sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Syysretki Raumalle.

Illansuussa perjantaina saavuimme Raumalle. Kirjauduimme hotelliin ja suunnistimme vielä kaupungille, kaipasimme iltateetä, mutta kahvilat olivat jo sulkeneet ovensa. Hesestä taata sai ostettua kupin kahvia ja minulle kuumaa kaakaota, ilta oli kylmä ja tuulinen. Edellinen Rauman vierailuni olikin jo viidenkymmenen vuoden takaa. Kaupunki on aivan erilainen, ganal ol senttä vanhas baikasas. Ei taitanut mennä ihan oikein tuokaan.Vaan eipä kuulunut Rauman torillakaan enää vanhaa Raum giält. Ikävä tuli Nortamoa.Raumalaiset ovat osanneet arvostaa ja kunnioittaa vanhaa ja kaunista. Klikatkaa auki tämäkin seuraava kuva, kaunista värien harmoniaa.Mamma kun on reissussa, niin kirppareita on käytävä arvioimassa. Tässä yksi Suomen parhaista kirppareista. Uskokaa huviksenne, tavaraa on valtavasti, mutta kaikki on siistiä ja hyvin esillä. Kuvia otin paljon, mutta sisätiloissa eivät oikein onnistuneet. En uskaltanut käyttää salamaa, kun pelkäsin häiritseväni.Tuo turkoosin värinen kattokruunu viehätti silmääni. Kauniit nuket odottivat ostajaa Emma-tuolissa. Keskellä alakuvassa olevan moniosaisen ruoka-astiaston olisi saanut mukaansa 375 eurolla. Vanhat kiesit olivat täynnä monenlaista metalliesinettä.


Tässä alimmaisessa kuvassa on vanha kaunis varastorakennus. Tämä suojelukohde on kirpparin naapurissa. Ennen on osattu tehdä puusta kauniita rakennuksia. Vanha Rauma on siitä elävä todiste. En tiedä mikä rakennus tämä on aikaisemmin ollut, mutta toivottavasti joku sen pystyy ennalleen entisöimään.


Posted by Picasa

Ostin kirpparilta vohvelipannun, siitä tulee esittely sitten aikanaan. Toivottavasti se on käyttökunnossa. Hinta ei päätä huimannut, viisi euroa.

Seuraavaan postaukseen tuleekin sitten Raumanmatkan todellinen tarkoitus.

6 kommenttia:

 1. Vohveliraudalla voi tehdä kätevästi lämpimiä voileipiä -pari leipäviipaletta, väliin juustoa tai mitä nyt haluaa ja laitteeseen. Tulee mukavan rapsakoita leipiä.

  VastaaPoista
 2. SusuPetal, kiitos vinkistä. Tätä kokeillaan varmasti.

  VastaaPoista
 3. Rauma on viehättävä kaupunki ja vanha osa todella kaunis.

  VastaaPoista
 4. Minä menisin ihan sekaisin tuollaisella kirpputorilla :)
  Ihania tavaroita.

  VastaaPoista
 5. arleena, olen kanssasi samaa mieltä. Raumalaiset ovat ymmärtäneet säilyttää arvokkaita asuinalueita ennallaan.

  Tuija, tuonne kirppikselle sinun olisi pitänyt päästä. Tavaraa oli kolmessa kerroksessa ja kaikki hyvässä järjestyksessä. Arvaa vaan menikö meillä siellä kirppiksellä jokunenkin tovi.

  VastaaPoista
 6. Vanha Rauma on myös minun mielestäni nähtävyys. Kivaa katsella kuvistasi tuttuja paikkoja.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.