästä huolimatta asiakkaita oli tulossa.

Toivon reippaalle Philipille onnea ja menestystä uudessa työssään. Ehkä jonain päivänä bongaatte Philipin pikaruoka-auton pääkaupungissa tai jossakin muualla. Kannattaa poiketa.
Nyt olen vähän nolo, kun tätä loppulausetta kirjoittelen. Kävi nimittäin niin, että me ryntäsimme kiireesti kotiin niiden herkullisia tuoksuja levittävien ruokapussiemme kanssa. Kengät pois ja takki naulaan, käsipesu ja kiireesti ruokien kimppuun hirmu nälkäisinä. Vasta siinä vaiheessa, kun viimeistä kalanpalaa jo vietiin "tuulen suojaan" huomattiin, että ruokien kuvaus unohtui. No, ehkä sitten ensi kerralla.

9 kommenttia:

 1. Ihana!

  Nyt tuli taas nälkä....
  Kala ja perunat on munkin herkkuani. =)

  VastaaPoista
 2. Hi, oikein mua naurutti, teillä on ollut kamala nälkä, kun kuvaa et ehtinyt ottaa!
  No, ens kerralla sitten!

  VastaaPoista
 3. Eihän niitä kuvia ehdi millään ottaa, kun kuvattavat katoavat suuhun :)

  VastaaPoista
 4. Mikä mainio idea tuoda ruoka ihmisten ilmoille! Toivon minäkin onnea Philipille bisnekseen.

  Ruoka ilmeisesti oli niin herkullista, ettei edes kuvata malttanut. Noh, nyt sinun on pakko mennä toistekin, että saat kuvat näytille uteliaille lukijoillesi :)

  VastaaPoista
 5. Mamma saako siihen annokseen sitä oikeeta ihanaa hernemössöäkin?????? Pitääpä tulla sinne retkelle ruokkimaan joku kerta koko kööri! Mitkäs auton kellonajat ovat? Sunnuntaina ilmeisesti ei?

  VastaaPoista
 6. "Kalaperunat" ovat hyviä, joskus olen niitä syönyt Bulgariassa.
  Eihän sitä nyt nälkäisenä ehdi ruokia kuvaamaan!

  VastaaPoista
 7. Una, kyllä maistuivat.

  Harakka, kyllä meitäkin nauratti, kun tyhjiä pusseja siinä krapisteltiin. Ollaan me molemmat aika honkkeleita.

  Tuija, no ei sitten millään, kun paistetun kalan tuoksu tunkeutuu alitajuntaan.

  Elegia, mekin arvostamme Philipin luovuutta. Hän tuo oman kotimaansa osaavuutta tänne meille.

  Johanna, nyt on mentävä todellakin uudelleen. Ei huomattu kysyä milloin hän taas tulee keittiönsä kanssa tänne. Söderkulla on tosin etulyöntiasemassa, kun perhe asuu täällä. Helsingissä asuu paljon englantilaisia ja irlantilaisia, Philipillä on siellä hyvät markkinat, ehkä hän on autoineen silloin Hesassa. Yritän ottaa selvää.
  Niistä lisukkeista en tiedä, jotain siellä listalla näytti olevan. Ne perunat muuten olivat ihan erilaisia kuin Ahvenanmaalta tulevat pakastepotut (ei ranskiksia).

  marjukka, ai Bulgariassa. Minä olen tällaisia syönyt ainoastaan Englannissa aikaisemmin.

  VastaaPoista
 8. Pala englantilaista perinnettä täällä, mikäs sen mukavampaa. Maistaisin, jos lähelle tulisi tilaisuus.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.