perjantai 30. lokakuuta 2009

Ranskalainen sipulikeitto rautapadassa.

Useita vuosia sitten Helsingin Sanomien viikkoliitteessä julkaistiin Mysi Lahtisen ihania ruokareseptejä. Tämä sipulikeitto on yksi suosikkini. Ainakin kerran syksyssä tätä on tehtävä, silloin kun suomalaiset kullankeltaiset sipulit ovat parhaimmillaan. Jos kuvan klikkaa suuremmaksi, niin ohje saattaa näkyä hyvin. Tässä on muuten aivan ihana tekstikin mukana, pelkkä ohje saa veden kielelle.



Tätä Hesarin keittolautasen kuvaa rohkenen kyllä epäillä pussikeitosta otetuksi versioksi. Mysin keitosta ei tule tämän näköistä. Hänen julkaisemassaan keittokirjassa keiton kuva on aito.


Nyt sipuleita kuorimaan.



Tässä pata on ollut uunissa jo kolme tuntia. Kulhot ja lusikat vaan esille.

Bon apetit!


Posted by Picasa

13 kommenttia:

  1. Ja täällä tuli vesi kielelle. Pitää tehdä sipulikeittoa joku kerta.

    VastaaPoista
  2. Voih, mikä herkku! Kai tätä on pakko jonakin päivänä tehdä. Ensi viikonloppuna tulee vieraita, silloin!!

    Kiitos tästä ohjeesta! Katson miten kauan jaksan haudutella.

    VastaaPoista
  3. arleena, tämä Mysin keitto on tosiaan oikea makuelämys.

    Yaelian, tämän maukkaammaksi ei kasviruoka enää voi tulla ;)
    Käytin lihaliemen sijaan kasvisliemikuutioita.

    savisuti, kannattaa varata aikaa Mysin suosittelema määrä, maku syvenee nautittavaksi.

    VastaaPoista
  4. Olen niin keittojen ystävä, että ilman muuta teen sipulikeittoa.
    Ehkä heti pyhien jälkeen.

    VastaaPoista
  5. Ai, että, kun vesi herahti kielelle heti, nam!
    Kyllä täytyy tätä kokeilla!

    VastaaPoista
  6. aimarii, kun laittaa koko padallisen, niin saa herkutella monta kertaa.

    Harakka, jos vaan pitää sipulista, niin kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Arjaanneli, kun lukee tuon Mysin tekstin, niin se jo on osa nautintoa.

    VastaaPoista
  8. Tuo kuva on korvasienikeitosta. On tuo korvakin. Meillä tämä Kuukausiliitteen sivu vielä tallessa ja taas tehdään. Upea keitto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto on kyllä upean makuista. Lehden kuvasta ollaan samaa mieltä.

      Täällä myös keitellään taas sipulikeittoa. Leipä on vaihdettu glutenittomaksi.

      Poista
  9. Tuo kuva on korvasienikeitosta. On tuo korvakin. Meillä tämä Kuukausiliitteen sivu vielä tallessa ja taas tehdään. Upea keitto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto on kyllä upean makuista. Lehden kuvasta ollaan samaa mieltä.

      Täällä myös keitellään taas sipulikeittoa. Leipä on vaihdettu glutenittomaksi.

      Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.